Jak uzavřít účet Microsoft

Pokud si zavřete účet, nebudete se už moct přihlašovat k produktům a službám od Microsoftu, které používáte. Takže než to uděláte, doporučujeme si na účtu v klidu dát všechno do pořádku, zrušit předplatná a zkontrolovat, že vám na něm nezůstane nic důležitého, třeba soubory v úložišti OneDrive, něco na Xboxu, e-maily v Outlook.com a další věci.

Než účet uzavřete

Než se rozhodnete účet uzavřít, je důležité si uvědomit všechny důsledky, jaké to může mít. Měli byste si třeba zkontrolovat, jestli nepřijdete o nějaké peníze nebo něco důležitého, co máte s tímto účtem Microsoft spojené. Taky by bylo dobré dát lidem vědět, jak vás můžou kontaktovat, až vám přestane fungovat e-mailová adresa spojená s účtem Microsoft.

Zobrazit vše

Utraťte peníze na účtu

Všechny peníze, které vám zbývají na účtu Microsoft, utraťte za digitální obsah z Xboxu, Windows Storu nebo Windows Phone Storu.

Pokud chcete zjistit, kolik peněz máte na účtu Microsoft, přihlaste se k webu účtu Microsoft.

Pokud chcete vědět víc, přečtěte si nejčastější dotazy k dárkovým kartám Microsoft.

Zrušte všechna předplatná spojená s účtem

Pokud máte předplatná služeb, například Office 365, OneDrive, Xbox Live Gold nebo účet Outlook.com bez reklam, už se k nim nedostanete.

Většinu předplatných od Microsoftu zrušíte takto:

  1. Přihlaste se k části Služby a předplatná na webu účtu Microsoft.

  2. U jednotlivých placených předplatných vyberte Zrušit a postupujte podle pokynů.

U předplatných, která tady nejsou uvedená, přejděte na samotnou službu (nebo k prodejci, pokud jste předplatné koupili od prodejce) a zrušte ho. Pokud máte třeba předplatné Skypu, přejděte na stránku podpory pro Skype a vyhledejte si informace o zrušení.

Dejte lidem vědět, jak se s vámi můžou spojit

Poznámka

  • Pokud e-mailová adresa spojená s vaším účtem Microsoft nekončí na @hotmail.com, @live.com, @msn.com nebo @outlook.com, můžete tento postup přeskočit.

Pokud e-mailová adresa spojená s vaším účtem Microsoft končí na @outlook.com, @hotmail.com, @live.com nebo @msn.com, odstraní se při uzavření účtu Microsoft po skončení 60denní čekací doby všechny e-maily, které jsou pro ni uložené. Během této čekací doby se ale budou do vaší doručené pošty dál doručovat nové e-mailové zprávy. Můžete si nastavit automatickou odpověď, abyste všem dali vědět, že se účet bude uzavírat, a řekli jste jim, kam vám budou moct e-maily posílat v budoucnu.

  1. Přihlaste se k doručené poště na Outlook.com. Klikněte na ikonu Možnosti Ikona Možnosti a pak klikněte na Možnosti.
  2. V části Správa účtu klepněte nebo klikněte na Odesílání automatických odpovědí při dovolené a postupujte podle pokynů.

    Poznámky

    • V oblasti Správa účtu můžete taky zvolit Přesměrování pošty, aby se vám doručované e-maily přeposílaly na jinou e-mailovou adresu. Nezapomeňte ale, že až se váš účet Microsoft po 60denní čekací lhůtě uzavře, automatické odpovědi i přesměrování pošty přestanou fungovat.

    • Až účet Microsoft s e-mailovou adresou Outlook.com uzavřete, e-mailová adresa se po 60denní čekací době uvolní a bude se moct přiřadit někomu jinému.

Zazálohujte si soubory a data

Až se váš účet Microsoft uzavře, nebudete už mít přístup k žádným souborům ani informacím, které s ním byly spojené, pokud jste si je uložili přes některou službu od Microsoftu. Pokud máte něco, co si ještě chcete nechat, měli byste si uložit kopii. Příklad:

  • E-maily, dokumenty a fotky, které jste si uložili na Outlook.com, Hotmail nebo OneDrive.

  • Osobní údaje, které jste si uložili na HealthVault.

  • Informace o nákupech na webu Microsoft.com.

  • Data portfolia na MSN Money.

  • Kontakty Messengeru přidané do Skypu. Další informace o zálohování seznamu kontaktů najdete na stránce podpory pro Skype.

  • Kódy Product Key všech produktů, které jste si koupili přes tento účet Microsoft. (Software, který máte nainstalovaný, vám bude dál fungovat. Pokud byste si ho ale někdy chtěli přeinstalovat nebo nainstalovat na nový počítač, budete k tomu kód potřebovat kód Product Key.)

Uzavření účtu Microsoft navíc znamená, že už nebudete mít přístup k hudbě, kterou jste si stáhli přes Xbox Music Pass. (Hudbu a videa, které jste koupili přímo, si budete moct dál přehrávat, nebudete je ale moct přenést do jiného zařízení.) Přijdete taky o všechny dosažené výsledky, skóre her a jmenovku hráče na Xboxu Live.

Podívejte se na svoje zařízení

Zařízení, jako jsou telefony Windows Phone, počítače s Windows 8.1 nebo Windows RT 8.1, tablety Surface a konzoly Xbox, fungují nejlíp s účtem Microsoft. Některá z těchto zařízení vám budou (do určité míry) dál fungovat, nebudete ale moct používat všechny aplikace a funkce, které na nich máte teď. Než si účet uzavřete, zvažte, jestli by nebylo dobré si na těchto zařízeních nastavit jiný účet Microsoft, abyste se mohli i pak přihlásit.

Postarejte se o účty Microsoft svých dětí

Pokud spravujete účet Microsoft dítěte, zůstane jeho účet otevřený, když se váš účet uzavře. Až se ale váš účet Microsoft uzavře, bude se vaše dítě moct přihlásit na Xbox, k počítačům s Windows 8 nebo novější verzí nebo k Windows Phone, teprve až dostane souhlas od účtu jiného rodiče.

Uzavření účtu

Až budete mít jistotu, že jste připravení, postupujte takto:

  1. Přejděte na uzavření účtu.

  2. Pokud se zobrazí výzva k přihlášení nebo ověření účtu, postupujte podle pokynů.

  3. Zkontrolujte, že se na stránce zobrazuje správný účet Microsoft, a potom klikněte na Další.

  4. Přečtěte si seznam a potom to, že jste si každou z položek na seznamu přečetli, potvrďte zaškrtnutím jednotlivých políček.

  5. V rozevíracím seznamu Vyberte důvod a zvolte důvod zavření účtu.

  6. Klikněte na Označit, že se má účet uzavřít.

Po uzavření účtu

Když klepnete nebo kliknete na tlačítko Označit, že se má účet uzavřít, počkáme 60 dní, než váš účet Microsoft trvale odstraníme, pro případ, že změníte názor nebo se potřebujete k něčemu dostat, než to bude navždy pryč.

Během této čekací doby je váš účet označený k uzavření, ale dál existuje. Pokud si budete chtít účet Microsoft znovu otevřít, stačí, když se k němu během těchto 60 dnů zase přihlásíte. Uzavření účtu zrušíme a všechno bude tak, jak jste to měli předtím.