Kirjautuminen Windowsiin tai uloskirjautuminen Windowsista

Kun kirjaudut ulos Windowsista, kaikki käyttämäsi sovellukset sulkeutuvat, mutta tietokoneen virta ei katkea. Toinen henkilö voi kirjautua sisään käynnistämättä tietokonetta uudelleen. Jos joku kuitenkin sammuttaa tietokoneen, tietosi eivät silti katoa.

Windowsista uloskirjautuminen ei myöskään ole pakollista. Voit sen sijaan lukita tietokoneen, jolloin muut käyttäjät voivat kirjautua sisään käyttäjätileilleen kirjausnäytöstä.

Katso video sisään ja ulos kirjautumisesta. (Jos haluat nähdä tekstityksen omalla kielelläsi, valitse Tekstitys-painike Tekstitys-painike.)

Kirjautumisella ja sisäänkirjautumisella tarkoitetaan samaa asiaa.

Kirjaudu ulos -valikko
Käyttäjätilikuvan valitsemalla voit vaihtaa kuvan joksikin muuksi kuvaksi, lukita tietokoneen tai vaihtaa käyttäjää.

Windowsista uloskirjautuminen

  1. Avaa Käynnistä sipaisemalla näyttöä oikealta vasemmalle (jos käytät hiirtä, osoita näytön oikeaa yläkulmaa ja siirrä hiiren osoitinta alaspäin) ja valitsemalla Käynnistä.

  2. Napauta tai napsauta tilikuvaasi oikeassa yläkulmassa ja valitse sitten Kirjaudu ulos.

Kirjautuminen Windowsiin

  1. Poistu lukitusnäytöstä sipaisemalla näyttöä alhaalta ylös (tai painamalla mitä tahansa näppäintä, jos käytät näppäimistöä).

  2. Kirjaudu kirjautumisnäytössä tietokoneeseen haluamallasi tavalla.

Huomautuksia

  • Jos haluat kirjautua sisään muuhun kuin kirjautumisnäytössä näkyvään käyttäjätiliin, valitse Edellinen-painike ja valitse tili. Jos saat kehotteen painaa näppäimiä Ctrl+Alt+Delete, tee niin.

  • Jos haluat valita toisen kirjautumistavan, valitse Kirjautumisasetukset, jotta saat käytettävissä olevat vaihtoehdot näkyviin.

Voit myös siirtyä toiseen käyttäjätiliin kirjautumatta ulos Windowsista.

Käyttäjätilin vaihtaminen

  • Valitse tilikuvasi oikeasta yläkulmasta ja tee jokin seuraavista toimista:

    • Jos näet käyttäjätilin, johon haluat kirjautua, valitse kyseinen tili.

    • Jos haluamasi käyttäjätili ei ole näkyvissä, valitse Vaihda tiliä. Sen jälkeen voit kirjautua sisään aiemmin luotuun tiliin tai luoda uuden tilin.

Kaipaatko lisäohjeita?