Beskytte specifikke filer og mapper mod at blive delt med en hjemmegruppe

Når du opretter eller deltager i en hjemmegruppe, vælger du hvilke biblioteker, du vil dele med andre personer i hjemmegruppen. Biblioteker deles som udgangspunkt med adgangen Læsning, hvilket betyder, at du kan se på eller lytte til det, der er i biblioteket, men du kan ikke foretage ændringer af filerne i det. Du kan justere adgangsniveauet senere, og du kan undtage specifikke filer og mapper fra deling.

Vis alle

Sådan undgår du, at et bibliotek deles, når du opretter eller deltager i en hjemmegruppe

  1. Åbn Hjemmegruppe ved at klikke på knappen StartBillede af knappen Start, klikke på Kontrolpanel, skrive hjemmegruppe i søgefeltet og derefter klikke på Hjemmegruppe.

  2. Gør et af følgende:

    • Hvis du vil oprette en ny hjemmegruppe, skal du klikke på Opret en hjemmegruppe.

    • Hvis du vil deltage i en eksisterende hjemmegruppe, skal du klikke på Deltag nu.

  3. På næste skærmbillede i guiden skal du fjerne markeringen i afkrydsningsfeltet ud for hvert bibliotek, du ikke ønsker at dele.

    Billede af dialogboksen Opret en hjemmegruppe
    Dialogboksen Opret en hjemmegruppe
  4. Klik på Næste, og klik derefter på Udfør.

Sådan undgår du, at et bibliotek deles, når du har oprettet eller deltaget i en hjemmegruppe

  1. Åbn Hjemmegruppe ved at klikke på knappen StartBillede af knappen Start, klikke på Kontrolpanel, skrive hjemmegruppe i søgefeltet og derefter klikke på Hjemmegruppe.

  2. Fjern markeringen i afkrydsningsfelterne ud for hvert bibliotek, du ikke vil dele, og klik derefter på Gem ændringer.

Sådan undgår du, at specifikke filer eller mapper deles, når du har oprettet eller deltaget i en hjemmegruppe

  1. Klik på knappen StartBillede af knappen Start, og klik derefter på brugernavnet.
  2. Gå hen til den fil eller mappe, du vil udelukke fra deling, og marker den derefter.

  3. Gør et af følgende:

    • Hvis du vil forhindre, at filen eller mappen deles med alle, skal du klikke på Del med og derefter klikke på Ingen på værktøjslinjen.

    • Hvis du vil dele filen eller mappen med nogle personer, men ikke med andre, skal du klikke på Del med, klikke på Bestemte personer, markere hver person, du vil dele med, og derefter klikke på Tilføj på værktøjslinjen. Klik på Del, når du er færdig.

    • Hvis du vil ændre adgangsniveauet for en fil eller mappe, skal du klikke på Del med og derefter vælge enten Hjemmegruppe (læseadgang) eller Hjemmegruppe (læse- og skriveadgang) på værktøjslinjen.

Se denne vide for at få at vide, hvordan du kan forhindre, at specifikke filer og mapper bliver delt (2:03)