Cum să vă închideți contul Microsoft

Prin închiderea contului, nu veți putea să vă utilizați contul pentru a vă conecta la produsele și serviciile Microsoft pe care le-ați utilizat până acum. Așadar, înainte de a vă închide contul, dedicați un timp pentru a face ultimele verificări, anulați abonamentele și asigurați-vă că nu lăsați nimic important în urmă, adică fișiere din OneDrive, lucruri din Xbox, mesaje de e-mail din Outlook.com sau altele.

Înainte de a închide contul

Este important să înțelegeți toate ramificațiile înainte de a decide să închideți un cont. De exemplu, trebuie să vă asigurați că nu lăsați în urmă bani sau lucruri importante asociate acelui cont Microsoft. De asemenea, poate fi bine să anunțați alte persoane cum să vă contacteze după ce adresa de e-mail corespunzătoare contului Microsoft va fi dispărut.

Afișare totală

Utilizarea banilor din cont

Cheltuiți-vă banii rămași în contul dvs. Microsoft, cumpărând conținut digital de la Xbox, din Magazinul Windows sau din Magazinul Windows Phone.

Pentru a vedea câți bani aveți în contul Microsoft, conectați-vă la site-ul web al contului Microsoft.

Pentru mai multe informații, citiți Întrebări frecvente despre cardurile cadou Microsoft.

Anularea tuturor abonamentelor asociate contului

Dacă aveți abonamente la servicii precum Office 365, OneDrive, Xbox Live Gold sau un cont Outlook.com fără reclame, nu le veți mai putea accesa.

Pentru a anula majoritatea abonamentelor Microsoft:

  1. Conectați-vă la Servicii și abonamente pe site-ul web al contului Microsoft.

  2. Pentru fiecare abonament plătit, selectați Anulare și urmați instrucțiunile.

Pentru orice abonament care nu este listat acolo, mergeți la serviciu (sau la comerciant, dacă ați cumpărat abonamentul de la un comerciant) pentru a-l anula. De exemplu, dacă aveți un abonament Skype, accesați pagina de asistență Skype și căutați informații despre anulare.

Anunțați alte persoane cum să vă contacteze

Notă

  • Dacă adresa de e-mail asociată contului dvs. Microsoft nu se termină cu @hotmail.com, @live.com, @msn.com sau @outlook.com, puteți omite această procedură.

Dacă adresa de e-mail asociată contului dvs. Microsoft se termină cu @outlook.com, @hotmail.com, @live.com sau @msn.com, închiderea contului Microsoft va șterge orice e-mailuri stocate în ea după perioada de așteptare de 60 de zile. În timpul perioadei de așteptare, totuși, inboxul dvs. va continua să primească mesaje de e-mail. Puteți seta un răspuns automat pentru a anunța pe toată lumea că acel cont va fi închis și a le spune unde să vă trimită e-mailuri pe viitor.

  1. Conectați-vă la inboxul Outlook.com. Faceți clic pe pictograma Opțiuni Pictograma Opțiuni, apoi faceți clic pe Opțiuni.
  2. Sub Gestionarea contului, atingeți sau faceți clic pe Trimiterea răspunsurilor automate de concediu, apoi urmați instrucțiunile.

    Note

    • Puteți alege și Redirecționarea e-mailurilor sub Gestionarea contului, pentru ca e-mailurile trimise dvs. să fie trimise la o altă adresă de e-mail. Dar rețineți că atât răspunsurile automate, cât și redirecționarea e-mailurilor nu vor mai funcționa atunci când contul dvs. Microsoft va fi închis, după perioada de așteptare de 60 de zile.

    • Atunci când închideți un cont Microsoft cu o adresă de e-mail Outlook.com, acea adresă de e-mail poate fi reciclată și atribuită altui utilizator după perioada de așteptare de 60 de zile.

Salvarea fișierelor și datelor

Odată ce contul dvs. Microsoft este închis, nu veți putea accesa fișiere sau informații asociate cu acel cont, dacă le-ați stocat printr-un serviciu Microsoft. Dacă doriți să păstrați ceva, ar trebui să salvați o copie. De exemplu:

  • E-mailuri, documente și fotografii pe care le-ați stocat în Outlook.com, în Hotmail sau în OneDrive.

  • Date personale stocate în HealthVault.

  • Informații despre achiziții de la Microsoft.com.

  • Date de portofoliu de la Finanțe MSN.

  • Persoane de contact din Messenger adăugate la Skype. Pentru mai multe informații despre procesul de backup al listei de persoane de contact, căutați în pagina de asistență Skype.

  • Cheile de produs pentru produsele achiziționate cu acest cont Microsoft. (Software-ul instalat de dvs. va continua să funcționeze, dar veți avea nevoie de cheia de produs dacă veți dori să reinstalați software-ul sau să-l instalați pe un PC nou.)

În plus, închiderea contului Microsoft înseamnă că nu veți mai putea accesa muzica descărcată folosind un Xbox Music Pass. (Muzica și videoclipurile cumpărate direct vor putea fi redate în continuare, dar nu pot fi transferate pe alt dispozitiv.) Orice progres din cadrul unui joc, scor de joc și gamertagul dvs. de pe Xbox Live se vor pierde.

Priviți la dispozitivele dvs.

Dispozitive cum ar fi telefoane cu Windows Phone, PC-uri care rulează Windows 8.1 sau Windows RT 8.1, tablete Surface și console Xbox funcționează cel mai bine cu un cont Microsoft. Unele dintre aceste dispozitive vor funcționa în continuare într-o anumită măsură, dar nu veți putea utiliza toate aplicațiile și caracteristicile lor. Înainte de a vă închide contul, luați în considerare posibilitatea de a configura aceste dispozitive cu alt cont Microsoft, pentru a vă putea conecta în continuare.

Gestionați conturile Microsoft ale copiilor dvs.

Dacă gestionați contul Microsoft al unui copil, contul său rămâne deschis dacă al dvs. este închis. Totuși, după ce contul dvs. Microsoft este închis, copilul va fi oprit atunci când încearcă să se conecteze la Xbox, la PC-uri care rulează Windows 8 sau mai recent sau la un Windows Phone, până când nu primește consimțământul de la un alt cont de părinte.

Pentru a închide contul

Când știți sigur că sunteți gata:

  1. Accesați Închidere cont.

  2. Dacă vi se solicită să vă conectați și/sau să vă verificați contul, urmați instrucțiunile.

  3. Verificați dacă pagina afișează contul Microsoft corect, apoi faceți clic pe Următorul.

  4. Citiți lista și faceți clic pe casetele de selectare pentru a confirma că ați citit fiecare element.

  5. În lista verticală Selectați un motiv, alegeți motivul pentru care închideți contul.

  6. Faceți clic pe Marcați contul pentru a fi închis.

După ce închideți contul

Atunci când atingeți sau faceți clic pe butonul Marcați contul pentru a fi închis, așteptăm 60 de zile înainte de a șterge definitiv contul dvs. Microsoft, în caz că vă răzgândiți sau trebuie să accesați ceva asociat contului înainte să dispară pentru totdeauna.

În timpul perioadei de așteptare, contul dvs. este marcat pentru închidere, dar continuă să existe. Dacă doriți să redeschideți contul Microsoft, conectați-vă din nou în decursul acestor 60 de zile. Vom anula închiderea contului și totul va fi așa cum l-ați lăsat.

Aveți nevoie de ajutor suplimentar?

Accesați-vă contul