Egy fájl törlésekor a törölt fájl ideiglenesen a Lomtárba kerül. Ez általában lehetővé teszi a fájl visszaállítását az eredeti helyére, ha úgy dönt, hogy mégsem kell törölni a fájlt. Ha a fájlokat véglegesen el kívánja távolítani a számítógépről, hogy így tárhely szabaduljon fel a merevlemezen, a Lomtár ürítésével a benne található fájlok végleg eltűnnek. Egyes fájlokat is törölhet a Lomtárból, vagy kiürítheti egyszerre az egészet Lomtárat.

  1. A Lomtár megnyitásához kattintson duplán a Lomtár ikonra az asztalon.

  2. Hajtsa végre az alábbi műveletek valamelyikét.

    • Egy fájl törléséhez kattintson a fájlra, majd nyomja meg a DELETE billentyűt.

    • Az összes fájl törléséhez kattintson az eszköztáron a Lomtár ürítése parancsra.

Tippek

  • A Lomtár megnyitás nélküli kiürítéséhez kattintson a jobb gombbal a Lomtárra, majd kattintson a Lomtár ürítése parancsra.

  • Ha egy fájlt véglegesen törölni kíván, vagyis nem kívánja ideiglenesen a Lomtárba helyezni, kattintson a fájlra, majd nyomja meg a SHIFT+DELETE billentyűkombinációt.