Avslutte Microsoft-kontoen

Hvis du avslutter kontoen, kan du ikke bruke den til å logge på Microsoft-produkter og -tjenester du har brukt. Før du avslutter kontoen, bør du derfor ta deg tid til å få orden på ting, avbryte abonnementer og kontrollere at du ikke legger igjen noe viktig, enten det er snakk om filer på OneDrive, ting på Xbox, e-postmeldinger på Outlook.com eller annet.

Før du avslutter kontoen

Det er viktig å være klar over alle konsekvensene før du beslutter å avslutte en konto. Du må for eksempel passe på at du ikke legger igjen penger eller viktige ting som er knyttet til den aktuelle Microsoft-kontoen. Du vil kanskje også la andre få vite hvordan de kan kontakte deg etter at e-postadressen for Microsoft-kontoen er fjernet.

Vis alle

Bruk penger på kontoen din

Bruke alle gjenstående penger på Microsoft-kontoen din ved å kjøpe digitalt innhold fra Xbox, Windows Store, eller Windows Phone lagre.

Hvis du vil se hvor mye penger som er på Microsoft-kontoen din, kan du logge deg på nettstedet for Microsoft-kontoen.

Hvis du vil ha mer informasjon, kan du lese de vanlige spørsmålene angående Microsoft-gavekort.

Avbryte eventuelle abonnementer som er knyttet til kontoen

Hvis du har abonnementer på tjenester som Office 365, OneDrive, Xbox Live Gold eller en reklamefri Outlook.com-konto, vil du ikke får tilgang til dem lenger.

Slik avbryter du de fleste Microsoft-abonnementer:

  1. Logg på -tjenester og -abonnementer på nettstedet for Microsoft-kontoen.

  2. Velg Avbryt for hvert betalte abonnement, og følg instruksjonene.

Hvis et abonnement som ikke er oppført her, kan du gå til selve tjenesten (eller forhandleren hvis du kjøpte abonnementet fra en forhandler) for å avbryte. Hvis du for eksempel ha et Skype-abonnement, kan du gå til Skype-kundestøttesiden og søke etter informasjon om hvordan du sier opp abonnementet.

La andre få vite hvordan de kan få tak i deg

Obs!  

  • Hvis e-postadressen som er knyttet til Microsoft-kontoen, ikke slutter på @hotmail.com, @live.com, @msn.com eller @outlook.com, kan du hoppe over denne fremgangsmåten.

Hvis e-postadressen som er knyttet til Microsoft-kontoen, slutter på @outlook.com, @hotmail.com, @live.com eller @msn.com, slettes eventuell e-post som er lagret med den, etter venteperioden på 60 dager, når du avslutter Microsoft-kontoen. Du mottar likevel e-post i innboksen i denne venteperioden. Du kan konfigurere et automatisk svar for å gi alle beskjed om at kontoen kommer til å bli avsluttet, og fortelle dem hvor de kan sende e-posten heretter.

  1. Logg på Outlook.com-innboksen. Klikk Alternativer-ikonet Alternativer-ikonet, og klikk deretter Alternativer.
  2. Trykk eller klikk Sende automatiske feriesvar under Behandle kontoen din, og følg deretter instruksjonene.

    Merknader

    • Du kan også velge Videresende e-post under Behandle kontoen din for å få e-post du mottar, sendt til en annen e-postadresse. Husk at både automatiske svar og videresending av e-post slutter å fungere når Microsoft-kontoen avsluttes etter venteperioden på 60 dager.

    • Når du avslutter en Microsoft-konto med en Outlook.com-e-postadresse, kan det hende at e-postadressen blir resirkulert og tilordnet til en annen bruker etter venteperioden på 60 dager.

Lagre filer og data

Når Microsoft-kontoen er avsluttet, får du ikke tilgang til filer eller informasjon som er knyttet til denne kontoen, hvis du har lagret dem via en Microsoft-tjeneste. Hvis det er noe du fortsatt vil beholde, må du lagre en kopi. Eksempel:

  • E-post, dokumenter og bilder du har lagret i Outlook.com, Hotmail eller OneDrive.

  • Personlige data du har lagret på HealthVault.

  • Kjøpsinformasjon på Microsoft.com.

  • Porteføljedata på MSN Money.

  • Messenger-kontakter som er lagt til Skype. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan du sikkerhetskopierer kontaktlisten, kan du søke på Skype-kundestøttesiden.

  • Produktnøkler for produkter du har kjøpt med denne Microsoft-kontoen. (Den installerte programvaren fungerer fortsatt, men du må ha produktnøkkelen hvis du senere vil installere programvaren på nytt eller på en ny PC.)

Når du avslutter Microsoft-kontoen, betyr dette også at du ikke lenger får tilgang til musikk du har lastet ned ved hjelp av et Xbox Music Pass. (Du kan fortsatt spille av musikk og videoer du har betalt for direkte, men du kan ikke overføre dem til en annen enhet.) Du mister eventuell fremgang i spill, poengsum og gamertagen på Xbox Live.

Ta en titt på enhetene dine

Enheter som Windows Phone, PC-er som kjører Windows 8.1 eller Windows RT 8.1, Surface-nettbrett og Xbox-konsoller fungerer best med en Microsoft-konto. Enkelte av disse enhetene kommer fortsatt til å fungere til en viss grad, men du kan ikke bruke alle appene og funksjonene i dem. Før du avslutter kontoen, bør du vurdere å konfigurere disse enhetene med en annen Microsoft-konto, slik at du fortsatt kan logge på.

Administrere barnas Microsoft-kontoer

Hvis du administrerer Microsoft-kontoen til barn, holdes kontoen deres åpen når din avsluttes. Etter at Microsoft-kontoen din er avsluttet, blir barna stoppet når de prøver å logge på Xbox, PC-er med Windows 8 eller senere eller en Windows Phone, til de får lov fra en annen foreldrekonto.

Slik avslutter du kontoen din

Når du er sikker på at er du klar:

  1. Gå til Lukk kontoen min.

  2. Hvis du blir bedt om å logge på og/eller bekrefte kontoen, følger du instruksjonene.

  3. Kontroller at den riktige Microsoft-kontoen vises på siden, og klikk deretter Neste.

  4. Les listen, og klikk avmerkingsboksene for å bekrefte at du har lest hvert element.

  5. Velg grunnen til at du avslutter kontoen, fra rullegardinlisten Velg en grunn.

  6. Klikk Merk konto for avslutning.

Etter at du har avsluttet kontoen

Når du trykker eller klikker knappen Merk konto for avslutning, venter vi i 60 dager før Microsoft-kontoen din slettes permanent, i tilfelle du ombestemmer deg, eller du må ha tilgang til noe som er knyttet til kontoen før den forsvinner for alltid.

I denne venteperioden er kontoen merket for avslutning, men den finnes fortsatt. Hvis du vil åpne Microsoft-kontoen på nytt, logger du bare på på nytt innen disse 60 dagene. Vi avbryter kontoavslutningen, og du beholder alt slik det var.