Sinhroniziranje nastavitev med računalniki s sistemom OneDrive

Ena od prednosti vpisa v računalnik z Microsoftovim računom je, da lahko sinhronizirate informacije med poljubnimi računalniki, ki jih uporabljate in v katerih je nameščen Windows 8.1 ali Windows RT 8.1. Ko se vpišete v Microsoftov račun, vaš računalnik vzpostavi povezavo z Microsoftovimi spletnimi storitvami ali »oblakom«. Vaše osebne nastavitve so tako shranjene v sistemu OneDrive in sinhronizirane z vsemi računalniki, v katere se vpišete. Primer:

  • Z računalniki so sinhronizirane izbrane barve, teme, jezikovne nastavitve, zgodovina brskanja, postavitev začetnega zaslona in priljubljene ter nastavitve programa Trgovina Windows.

  • Do fotografij, dokumentov in drugih datotek lahko dostopate (in jih daste v skupno rabo) v sistemu OneDrive, storitvah Facebook, Flickr in drugih, pri tem pa se vam ni treba vpisati v posamezno storitev.

Izbiranje nastavitev za sinhronizacijo

Če želite ohraniti nekatere osebne nastavitve, lahko izklopite sinhronizacijo za določene nastavitve ali pa jo popolnoma izklopite.

Če prihaja do težav pri sinhronizaciji nastavitev, poskusite zagnati orodje za odpravljanje težav z Microsoftovimi računi. To je avtomatizirano orodje, ki poišče in samodejno odpravi nekatere težave s sinhroniziranjem. Za dodatno pomoč pri sinhronizaciji nastavitev se obrnite na podporo strankam.

Opomba

  • Orodje za odpravljanje težav z Microsoftovimi računi deluje v vseh jezikih, vendar je na voljo le v angleščini.

Pokaži vse

Izbiranje nastavitev za sinhronizacijo

  1. Podrsnite z desnega roba zaslona, tapnite Nastavitve in nato še Spremeni nastavitve računalnika.
    (Če uporabljate miško, pokažite na spodnji desni kot zaslona, premaknite kazalec miške navzgor in kliknite Nastavitve, nato pa še Spremeni nastavitve računalnika.)

  2. Tapnite ali kliknite OneDrive in nato Sinhroniziraj nastavitve.

  3. V razdelku z različnimi kategorijami nastavitev, izklopite nastavitve, ki jih ne želite več sinhronizirati.

Ustavitev sinhronizacije vseh nastavitev

  1. Podrsnite z desnega roba zaslona, tapnite Nastavitve in nato še Spremeni nastavitve računalnika.
    (Če uporabljate miško, pokažite na spodnji desni kot zaslona, premaknite kazalec miške navzgor in kliknite Nastavitve, nato pa še Spremeni nastavitve računalnika.)

  2. Tapnite ali kliknite OneDrive in nato Sinhroniziraj nastavitve.

  3. Pod naslovom Sinhroniziraj nastavite s sistemom OneDrive izklopite Sinhroniziraj nastavitve tega računalnika.

Opomba

  • Ko izklopite sinhronizacijo računalnikov, v katerih je nameščen Windows 8.1 ali Windows RT 8.1, nekatere sistemske in programske nastavitve ostanejo shranjene v oblaku. Če jih želite odstraniti, to naredite za vsako posebej. Če želite več informacij, poiščite razdelek Brisanje osebnih nastavitev iz oblaka in se vpišite v svoj račun.

Potrebujete več pomoči?