Sinkroniziranje postavki na više PC-ja pomoću servisa OneDrive

Jedna je od pogodnosti prijave na računalo pomoću Microsoftova računa to što možete sinkronizirati podatke na svim računalima koja koristite, a na kojima je također Windows 8.1 ili Windows RT 8.1. Kada se prijavite pomoću Microsoftova računa, vaš se PC povezuje s Microsoftovim poslužiteljima na internetu, odnosno s "oblakom". To znači da se vaše osobne postavke i preferencije pohranjuju na servis OneDrive te se potom sinkroniziraju sa svakim PC-jem na koji se prijavite. Na primjer:

  • izgled vašeg početnog zaslona, odabrane boje, teme, jezične preferencije, povijest preglednika i favoriti te postavke aplikacija iz Windows trgovine sinkroniziraju se na svim PC-jevima.

  • Svojim fotografijama, dokumentima i drugim datotekama koje se nalaze na servisu OneDrive, Facebook, Flickr, i svim drugim servisima na svim vašim PC-jevima možete pristupati i zajednički ih koristiti, a da se pritom ne morate prijavljivati zasebno na svaki od tih servisa.

Odaberite koje postavke želite sinkronizirati

Ako neke od svojih osobnih postavki želite zadržati više privatnima, možete isključiti sinkronizaciju za određene postavke ili u potpunosti isključiti sinkronizaciju.

Ako imate poteškoća sa sinkronizacijom postavki, pokušajte pokrenuti alat za otklanjanje poteškoća s Microsoftovim računima. To je automatizirani alat koji traži i automatski rješava neke probleme sa sinkronizacijom.

Napomena

  • Premda alat za otklanjanje poteškoća s Microsoftovim računima funkcionira na svim jezicima, dostupan je samo na engleskom.

Pokaži sve

Odabir postavki koje želite sinkronizirati

  1. Prstom prijeđite od desnog ruba zaslona, dodirnite Postavke, a zatim Promjena postavki PC-ja
    (ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni kut zaslona, pomaknite ga prema gore pa kliknite Postavke, a zatim Promjena postavki PC-ja).

  2. Dodirnite ili kliknite OneDrive, a zatim Postavke sinkronizacije.

  3. U odjeljcima s raznim kategorijama postavki isključite one koje više ne želite sinkronizirati.

Prekid sinkronizacije za sve postavke

  1. Prstom prijeđite od desnog ruba zaslona, dodirnite Postavke, a zatim Promjena postavki PC-ja
    (ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni kut zaslona, pomaknite ga prema gore pa kliknite Postavke, a zatim Promjena postavki PC-ja).

  2. Dodirnite ili kliknite OneDrive, a zatim Postavke sinkronizacije.

  3. U rubrici Sinkronizacija postavki sa servisom OneDrive isključite Sinkronizirajte postavke na ovom PC-ju.

Napomena

  • Kada isključite sinkronizaciju računala sa sustavom Windows 8.1 i Windows RT 8.1, neke će postavke sustava i aplikacija ostati pohranjene u oblaku. Ako ih želite ukloniti, morate to učiniti zasebno. Upute za to potražite u članku Brisanje osobnih postavki iz oblaka te se prijavite na račun.

Dodatna pomoć


Obratite se službi za podršku