Estä tiettyjen tiedostojen ja kansioiden jakaminen kotiryhmässä

Kun luot kotiryhmän tai liityt siihen, valitset kirjastot, jotka haluat jakaa muiden kotiryhmän jäsenten kanssa. Kirjastot jaetaan oletusarvoisesti lukuoikeuksilla, mikä tarkoittaa sitä, että voit katsella tai kuunnella kirjaston sisältöä, mutta et voi tehdä muutoksia kirjaston tiedostoihin. Voit säätää käyttöoikeustasoa myöhemmin ja estää tiettyjen tiedostojen ja kansioiden jakamisen.

Näytä kaikki

Kirjaston jakamisen estäminen (kotiryhmää luotaessa tai siihen liityttäessä)

  1. Avaa Kotiryhmä napsauttamalla Käynnistä-painiketta Kuva Käynnistä-painikkeesta, valitse sitten Ohjauspaneeli ja kirjoita hakukenttään kotiryhmä ja valitse sitten Kotiryhmä.

  2. Tee jokin seuraavista:

    • Luo uusi kotiryhmä napsauttamalla Luo kotiryhmä.

    • Liity olemassa olevaan kotiryhmään napsauttamalla Liity nyt.

  3. Poista seuraavassa ohjatun toiminnon näytössä valinta jokaisen sellaisen kirjaston valintaruudusta, jota et halua jakaa.

    Kuva Luo kotiryhmä -valintaikkunasta
    Luo kotiryhmä -valintaikkuna
  4. Valitse Seuraava ja sitten Valmis.

Kirjaston jakamisen estäminen (kotiryhmän luomisen tai siihen liittymisen jälkeen)

  1. Avaa Kotiryhmä napsauttamalla Käynnistä-painiketta Kuva Käynnistä-painikkeesta, valitse sitten Ohjauspaneeli ja kirjoita hakukenttään kotiryhmä ja valitse sitten Kotiryhmä.

  2. Poista valinta niiden kirjastojen valintaruuduista, joita et halua jakaa, ja napsauta sitten Tallenna muutokset.

Tiettyjen tiedostojen tai kansioiden jakamisen estäminen (kotiryhmän luomisen tai siihen liittymisen jälkeen)

  1. Napsauta Käynnistä-painiketta Kuva Käynnistä-painikkeesta ja valitse sitten käyttäjänimesi.
  2. Siirry siihen tiedostoon tai kansioon, jota et halua jakaa, ja valitse se.

  3. Tee jokin seuraavista:

    • Jos haluat estää tiedoston tai kansion jakamisen kaikille, napsauta työkaluriviltä Jaa seuraavan kanssa: ja napsauta sitten Ei kukaan.

    • Jos haluat jakaa tiedoston tai kansion joidenkin henkilöiden, mutta et kaikkien kanssa, napsauta työkaluriviltä Jaa seuraavan kanssa:, napsauta Määritetyt henkilöt, valitse henkilöt, joiden kanssa haluat jakaa tiedostot tai kansiot ja napsauta sitten Lisää. Kun olet valmis, napsauta Jaa.

    • Jos haluat muuttaa tiedoston tai kansion käyttöoikeustasoa, napsauta työkaluriviltä Jaa seuraavan kanssa: ja valitse sitten joko Kotiryhmä (luku) tai Kotiryhmä (luku ja kirjoitus).

Tämä video opastaa kuinka estetään tiettyjen tiedostojen ja kansioiden jako (2:03)