Hjemmegruppe: vanlige spørsmål

Hjemmegruppe gjør det enkelt å dele bibliotekene og skriverne på et hjemmenettverk. Du kan dele bilder, musikk, videoer, dokumenter og skrivere med andre personer i hjemmenettverket. Hjemmegruppen er sikret med et passord, og du bestemmer alltid hva du vil dele med gruppen. Hvis du vil ha informasjon om Hjemmegruppe, se Hjemmegruppe: anbefalte koblinger.

Her er svar på noen vanlige spørsmål om Hjemmegruppe.

Vis alle

Hvem kan se bibliotekene som deles med hjemmegruppen min?

Bare de personene som tilhører hjemmegruppen, kan se delte biblioteker. Du kan også dele biblioteker eller enkeltfiler og -mapper med bestemte personer i hjemmegruppen, i stedet for å dele med alle. Hvis du vil ha mer informasjon, se Dele biblioteker med hjemmegruppen din og Forhindre bestemte filer og mapper fra å deles med en hjemmegruppe.

Obs!

  • Vær oppmerksom på at barn som tilhører hjemmegruppen, vil ha tilgang til alle delte biblioteker.

Hvis jeg blir med i en hjemmegruppe, vil alle brukerkontoer på datamaskinen min også tilhøre hjemmegruppen?

Ja, alle brukerkontoer, unntatt gjestekontoen, vil tilhøre hjemmegruppen. Alle personer kontrollerer tilgang til sine egne biblioteker.

Hvilke versjoner av Windows og hvilke nettverksplasseringer kan bruke Hjemmegruppe?

Datamaskiner må kjøre Windows 7 for å kunne bli med i en hjemmegruppe. Hjemmegruppe er tilgjengelig i alle utgaver av Windows 7. I Windows 7 Starter og Windows 7 Home Basic kan du bli medlem i en hjemmegruppe, men du kan ikke opprette en. Hjemmegruppe fungerer bare på nettverk med plasseringen Hjemmenettverk.

Slik endrer du nettverksplassering

  1. Åpne Nettverks- og delingssenter ved å klikke StartBilde av startknappen og deretter klikke Kontrollpanel. Skriv nettverk i søkeboksen, og klikk deretter Nettverks- og delingssenter.

  2. Klikk Arbeidsnettverk, Hjemmenettverk eller Offentlig nettverk, og klikk deretter på den nettverksplasseringen du ønsker.

    Bilde av Nettverks- og delingssenter
    Nettverks- og delingssenter

Obs!

  • Datamaskiner som tilhører et domene, kan bli med i en hjemmegruppe, men de kan ikke dele filer med hjemmegruppen. De kan bare gå til filer som deles av andre.

Hvordan kan jeg fjerne en datamaskin fra en hjemmegruppe?

Hvis du vil fjerne en datamaskin fra en hjemmegruppe, kan du følge denne fremgangsmåten på datamaskinen du vil fjerne:

  1. Åpne Hjemmegruppe ved å klikke StartBilde av startknappen, klikke Kontrollpanel, skrive hjemmegruppe i søkeboksen og deretter klikke Hjemmegruppe.

  2. Klikk Forlat hjemmegruppen.

  3. Klikk Forlat hjemmegruppen, og klikk deretter Fullfør.

Hvordan sletter jeg en hjemmegruppe?

Hvis alle forlater hjemmegruppen, vil den ikke eksistere lenger. Hvis du vil ha mer informasjon, se Forlate en hjemmegruppe.

Hva må jeg gjøre hvis jeg glemmer hjemmegruppepassordet mitt?

Hvis du vil finne hjemmegruppepassordet, kan du følge denne fremgangsmåten på datamaskinen som er en del av hjemmegruppen:

  1. Åpne Hjemmegruppe ved å klikke StartBilde av startknappen, klikke Kontrollpanel, skrive hjemmegruppe i søkeboksen og deretter klikke Hjemmegruppe.

  2. Klikk Vis eller skriv ut hjemmegruppepassordet.