Del filer ved hjælp af mappen Delte filer

Mappen Delte filer er en bekvem måde at dele filer på computeren. Du kan dele filer i mappen Delte filer med andre brugere af samme computer og med brugere af andre computere på dit netværk. De filer og mapper, du placerer i en Delte filer, deles automatisk med de personer, der har adgang til dine Delte filer.

Billede af mappen Delte filer
Mappen Delte filer i Windows-bibliotekerne

Hvad er mappen Delte filer?

Mappen Delte filer findes i Dokumentbiblioteket.

Sådan åbner du mappen Delte filer

  1. Åbn dokumentbiblioteket ved at klikke på knappen StartBillede af knappen Start og derefter klikke på Dokumenter.

  2. I venstre rude under Biblioteker skal du klikke på pilen ud for et af bibliotekerne (Dokumenter, Musik, Billeder eller Videoer).

    Du kan se mappen Delte filer for hvert bibliotek.

Er mappen Delte filer den eneste måde at dele filer på i Windows?

Nej. Du kan også dele filer direkte fra en mappe uden at kopiere eller flytte dem til mappen Delte filer. Ved deling direkte fra en mappe får du mere kontrol over, hvem du deler filer med. Så kan du vælge brugere enkeltvis og vælge tilladelser for delingen for hver bruger. Du kan få flere oplysninger om, hvornår der skal deles fra mappen Delte filer og hvornår der skal deles direkte fra andre mapper på computeren under Grundlæggende oplysninger om fildeling og Dele filer med andre.

Bemærk!

  • Ved at bruge en hjemmegruppe kan du dele på en anden og ny måde. En hjemmegruppe er en gruppe med computere, hvor man deler billeder, musik, videoer, dokumenter og printere. Computerne skal køre Windows 7 for at kunne være med i en hjemmegruppe. Du kan få flere oplysninger under Hvad er en hjemmegruppe? og Hjemmegruppe: ofte stillede spørgsmål.

Hvad indeholder mappen Delte filer?

Mappen Delte filer indeholder undermapper, så du kan organisere dit arbejde, men de indeholder ikke filer, før du eller andre brugere af computeren gemmer filer i dem. Mapperne er ordnet efter typen af indhold og omfatter:

  • Delte dokumenter

  • Delt musik

  • Delte billeder

  • Delte videoer

Hvad skal jeg gemme i mappen Delte filer?

Det er op til dig. Du kan gemme filer eller mapper, du ønsker at dele i mappen Delte filer. Kopier eller flyt sange, du ønsker at dele, til mappen med Delt musik, fotos til Delte billeder og så videre. Mappen Delte filer er et godt sted til filer, du ønsker at dele med brugere med adgang til mappen Delte filer.

Bemærk!

  • Gem ikke filer i mappen Delte filer, medmindre du er sikker på, at andre må se dem. Hvis du kun vil have bestemte brugere har adgang til en fil, så overvej at dele den via en mappe, der ikke er delt. Du kan finde flere oplysninger om deling på denne måde i Dele filer med andre.

Hvem har adgang til mappen Delte filer?

Deling af mappen Delte filer er som standard slået fra (undtagen i en hjemmegruppe). Når Deling af mappen Delte filer er slået til, kan alle på din computer eller dit netværk få adgang til disse mapper. Når den er slået fra, er det kun personer med en brugerkonto og adgangskode på computeren, der har adgang til dem.

Se denne video for at få at vide, hvordan du slår deling af mappen Delte filer til eller fra (1:13)

Sådan slås Deling af mappen Delte filer til eller fra

  1. Åbn Avancerede indstillinger for deling ved at klikke på knappen StartBillede af knappen Start og derefter klikke på Kontrolpanel. Skriv netværk i søgefeltet, klik på Netværks- og delingscenter, og klik derefter på Ændre avancerede indstillinger for deling i den venstre rude.

  2. Klik på vinkeltegnet Billede af vinkeltegnet for at udvide den aktuelle netværksprofil.
  3. Vælg en af følgende indstillinger under Deling af mappen Delte filer:

    • Slå deling til, så alle med netværksadgang kan læse og skrive filer i mappen Delte filer

    • Slå deling af mappen Delte filer fra (personer, der er logget på denne computer, kan stadig få adgang til disse mapper)

  4. Klik på Gem ændringer. Administratortilladelse er nødvendig Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller bekræftelse, skal du indtaste adgangskoden eller bekræfte.

Bemærk

  • Når du deler mappen Delte filer på computeren med andre, kan de åbne og se de filer, der er gemt der, ligesom hvis de var gemt på brugernes egne computere. Hvis du giver dem tilladelse til at ændre filer, vil alle de ændringer, de foretager, ændre filerne på din computer.

  • Hvis du klikker på en mappe af typen Delte filer, vises Avancerede delingsindstillinger i menuen Del med. Vha. denne indstilling får du vist Kontrolpanel, hvor du kan slå Deling af mappen Delte filer til eller fra.

Ved at slå Adgangskodebeskyttet deling til i Kontrolpanel kan du begrænse adgangen til mappen Delte filer til personer med en brugerkonto og en adgangskode på computeren. Denne indstilling er ikke tilgængelig på et domæne.

Sådan slås Adgangskodebeskyttet deling til eller fra

  1. Åbn Avancerede indstillinger for deling ved at klikke på knappen StartBillede af knappen Start og derefter klikke på Kontrolpanel. Skriv netværk i søgefeltet, klik på Netværks- og delingscenter, og klik derefter på Ændre avancerede indstillinger for deling i den venstre rude.

  2. Klik på vinkeltegnet Billede af vinkeltegnet for at udvide den aktuelle netværksprofil.
  3. Vælg en af følgende indstillinger under Adgangskodebeskyttet deling:

    • Slå adgangskodebeskyttet deling til

    • Slå adgangskodebeskyttet deling fra

  4. Klik på Gem ændringer. Administratortilladelse er nødvendig Hvis du bliver bedt om en administratoradgangskode eller bekræftelse, skal du indtaste adgangskoden eller bekræfte.