Hvad er indstillinger for Kontrol af brugerkonti?



Kontrol af brugerkonti giver dig besked, før der foretages ændringer på din pc, som kræver tilladelse på administratorniveau. Som standard giver Kontrol af brugerkonti dig besked, når apps forsøger at foretage ændringer på din pc, men du kan vælge, hvor ofte du vil have besked.

Denne tabel beskriver indstillingerne for Kontrol af brugerkonti og den potentielle effekt på pc'ens sikkerhed.

Indstilling Beskrivelse Indflydelse på sikkerhed
Indstilling

Giv mig altid besked

Beskrivelse
  • Du får besked, inden apps foretager ændringer på din pc eller af Windows-indstillinger, som kræver administratortilladelser.

  • Når du har fået besked, nedtones skærmbilledets lysstyrke, og du skal enten godkende eller afvise anmodningen i dialogboksen Kontrol af brugerkonti, før du kan gøre noget andet på din pc.

Indflydelse på sikkerhed
  • Dette er den mest sikre indstilling.

  • Når du har fået besked, skal du omhyggeligt læse indholdet af hver dialogboks, før du giver tilladelse til, at der foretages ændringer på din pc.

Indstilling

Standard – Giv mig kun besked, når programmer forsøger at foretage ændringer af computeren

Beskrivelse
  • Du får besked, inden apps foretager ændringer på din pc, som kræver administratortilladelser.

  • Du får besked, hvis en app forsøger at foretage ændringer af en Windows-indstilling.

  • Du får ikke besked, hvis du selv forsøger at foretage ændringer af Windows-indstillinger, som kræver administratortilladelser.

Indflydelse på sikkerhed
  • Det er normalt sikkert at tillade, at der foretages ændringer af Windows-indstillinger, uden at du får besked. Dog kan der blive overført kommandoer eller data til bestemte apps, som leveres med Windows, og dette kan udnyttes af skadelig software, som bruger disse apps til at installere filer eller ændre indstillinger på din pc. Du skal altid være forsigtig med, hvilke apps du tillader at køre på pc'en.

Indstilling

Giv mig kun besked, når programmer forsøger at foretage ændringer af computeren (nedton ikke skrivebordet)

Beskrivelse
  • Du får besked, inden apps foretager ændringer på din pc, som kræver administratortilladelser.

  • Du får besked, hvis en app forsøger at foretage ændringer af en Windows-indstilling.

  • Du får ikke besked, hvis du selv forsøger at foretage ændringer af Windows-indstillinger, som kræver administratortilladelser.

Indflydelse på sikkerhed
  • Denne indstilling er den samme som "Giv mig kun besked, når programmer forsøger at foretage ændringer af computeren", men skrivebordet nedtones ikke.

  • Hvis du vælger denne indstilling, kan andre apps muligvis give ændringer i udseendet af dialogboksen Kontrol af brugerkonti. Dette udgør en sikkerhedsrisiko, især hvis der er malware på din pc.

Indstilling

Giv mig aldrig besked

Beskrivelse
  • Du får ikke besked, inden der foretages ændringer på din pc. Hvis du er logget på som administrator, kan apps foretage ændringer på din pc, uden at du er klar over det.

  • Hvis du er logget på med en standardbrugerkonto, vil ændringer, som kræver administratortilladelser, automatisk blive afvist.

Indflydelse på sikkerhed
  • Dette er den mindst sikre indstilling. Når du indstiller Kontrol af brugerkonti to til aldrig at give besked, svarer det til at slå Kontrol af brugerkonti fra. Dette åbner din pc for potentielle sikkerhedsrisici.

  • Hvis du indstiller Kontrol af brugerkonti til aldrig at give besked, skal du være forsigtig med, hvilke apps du kører, fordi de har samme adgang til pc'en, som du har. Det betyder, at de vil kunne læse og ændre beskyttede systemområder, dine personlige data, gemte filer og alt andet, der er gemt på din pc. Apps vil også kunne kommunikere og overføre oplysninger til og fra alt det, pc'en har forbindelse til, herunder internettet.

Bemærk!

  • Hjælpeenheder og apps som f.eks. skærmlæsere virker bedst med enten Kontrol af brugerkonti-indstillingen Giv mig altid besked eller Giv mig kun besked, når programmer forsøger at foretage ændringer af computeren .