Vklop ali izklop funkcije nadzora uporabniškega računa


Nadzor uporabniškega računa omogoča preprečiti nepooblaščeno spreminjanje nastavitev računalnika. Kadar želite izvesti spremembe v računalniku, ki zahtevajo dovoljenje na ravni skrbnika, vas o tem obvesti nadzor uporabniškega računa. Spremembe te vrste lahko vplivajo na varnost računalnika, lahko pa tudi vplivajo na nastavitve drugih oseb, ki uporabljajo ta računalnik. Priporočamo, da pustite nadzor uporabniškega računa vklopljen in tako povečate varnost računalnika.

Oglejte si ta videoposnetek in se naučite vklapljati in izklapljati funkcijo nadzora uporabniškega računa. (1:11)

Vklop ali izklop nadzora uporabniškega računa

  1. Odprite nastavitve nadzora uporabniškega računa, tako da kliknete StartSlika gumba »Start« in nato Nadzorna plošča. V iskalno polje vnesite uac in kliknite Spremenite nastavitve nadzora uporabniškega računa.

  2. Izberite eno od teh možnosti:

    • Če želite nadzor uporabniškega računa izklopiti, premaknite drsnik v položaj Nikoli me ne obvesti, nato pa kliknite V redu. Zahtevana skrbniška dovoljenjaČe se pojavi poziv za vnos skrbniškega gesla ali potrditev, vnesite geslo ali potrdite sporočilo. Računalnik boste morali znova zagnati, da izklopite nadzor uporabniškega računa.

    • Če želite nadzor uporabniškega računa vklopiti, premaknite drsnik v položaj, ki opisuje, kdaj želite biti obveščeni, nato pa kliknite V redu. Zahtevana skrbniška dovoljenjaČe se pojavi poziv za vnos skrbniškega gesla ali potrditev, vnesite geslo ali potrdite sporočilo.

    Če želite več informacij o možnostih obveščanja, glejte Kaj so nastavitve nadzora uporabniškega računa?.