Sdílení tiskárny

Pokud máte tiskárnu, můžete ji sdílet, aby na ní mohli tisknout další lidé ve vaší síti.

Sdílení tiskárny

  1. Potáhněte prstem směrem od pravého okraje obrazovky a potom klepněte na Hledat.
    (Pokud používáte myš, nastavte ukazatel do pravého spodního rohu obrazovky, vyjeďte nahoru a potom klikněte na Hledat.)

  2. Do vyhledávacího pole zadejte Zařízení a tiskárny a potom klepněte nebo klikněte na Zařízení a tiskárny.

  3. V části Tiskárny stiskněte a podržte tiskárnu, kterou chcete sdílet, (nebo na ni klikněte pravým tlačítkem) a potom vyberte Vlastnosti tiskárny.

    Pokud nevidíte tiskárnu, kterou chcete sdílet, bude ji potřeba přidat. Informace najdete v tématu Instalace tiskárny.

  4. Klepněte nebo klikněte na kartu Sdílení.

  5. Pokud vidíte tlačítko Změnit možnosti sdílení, klepněte nebo klikněte na něho. Vyžadují se oprávnění správce. Může se po vás chtít, abyste zadali heslo správce nebo potvrdili svoji volbu.

  6. Vyberte Sdílet tuto tiskárnu.

  7. Klepněte nebo klikněte na OK.

Lidé ve vaší síti teď můžou tuto tiskárnu využívat vždy, když je váš počítač dostupný. (Nebudou moct tisknout, pokud bude váš počítač vypnutý nebo v režimu spánku.)

Kromě toho budou k použití této tiskárny potřebovat uživatelské jméno a heslo k vašemu počítači. Pokud chcete, aby šlo sdílenou tiskárnu používat bez uživatelského jména a hesla k vašemu počítači, můžete vypnout sdílení chráněné heslem. Uděláte to takto:

Vypnutí sdílení tiskárny chráněného heslem

  1. Otevřete Pokročilé nastavení sdílení: Potáhněte prstem směrem od pravého okraje obrazovky, klepněte na Hledat (nebo když používáte myš, najeďte do pravého horního rohu obrazovky, posuňte ukazatel myši dolů a potom klikněte na Hledat), do vyhledávacího pole zadejte pokročilé sdílení a potom klepněte nebo klikněte na Spravovat pokročilé nastavení sdílení.

  2. V části Sdílení chráněné heslem vyberte Vypnout sdílení chráněné heslem.

  3. Klepněte nebo klikněte na Uložit změny. Vyžadují se oprávnění správce. Může se po vás chtít, abyste zadali heslo správce nebo potvrdili svoji volbu.

Potřebujete další pomoc?