Käyttäjätilin poistaminen

Jos sinulla on tietokoneessasi käyttäjätili, jota ei käytetä, voit poistaa sen.

Noudatettavat vaiheet vaihtelevat sen mukaan, onko tietokone liitetty toimialueeseen vai työryhmään. Apua sen selvittämiseen on ohjeaiheen Miten toimialue, työryhmä ja kotiryhmä eroavat toisistaan? kohdassa "Työryhmään tai toimialueeseen kuulumisen tarkistaminen".

Näytä kaikki

Tietokone on osa toimialuetta

Koska tietokoneesi on toimialueessa, voit poistaa paikallisia käyttäjätilejä tietokoneesta, mutta et voi poistaa käyttäjätilejä toimialueesta. Kun poistat tilin, kaikki kyseisen tilin alle luodut tiedostot poistetaan.

  1. Avaa käyttäjätilit napsauttamalla Käynnistä-painiketta Kuva Käynnistä-painikkeesta ja valitsemalla sitten Ohjauspaneeli, Käyttäjätilit, Käyttäjätilit ja Hallitse käyttäjätilejä. Vaaditaan järjestelmänvalvojan oikeuksia Jos sinua pyydetään antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistus, kirjoita salasana tai anna vahvistus.
  2. Valitse Käyttäjät-välilehdessä Tämän tietokoneen käyttäjät, valitse käyttäjätilin nimi ja sitten Poista.

  3. Valitse Käyttäjätilit-valintaikkunasta Kyllä ja valitse sitten OK.

Tietokone on osa työryhmää

Kun poistat käyttäjätilin, voit valita säilytetäänkö tilin alle luodut tiedostot; sähköpostit ja tietokoneen asetukset kyseiselle tilille kuitenkin poistetaan.

  1. Avaa käyttäjätilit valitsemalla ensin Käynnistä-painike Kuva Käynnistä-painikkeesta, sitten Ohjauspaneeli, sitten Käyttäjätilit ja perhekäytön suojausasetukset, Käyttäjätilit ja lopuksi Toisen tilin hallinta. Vaaditaan järjestelmänvalvojan oikeuksia Jos sinua pyydetään antamaan järjestelmänvalvojan salasana tai vahvistus, kirjoita salasana tai anna vahvistus.
  2. Napsauta poistettavaa tiliä ja valitse sitten Poista tili.

  3. Päätä haluatko säilyttää vai poistaa tilin alle luodut tiedostot valitsemalla joko Tallenna tiedostot tai Poista tiedostot.

  4. Valitse Poista tili.