O rețea ad-hoc reprezintă o conexiune temporară între computere și dispozitive, utilizată cu un scop specific, cum ar fi partajarea de documente în timpul unei ședințe sau rularea de jocuri pe computer cu mai mulți utilizatori. De asemenea, aveți posibilitatea să partajați temporar o conexiune de Internet cu alte persoane din rețeaua dvs. ad hoc, pentru ca respectivele persoane să nu trebuiască să configureze propriile conexiuni la Internet. Rețelele ad-hoc sunt numai fără fir, așadar trebuie să aveți un adaptor de rețea fără fir instalat pe computer pentru a configura sau a vă asocia la o rețea ad-hoc.

  1. Deschideți Conectare la o rețea făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, apoi pe Conectare la.

  2. Faceți clic pe Configurare conexiune sau rețea.

  3. Faceți clic pe Configurare rețea ad-hoc (computer-computer), pe Următorul, apoi urmați pașii expertului.

Note:

  • Dacă unul sau mai multe dintre computerele din rețea sunt asociate la un domeniu, trebuie să aveți un cont de utilizator pe acel computer pentru a vedea și accesa elementele partajate de pe el.

  • În cazul în care computerele de rețea nu sunt asociate la un domeniu, dar doriți să solicitați persoanelor să aibă un cont de utilizator pe computer pentru accesul la elementele partajate, activați partajarea protejată prin parolă în Centrul de rețea și partajare.

    Pentru a activa partajarea protejată prin parolă

    1. Deschideți Centru de rețea și partajare făcând clic pe butonul StartImagine a butonului Start, pe Panou de control, pe Rețea și Internet, apoi pe Centru de rețea și partajare.

    2. Sub Partajare și descoperire, dacă partajarea protejată prin parolă este dezactivată, faceți clic pe butonul săgeată Imagine a butonului săgeată pentru a extinde secțiunea, faceți clic pe Activare partajare protejată prin parolă, apoi faceți clic pe Se aplică. Permisiune de administrator necesară Dacă vi se solicită o parolă de administrator sau o confirmare, tastați parola sau furnizați confirmarea.
  • O rețea ad-hoc se șterge automat după ce toți utilizatorii se deconectează de la rețea sau atunci când persoana care a configurat rețeaua se deconectează și iese din zona celorlalți utilizatori. Excepția este dată de cazul în care decideți să creați o rețea permanentă.

  • Dacă partajați conexiunea dvs. la Internet, partajarea conexiunii la Internet (ICS-ul) se va dezactiva dacă:

    • vă deconectați de la rețeaua ad-hoc;

    • creați o rețea ad-hoc nouă fără a vă deconecta de la rețeaua ad-hoc veche, pentru care ați activat ICS-ul;

    • faceți Log off, apoi Log on (fără a vă deconecta de la rețeaua ad-hoc).

  • În cazul în care configurați o rețea ad-hoc și partajați conexiunea la Internet, apoi cineva face Log on pe același computer, utilizând Comutare rapidă utilizator, conexiunea la Internet va fi în continuare partajată, chiar dacă nu ați intenționat să o partajați cu acea persoană.