Synchronizácia nastavení medzi počítačmi so systémom OneDrive

Jednou z výhod prihlasovania do počítača pomocou konta Microsoft je to, že môžete zdieľať informácie medzi ľubovoľnými počítačmi so systémom Windows 8.1 alebo Windows RT 8.1. Po prihlásení pomocou konta Microsoft sa počítač pripojí k serverom spoločnosti Microsoft online alebo ku cloudu. To znamená, že vaše osobné nastavenia a preferencie sa ukladajú do služby OneDrive a synchronizujú sa s každým počítačom, do ktorého sa prihlásite. Napríklad:

  • Rozloženie domovskej obrazovky, vybraté farby, motívy, voľby jazyka, história prehľadávania webu a obľúbené položky, ako aj nastavenia aplikácie Windows Obchod, sa synchronizujú medzi počítačmi.

  • K fotografiám, dokumentom a ďalším súborom máte prístup z OneDrive, Facebooku, Flickru a ďalších služieb vo všetkých svojich počítačoch a môžete ich odtiaľ aj zdieľať bez toho, aby ste sa do nich jednotlivo prihlasovali.

Výber nastavení na synchronizáciu

Ak chcete zachovať dôvernosť niektorých osobných nastavení, vypnite synchronizáciu určitých položiek, prípadne úplne vypnite funkciu synchronizácie.

Ak máte problémy so synchronizáciou nastavení, môžete skúsiť spustiť Poradcu pri riešení problémov s kontami Microsoft. Ide o automatizovaný nástroj, ktorý dokáže nájsť a automaticky vyriešiť niektoré problémy so synchronizáciou. Ďalšiu pomoc so synchronizáciou nastavení vám poskytnú služby zákazníkom.

Poznámka

  • Aj keď Poradca pri riešení problémov s kontami Microsoft pracuje vo všetkých jazykoch, je dostupný len v angličtine.

Zobraziť všetko

Výber nastavení na synchronizáciu

  1. Potiahnite prstom z pravého okraja obrazovky, ťuknite na položku Nastavenie a potom ťuknite na položku Zmeniť nastavenie PC.
    (Ak používate myš, ukážte do pravého dolného rohu obrazovky, posuňte kurzor myši nahor, kliknite na položku Nastavenie a potom kliknite na položku Zmeniť nastavenie PC.)

  2. Ťuknite alebo kliknite na položku OneDrive a potom ťuknite alebo kliknite na položku Synchronizácia nastavení.

  3. V rôznych kategóriách nastavení vypnite tie nastavenia, ktoré chcete prestať synchronizovať.

Zastavenie synchronizácie všetkých nastavení

  1. Potiahnite prstom z pravého okraja obrazovky, ťuknite na položku Nastavenie a potom ťuknite na položku Zmeniť nastavenie PC.
    (Ak používate myš, ukážte do pravého dolného rohu obrazovky, posuňte kurzor myši nahor, kliknite na položku Nastavenie a potom kliknite na položku Zmeniť nastavenie PC.)

  2. Ťuknite alebo kliknite na položku OneDrive a potom ťuknite alebo kliknite na položku Synchronizácia nastavení.

  3. V časti Synchronizácia nastavení so službou OneDrive vypnite možnosť Synchronizovať nastavenia v tomto počítači.

Poznámka

  • Keď vypnete synchronizáciu medzi počítačmi so systémom Windows 8.1 a Windows RT 8.1, niektoré z vašich systémových nastavení a nastavení aplikácií zostanú uložené v cloude. Ak ich chcete odstrániť, musíte to urobiť samostatne. Ak chcete zistiť ako, prejdite do časti Odstránenie osobných nastavení z cloudu a prihláste sa do svojho konta.