Mitä ovat Käyttäjätilien valvonnan asetukset?


Käyttäjätilien valvonta ilmoittaa sinulle ennen sellaisten muutosten tekemistä tietokoneeseen, jotka edellyttävät järjestelmänvalvojan oikeuksia. Oletusarvon mukaan Käyttäjätilien valvonta on määritetty ilmoittamaan sinulle aina, kun sovellukset yrittävät muuttaa tietokonettasi. Voit kuitenkin muuttaa sitä, miten usein Käyttäjätilien valvonta ilmoittaa sinulle.

Tässä taulukossa kuvataan kaikki Käyttäjätilien valvonnan asetukset ja niiden vaikutukset tietokoneen turvallisuuteen.

Asetus Kuvaus Vaikutus turvallisuuteen
Asetus

Ilmoita aina

Kuvaus
  • Saat ilmoituksen aina, ennen kuin sovellukset tekevät järjestelmänvalvojan oikeudet vaativia muutoksia tietokoneeseesi tai Windowsin asetuksiin.

  • Kun saat ilmoituksen, näyttö himmenee ja sinun täytyy joko hyväksyä tai kieltää pyyntö Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunassa, ennen kuin voit tehdä mitään muuta tietokoneellasi.

Vaikutus turvallisuuteen
  • Tämä on kaikkein turvallisin asetus.

  • Kun saat ilmoituksen, tutustu huolellisesti jokaisen valintaikkunan sisältöön, ennen kuin sallit tietokoneesi muuttamisen.

Asetus

Ilmoita minulle vain, kun ohjelmat yrittävät tehdä muutoksia tietokoneeseen (oletus)

Kuvaus
  • Saat ilmoituksen, ennen kuin sovellukset tekevät järjestelmänvalvojan oikeudet vaativia muutoksia tietokoneeseesi.

  • Saat ilmoituksen, jos sovellus yrittää muuttaa Windowsin asetusta.

  • Et saa ilmoitusta, jos yrität itse tehdä järjestelmänvalvojan oikeudet vaativia muutoksia Windowsin asetuksiin.

Vaikutus turvallisuuteen
  • Yleensä muutosten teon salliminen Windowsin asetuksiin ilman huomautusta on turvallista. Tietyt Windowsin mukana toimitettavat sovellukset voivat kuitenkin ottaa vastaan niille välitettyjä komentoja tai tietoja, ja haittaohjelmat voivat näitä ohjelmia hyväkseen käyttämällä asentaa tiedostoja tai muuttaa tietokoneen asetuksia. Ole aina huolellinen valitessasi sovelluksia, joiden suorittamisen sallit tietokoneessasi.

Asetus

Ilmoita minulle vain, kun ohjelmat yrittävät tehdä muutoksia tietokoneeseen (älä himmennä työpöytää)

Kuvaus
  • Saat ilmoituksen, ennen kuin sovellukset tekevät järjestelmänvalvojan oikeudet vaativia muutoksia tietokoneeseesi.

  • Saat ilmoituksen, jos sovellus yrittää muuttaa Windowsin asetusta.

  • Et saa ilmoitusta, jos yrität itse tehdä järjestelmänvalvojan oikeudet vaativia muutoksia Windowsin asetuksiin.

Vaikutus turvallisuuteen
  • Tämä asetus on sama kuin Ilmoita minulle vain, kun ohjelmat yrittävät tehdä muutoksia tietokoneeseen. Työpöytää ei kuitenkaan himmennetä.

  • Jos valitset tämän asetuksen, muut sovellukset voivat ehkä häiritä Käyttäjätilien valvonta -valintaikkunan visuaalista ulkoasua. Tämä on suojausriski etenkin silloin, jos tietokoneessasi on haittaohjelma.

Asetus

Älä koskaan ilmoita

Kuvaus
  • Et saa ilmoitusta, ennen kuin tietokoneeseesi tehdään muutoksia. Jos olet kirjautunut järjestelmänvalvojana, sovellukset voivat muuttaa tietokonettasi tietämättäsi.

  • Jos olet kirjautunut vakiokäyttäjätilin avulla, mitään järjestelmänvalvojan oikeudet vaativia muutoksia ei sallita.

Vaikutus turvallisuuteen
  • Tämä on kaikkein turvattomin asetus. Jos Käyttäjätilien valvonta ei koskaan ilmoita sinulle mistään, poistat käytännössä Käyttäjätillien valvonnan käytöstä. Tämä avaa tietokoneen alttiiksi tietoturvariskeille.

  • Jos Käyttäjätilien valvonta ei koskaan ilmoita sinulle mistään, sinun on oltava huolellinen siinä, mitä sovelluksia suoritat tietokoneessasi, koska ne voivat käyttää tietokonettasi samalla tavalla kuin sinäkin. Ne voivat esimerkiksi lukea ja muuttaa suojattuja järjestelmän alueita, henkilökohtaisia tietoja, tallennettuja tiedostoja ja kaikkea muuta tietokoneeseen tallennettua sisältöä. Sovellukset voivat myös viestiä ja siirtää tietoja tietokoneesi ja minkä tahansa muun kohteen välillä, johon se on yhteydessä, mukaan lukien Internet.

Huomautus

  • Helppokäyttölaitteet tai -sovellukset, kuten näytönlukuohjelma, toimivat parhaiten, kun valitset Käyttäjätilien valvonnan asetuksen Ilmoita aina tai Ilmoita minulle vain, kun sovellukset yrittävät tehdä muutoksia tietokoneeseen.



Kaipaatko lisäohjeita?