Synkronoi asetukset tietokoneiden välillä OneDriven avulla

Kun kirjaudut sisään tietokoneeseesi käyttämällä Microsoft-tiliä, voit synkronoida tietoja tietokoneiden välillä, joissa käytetään myös Windows 8.1- tai Windows RT 8.1 -käyttöjärjestelmää. Kun kirjaudut sisään Microsoft-tilillä, tietokoneesi on yhteydessä verkossa oleviin Microsoft-palvelimiin eli pilvipalveluihin. Tämä tarkoittaa, että henkilökohtaiset asetuksesi tallennetaan OneDriveen ja synkronoidaan mihin tahansa tietokoneeseen, johon kirjaudut. Esimerkki:

  • Aloitusnäytön asettelu sekä valitsemasi värit, teemat, kieliasetukset, selaushistoria, suosikit ja Windows-kaupan sovellusasetukset synkronoidaan eri tietokoneisiin.

  • Voit käyttää ja jakaa valokuviasi, asiakirjojasi ja muita tiedostojasi OneDrivesta, Facebookista, Flickristä ja muista palveluista kaikissa tietokoneissasi tarvitsematta kirjautua jokaiselle tilille.

Valitse synkronoitavat asetukset

Jos haluat pitää osan omista asetuksistasi yksityisinä, voit ottaa synkronoinnin pois käytöstä tietyissä asetuksissa tai poistaa synkronoinnin käytöstä kokonaan.

Jos sinulla on ongelmia asetusten synkronoimisessa, voit kokeilla Microsoft-tilien vianmääritystä. Se on työkalu, jolla voidaan automaattisesti etsiä ja korjata joitakin synkronointiongelmia.

Huomautus

  • Vaikka Microsoft-tilien vianmääritystä voi käyttää kaikissa kieliversioissa, se on saatavilla vain englanninkielisenä.

Näytä kaikki

Synkronoitavien asetusten valinta

  1. Sipaise näytön oikeasta reunasta vasemmalle, valitse Asetukset ja valitse sitten Muuta tietokoneen asetuksia.
    (Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin, valitse Asetukset ja valitse sitten Muuta tietokoneen asetuksia.)

  2. Valitse OneDrive ja valitse sitten Synkronointiasetukset.

  3. Poista haluamiesi asetusten synkronointi käytöstä eri asetusluokissa.

Kaikkien asetusten synkronoinnin lopetus

  1. Sipaise näytön oikeasta reunasta vasemmalle, valitse Asetukset ja valitse sitten Muuta tietokoneen asetuksia.
    (Jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa alakulmaa, siirrä hiiren osoitinta ylöspäin, valitse Asetukset ja valitse sitten Muuta tietokoneen asetuksia.)

  2. Valitse OneDrive ja valitse sitten Synkronointiasetukset.

  3. Poista OneDriven synkronointiasetukset -kohdassa Synkronoi tämän tietokoneen asetukset -asetus käytöstä.

Huomautus

  • Kun lopetat synkronoinnin tietokoneissa, joissa on Windows 8.1 ja Windows RT 8.1, eräät järjestelmä- ja sovellusasetuksesi säilyvät pilvipalvelussa. Jos haluat poistaa asetukset, se on tehtävä erikseen. Ohjeet tähän saat siirtymällä Poista omat asetukset pilvipalvelusta -sivulle ja kirjautumalla tiliisi.

Tarvitsetko lisää ohjeita?


 

Ota yhteyttä tukeen