I Kontrol af brugerkonti (UAC) vises der en besked, før der foretages ændringer på computeren, der kræver administratorrettigheder. Standardindstillingen for kontrol af brugerkonti giver dig besked, når et program prøver at lave ændringer på din computer, men du kan ændre, hvor ofte du vil have en meddelelse.

Følgende tabel indeholder en beskrivelse af indstillingerne i Kontrol af brugerkonti og hver enkelt indstillings mulige indflydelse på computerens sikkerhed.

Indstilling Beskrivelse Indflydelse på sikkerhed
Indstilling

Giv altid besked

Beskrivelse
  • Du får besked, før programmer foretager ændringer på computeren eller i Windows-indstillinger, der kræver tilladelse fra en administrator.

  • Når du har fået besked, nedtones skrivebordet, og du skal enten godkende eller afvise anmodningen i dialogboksen med Kontrol af brugerkonti, før du kan gøre andet på computeren. Nedtoningen af skrivebordet kaldes det sikre skrivebord, fordi andre programmer ikke kan køres, mens det er nedtonet.

Indflydelse på sikkerhed
  • Dette er den mest sikre indstilling.

  • Når du får besked, skal du læse indholdet af hver dialogboks omhyggeligt, før du tillader, at der foretages ændringer på computeren.

Indstilling

Giv mig kun besked, når programmer forsøger at foretage ændringer af computeren

Beskrivelse
  • Du får besked, før programmer foretager ændringer på computeren, der kræver tilladelse fra en administrator.

  • Du får ikke besked, hvis du selv forsøger at foretage ændringer i Windows-indstillingerne, som kræver tilladelse fra en administrator.

  • Du får besked, hvis et program uden for Windows prøver at foretage ændringer i en Windows-indstilling.

Indflydelse på sikkerhed
  • Det er normalt sikkert at tillade, at der foretages ændringer i Windows-indstillinger, uden at du får besked. Til visse programmer, der leveres sammen med Windows kan der imidlertid blive overført kommandoer eller data, og skadelig software kan udnytte dette ved at bruge sådanne programmer til at installere filer eller ændre indstillinger på computeren. Du skal altid være forsigtig med, hvilke programmer du tillader at køre på computeren.

Indstilling

Giv mig kun besked, når programmer forsøger at foretage ændringer af computeren (nedton ikke skrivebordet)

Beskrivelse
  • Du får besked, før programmer foretager ændringer på computeren, der kræver tilladelse fra en administrator.

  • Du får ikke besked, hvis du selv forsøger at foretage ændringer i Windows-indstillingerne, som kræver tilladelse fra en administrator.

  • Du får besked, hvis et program uden for Windows prøver at foretage ændringer i en Windows-indstilling.

Indflydelse på sikkerhed
  • Denne indstilling er den samme som "Giv mig kun besked, når programmer forsøger at foretage ændringer af computeren", men du får ikke besked på det sikre skrivebord.

  • Da dialogboksen med Kontrol af brugerkonti ikke findes på det sikre skrivebord med denne indstilling, kan andre programmer muligvis forstyrre dialogboksens udseende. Dette er en mindre sikkerhedsrisiko, hvis du allerede har et skadeligt program kørende på computeren.

Indstilling

Giv aldrig besked

Beskrivelse
  • Du får ikke besked, før der foretages ændringer på computeren. Hvis du er logget på som administrator, kan programmer foretage ændringer på computeren, uden at du ved det.

  • Hvis du er logget på som standardbruger, vil enhver ændring, der kræver tilladelse fra en administrator, automatisk blive afvist.

  • Hvis du vælger denne indstilling, skal du genstarte computeren for at slå Kontrol af brugerkonti fra. Når Kontrol af brugerkonti er slået fra, vil personer, der logger på som administrator, altid have administratortilladelser.

Indflydelse på sikkerhed
  • Dette er den mindst sikre indstilling. Når du angiver Kontrol af brugerkonti til aldrig at give besked, gør du computeren åben for mulige sikkerhedsricisi.

  • Hvis du angiver Kontrol af brugerkonti til aldrig at give besked, skal du være forsigtig med, hvilke programmer du kører, fordi de vil have samme adgang til computeren som dig. Dette omfatter læsning og foretagelse af ændringer i beskyttede systemområder, dine personlige data, gemte filer og alt andet, der er gemt på computeren. Programmer vil også kunne kommunikere og overføre oplysninger til og fra alt det, computeren har forbindelse til, herunder internettet.

  • Åbn Indstillinger for Kontrol af brugerkonti ved at klikke på knappen StartBillede af knappen Start og derefter klikke på Kontrolpanel. Skriv kontrol af brugerkonti i søgefeltet, og klik derefter på Redigerer indstillinger for Kontrol af brugerkonti.

Bemærk!

  • Hvis du bruger en hjælpeenhed som f.eks. en skærmlæser, anbefaler vi, at du bruger Kontrol af brugerkonti-indstillingen Giv mig altid besked eller Standard - Giv mig kun besked, når programmer forsøger at foretage ændringer af computeren. Hjælpeteknologier fungerer bedst med disse to indstillinger.