Een printer delen

Als u over een printer beschikt, kunt u deze delen, zodat andere personen die verbonden zijn met uw netwerk er gebruik van kunnen maken.

Een printer delen

  1. Veeg vanaf de rechterrand van het scherm en tik op Zoeken.
    Als u met een muis werkt, wijst u de rechterbenedenhoek van het scherm aan, beweegt u de muisaanwijzer naar boven en klikt u op Zoeken.

  2. Typ apparaten en printers in het zoekvak en tik of klik vervolgens op Apparaten en printers.

  3. Houd onder Printers de printer die u wilt delen, ingedrukt of klik er met de rechtermuisknop op en selecteer vervolgens Printereigenschappen.

    Als de printer die u wilt delen, niet wordt weergegeven, moet u deze toevoegen. Zie Een printer installeren voor meer informatie.

  4. Tik of klik op het tabblad Delen.

  5. Als een knop wordt weergegeven met de titel Opties voor delen wijzigen, tikt of klikt u hierop. Administratormachtigingen vereist U wordt wellicht gevraagd om een administratorwachtwoord op te geven of om uw keuze te bevestigen.

  6. Selecteer Deze printer delen.

  7. Tik of klik op OK.

Andere personen die met uw netwerk zijn verbonden, kunnen nu gebruikmaken van de printer wanneer uw pc beschikbaar is. (Ze kunnen geen afdrukken maken als uw pc is uitgeschakeld of zich in de slaapstand bevindt.)

Bovendien moeten personen die gebruik willen maken van deze printer, over een gebruikersnaam en wachtwoord voor uw pc beschikken. Als u ervoor wilt zorgen dat personen de gedeelde printer kunnen gebruiken zonder over een gebruikersnaam en wachtwoord voor uw pc te beschikken, kunt u met wachtwoord beveiligd delen uitschakelen. U gaat hiervoor als volgt te werk:

Wachtwoordbeveiliging uitschakelen voor gedeelde printers

  1. Zo opent u Geavanceerde instellingen voor delen: veeg vanaf de rechterrand van het scherm naar binnen, tik op Zoeken (of wijs met de muis de rechterbovenhoek van het scherm aan, beweeg de muisaanwijzer naar beneden en klik op Zoeken), typ Geavanceerd delen in het zoekvak en tik of klik vervolgens op Instellingen voor geavanceerd delen beheren.

  2. Selecteer onder Met wachtwoord beveiligd delen de optie Met wachtwoord beveiligd delen uitschakelen.

  3. Tik of klik op Wijzigingen opslaan. Administratormachtigingen vereist U wordt wellicht gevraagd om een administratorwachtwoord op te geven of om uw keuze te bevestigen.

Meer hulp nodig?