Megadott fájlok és mappák kizárása az otthoni csoporttal való megosztásból

Otthoni csoport létrehozásakor vagy egy otthoni csoporthoz való csatlakozáskor kijelölheti azokat a könyvtárakat, amelyeket meg szeretne osztani az otthoni csoport többi tagjával. A könyvtárak kezdetben olvasási hozzáférési engedéllyel vannak megosztva, ami azt jelenti, hogy megtekintheti vagy meghallgathatja a könyvtár tartalmát, de nem módosíthatja a benne található fájlokat. A hozzáférési szintet később módosíthatja, és kizárhat egyes fájlokat és mappákat a megosztásból.

Az összes megjelenítése

Könyvtár megosztásának megakadályozása (otthoni csoport létrehozása vagy a csatlakozás közben)

  1. Az Otthoni csoport megnyitásához kattintson a Start gombra A Start gomb, majd a Vezérlőpult parancsra, azután a keresőmezőbe írja be az otthoni csoport kifejezést, végül kattintson az Otthoni csoport elemre.

  2. Hajtsa végre az alábbi műveletek valamelyikét:

    • Új otthoni csoport létrehozásához kattintson az Otthoni csoport létrehozása gombra.

    • Meglévő otthoni csoporthoz való csatlakozáshoz kattintson a Csatlakozás elemre.

  3. A varázsló következő képernyőjén törölje azon könyvtárak jelölőnégyzetéből a jelölést, amelyeket ki szeretne zárni a megosztásból.

    Az Otthoni csoport létrehozása párbeszédpanel képe
    Az Otthoni csoport létrehozása párbeszédpanel
  4. Kattintson a Tovább gombra, majd kattintson a Befejezés gombra.

Könyvtár megosztásának megakadályozása (otthoni csoport létrehozása vagy a csatlakozás után)

  1. Az Otthoni csoport megnyitásához kattintson a Start gombra A Start gomb, majd a Vezérlőpult parancsra, azután a keresőmezőbe írja be az otthoni csoport kifejezést, végül kattintson az Otthoni csoport elemre.

  2. Törölje azon könyvtárak jelölőnégyzetének jelölését, amelyeket ki szeretne zárni a megosztásból, majd kattintson a Módosítások mentése gombra.

Megadott fájlok vagy mappák kizárása a megosztásból (otthoni csoport létrehozása vagy a csatlakozás után)

  1. Kattintson a Start gombra A Start gomb képe, majd kattintson a felhasználónevére.
  2. Keresse meg azt a fájlt vagy mappát, amelyet ki szeretne zárni a megosztásból, és jelölje ki.

  3. Hajtsa végre az alábbi műveletek valamelyikét:

    • Ha senkivel nem szeretné megosztani a fájlt vagy a mappát, kattintson az eszköztáron a Megosztás ezzel, majd a Senki lehetőségre.

    • Ha egyes személyekkel meg szeretné osztani a fájlt vagy a mappát, de másokkal nem, kattintson az eszköztáron a Megosztás ezzel, majd az Adott személyek lehetőségre, jelölje ki azokat a személyeket, akikkel meg kívánja osztani a fájlt vagy a mappát, és kattintson a Hozzáadás gombra. Ha befejezte, kattintson a Megosztás gombra.

    • Egy adott fájlhoz vagy mappához tartozó hozzáférési szint módosításához kattintson az eszköztáron a Megosztás ezzel lehetőségre, majd válassza ki az Otthoni csoport (olvasás) vagy az Otthoni csoport (írás/olvasás) lehetőséget.

Tekintse meg az egyes fájlok és mappák megosztásának megakadályozását ismertető videót (2:03)