Nustatyti tinklą „kompiuteris-kompiuteris“ (specialusis)


Specialusis tinklas – tai laikinas ryšys tarp kompiuterių ir įrenginių, naudojamas konkrečiam tikslui, pvz., dokumentų bendrinimui susitikimo metu arba žaidžiant kelių žaidėjų kompiuterinius žaidimus. Galite laikinai bendrinti interneto ryšį su kitais asmenimis specialiajame tinkle, kad jiems nereikėtų nustatyti savo interneto ryšio. Specialieji tinklai būna tik belaidžiai, taigi norėdami nustatyti arba prisijungti prie specialiojo tinklo, kompiuteryje turite turėti įdiegtą belaidžio tinklo plokštę.

  1. Atidarykite Tinklo ir bendrinimo centrą spustelėdami mygtuką PradėtiMygtuko Pradėti paveikslėlis, o tada spustelėdami Valdymo skydas. Ieškos lauke įveskite tinklas, o tada spustelėkite Tinklo ir bendrinimo centras.

  2. Spustelėkite Sukurti naują ryšį arba tinklą.

  3. Spustelėkite Nustatyti belaidį specialųjį (kompiuteris - kompiuteris) tinklą, spustelėkite Pirmyn ir vadovaukitės vedlio patarimais.

Pastabos

  • Jeigu vienas arba daugiau tinklo kompiuterių yra prijungti prie domeno, kiekvienas tinklu besinaudojantis asmuo turi turėti kompiuterio vartotojo abonementą, kad matytų ir turėtų prieigą prie tame kompiuteryje bendrinamų elementų.

  • Jeigu tinklo kompiuteriai neprijungti prie domeno, tačiau norite, kad asmenys, kurie nori naudotis bendrinamais elementais, jūsų kompiuteryje turėtų vartotojo abonementą, įjunkite slaptažodžiu apsaugotą bendrinimą aplanke Išplėstiniai bendrinimo parametrai.

    Įjungti slaptažodžiu apsaugotą bendrą naudojimą

    1. Spustelėdami mygtuką PradėtiMygtuko Pradėti paveikslėlis ir Valdymo skydas atidarykite išplėstinius bendrinimo parametrus. Ieškos lauke įveskite tinklas, spustelėkite Tinklo ir bendrinimo centras, tada kairiojoje srityje spustelėkite Keisti išplėstinius bendrinimo parametrus.

    2. Spustelėkite ševroną Ševrono piktogramos paveikslėlis, kad išplėstumėte dabartinį tinklo profilį.
    3. Jei slaptažodžiu apsaugotas bendrinimas išjungtas, spustelėkite Įjungti slaptažodžiu saugomą bendrinimą, o tada spustelėkite Įrašyti keitimus. Reikalaujamos administratoriaus teisės Jei jūsų prašo įvesti administratoriaus slaptažodį arba patvirtinimą, įveskite slaptažodį arba patvirtinkite.

  • specialusis tinklas automatiškai panaikinamas, kai visi vartotojai atsijungia nuo tinklo, arba asmuo, nustatęs tinklą, atsijungia ir išeina iš kitų tinklo vartotojų diapazono, nebent kuriant tinklą pasirenkate jį kaip nuolatinį.

  • Jeigu bendrinate interneto ryšį, kai atsijungsite nuo specialiojo tinklo, kursite naują specialųjį tinklą neatsijungę nuo seno specialiojo tinklo, kuriam skirtą ICS įjungėte, arba išeisite ir vėl įeisite (neatsijungdami nuo specialiojo tinklo), bendrasis interneto ryšio naudojimas (ICS) bus išjungtas.

  • Jeigu nustatėte specialųjį tinklą ir bendrinate interneto ryšį, o kas nors įeina į tą patį kompiuterį naudodamas Greitąjį vartotojo perjungimą, interneto ryšys bus bendrinamas net jei neketinote jo bendrinti su tuo asmeniu.