Partajarea unei imprimante

Dacă aveți o imprimantă, o puteți partaja pentru ca alte persoane din rețeaua dvs. să poată imprima la ea.

Pentru a partaja o imprimantă

  1. Trageți cu degetul din marginea din dreapta a ecranului, apoi atingeți Căutare.
    (Dacă utilizați un mouse, indicați spre colțul din dreapta jos al ecranului, mișcați în sus indicatorul mouse-ului, apoi faceți clic pe Căutare.)

  2. Introduceți Dispozitive și imprimante în caseta de căutare, apoi atingeți sau faceți clic pe Dispozitive și imprimante.

  3. Sub Imprimante, apăsați continuu sau faceți clic dreapta pe imprimanta pe care doriți să o partajați, apoi selectați Proprietăți imprimantă.

    Dacă nu vedeți imprimanta pe care doriți să o partajați, va trebui să o adăugați. Pentru informații, consultați Instalarea unei imprimante.

  4. Atingeți sau faceți clic pe fila Partajare.

  5. Dacă vedeți un buton pe care scrie Modificare opțiuni de partajare, atingeți sau faceți clic pe el. Este necesară permisiunea administratorului Este posibil să vi se ceară o parolă de administrator sau confirmarea opțiunii dvs.

  6. Selectați Se partajează această imprimantă.

  7. Atingeți sau faceți clic pe OK.

Persoanele din rețeaua dvs. pot imprima acum la acea imprimantă oricând este disponibil PC-ul dvs. (Ele nu vor putea imprima la ea dacă PC-ul dvs. este închis sau în stare de repaus.)

În plus, persoanele care vor să utilizeze acea imprimantă vor trebui să aibă un nume de utilizator și o parolă pentru PC-ul dvs. Dacă doriți ca persoanele să utilizeze imprimanta partajată fără a avea un nume de utilizator și o parolă pentru PC, puteți dezactiva partajarea protejată de parolă. Iată cum:

Pentru a dezactiva partajarea protejată prin parolă a imprimantei

  1. Pentru a deschide Setări complexe pentru partajare, trageți cu degetul de marginea din dreapta a ecranului, atingeți Căutare (sau, dacă utilizați un mouse, indicați spre colțul din dreapta sus al ecranului, mișcați în jos indicatorul mouse-ului, apoi faceți clic pe Căutare), introduceți partajare complexă în caseta de căutare, apoi atingeți sau faceți clic pe Administrare setări de partajare complexe.

  2. Sub Partajare protejată prin parolă, selectați Dezactivare partajare protejată prin parolă.

  3. Atingeți sau faceți clic pe Salvare modificări. Este necesară permisiunea administratorului Este posibil să vi se ceară o parolă de administrator sau confirmarea opțiunii dvs.