Hvilke innstillinger for sikkerhetskopiering bør jeg bruke for å maksimere diskplassen min?

Windows Sikkerhetskopiering gir deg fleksibilitet til å administrere diskplassen som brukes av sikkerhetskopiene dine. Etter at du har konfigurert Windows Sikkerhetskopiering, kan du se hvor mye diskplass som brukes av sikkerhetskopien og hvor mye ledig plass du har på den disken sikkerhetskopiene lagres til ved å gå til kontrollpanelet for sikkerhetskopiering og gjenoppretting. For å kontrollere hvor mye diskplass som brukes kan du velge hvor mange sikkerhetskopier av filer og systemavbildninger Windows skal ta vare på. Denne informasjonen kan hjelpe deg med å bestemme hvordan du skal administrere diskplassen for sikkerhetskopier på best mulig måte:

  • Sikkerhetskopier opprettes i sett. Disse kalles sikkerhetskopieringsperioder. For å maksimere diskplassen din vil Windows Sikkerhetskopiering sikkerhetskopiere alle valgte mapper den første gangen programmet kjøres. Deretter vil programmet kun sikkerhetskopiere filer som er nye eller som har blitt endret siden den siste gangen en sikkerhetskopi ble laget. Windows lager periodisk en ny, fullstendig sikkerhetskopi. Hver fullstendig sikkerhetskopi kalles en sikkerhetskopieringsperiode. Når du ser på sikkerhetskopiene av filene dine, ser du at alle sikkerhetskopieringsperiodene er merket med datoer. Hvis du vil slette sikkerhetskopier av filer, bør du alltid beholde den nyeste sikkerhetskopien.

  • Som standard vil Windows automatisk lagre så mange systemavbildninger som det er plass til, uten å bruke mer enn 30 % av plassen på disken for sikkerhetskopiering. Når disken begynner å bli full, vil Windows slette eldre systemavbildninger. Du kan angi at Windows skal beholde så mange systemavbildninger som det er plass til på disken for sikkerhetskopier, eller at kun den nyeste systemavbildningen skal beholdes. Du bør alltid ta vare på den nyeste systemavbildningen. Hvis du lagrer systemavbildningen til en nettverksressurs, kan du kun ta vare på den nyeste systemavbildningen.

Se og administrere diskplass brukt til sikkerhetskopiering

  1. Åpne Sikkerhetskopiering og gjenoppretting ved å klikke StartBilde av startknappen, Kontrollpanel, System og vedlikehold og Sikkerhetskopiering og gjenoppretting.

  2. Klikk Administrer plass. Administratortillatelse kreves Hvis du blir bedt om å oppgi et administratorpassord eller en bekreftelse, skriver du inn passordet eller gir bekreftelse.

    Obs!

    • Hvis du ikke har konfigurert en sikkerhetskopi, vil du ikke se valget Administrer plass.

  3. For å endre mengden plass som brukes av sikkerhetskopier av filer, klikk Se sikkerhetskopier under Sikkerhetskopier av datafiler.

    Du kan deretter velge og slette eldre sikkerhetskopier av filer.

  4. For å endre mengden plass som brukes av sikkerhetskopier av systemavbildninger, klikk Endre innstillinger under Systemavbildninger.

    Du kan deretter velge å la Windows lagre eldre sikkerhetskopier av systemavbildninger eller kun beholde den nyeste sikkerhetskopien av systemavbildningen.

Administrere diskplass for en sikkerhetskopi av filer som ble opprettet på en annen datamaskin

Hvis du har en stasjon som inneholder sikkerhetskopier av filer som ble opprettet ved hjelp av en annen datamaskin, kan du bruke din nåværende datamaskin for å slette eldre sikkerhetskopier på den stasjonen ved å følge denne fremgangsmåten:

  1. Åpne plasseringen der sikkerhetskopien er lagret.

    Hvis du for eksempel sikkerhetskopierte filene på en ekstern harddisk med navnet "E", kobler du den eksterne harddisken til datamaskinen og åpner deretter stasjon E.

    Sikkerhetskopier lagres i dette formatet: plassering for sikkerhetskopi\datamaskinnavn\Backup Set år-måned-dag klokkeslett. Hvis for eksempel datamaskinen din heter Datamaskin, sikkerhetskopiplasseringen er E og du utførte en sikkerhetskopi den 2. april 2008 klokken 16.32.00, vil sikkerhetskopien lagres i mappen E:\Datamaskin\Backup Set 2008-02-04 163200.

    Datoen og klokkeslettet som vises i eksempelet er Pacific Standard time. Det er mulig du må endre dette til din tidssone.

  2. Høyreklikk datamaskinnavnet med sikkerhetskopien du vil slette, og klikk deretter Åpne.

  3. Høyreklikk mappen med sikkerhetskopien du vil slette, og klikk deretter Slett.