Pokretanje računara sa medijuma koji ste napravili radi instalacije na particiji

Da biste instalirali Windows 8.1 na drugoj particiji:

 • Na toj particiji već treba da je pokrenuta verzija operativnog sistema Windows .

 • Morate da kreirate DVD ili USB fleš disk sa kojeg možete pokrenuti računar.

 • Ako za instaliranje operativnog sistema Windows koristite ISO datoteku, morate da je narežete na DVD. Za to ne možete da koristite USB fleš disk.

 • Zapišite Windows 8.1 šifru proizvoda. Bez nje nećete moći da instalirate Windows 8.1.

Kad napravite DVD ili USB fleš disk, pokrenite računar sa njega, a zatim odaberite particiju koju ćete nadograditi na Windows 8.1.

Važno

 • Neki stariji računari možda neće moći da se pokrenu sa USB fleš diska. Pogledajte informacije koje ste dobili uz računar ili veb lokaciju proizvođača kako biste saznali može li se vaš računar pokrenuti sa USB fleš diska.

 • Ako pokušavate da instalirate besplatno ažuriranje sa operativnog sistema Windows 8 na Windows 8.1, a nemate Windows 8.1 šifru proizvoda, ne možete pokrenuti računar sa medijuma kako biste instalirali ovo ažuriranje.

Da biste obavili instaliranje sa DVD-a ili USB diska koji napravite

 1. Uključite računar i umetnite DVD ili USB fleš disk kada budete spremni da instalirate Windows.

 2. Ponovo pokrenite računar.

 3. Ako vidite poruku u kojoj se od vas traži da „pritisnete bilo koji taster da biste pokrenuli računar sa DVD-a“, uradite to. Ako ne vidite ovu poruku, odnosno ako se vaša trenutna verzija operativnog sistema Windows stalno iznova pokreće, možda je potrebno da promenite redosled pokretanja u postavkama BIOS-a računara.

  Kako se menja redosled pokretanja

  Da biste promenili redosled pokretanja u postavkama BIOS-a računara, obično morate ponovo da pokrenete računar, a onda odmah pritisnete kombinaciju tastera (kao što su F2, F12, Delete, Esc). Ova kombinacija tastera razlikuje se od računara do računara pa ćete možda morati da posetite veb lokaciju proizvođača računara da biste saznali koja vam je kombinacija tastera potrebna.

  Ako ponovo pokrenete računar i pritisnete potrebnu kombinaciju tastera, ali se i dalje pokreće trenutna verzija operativnog sistema Windows, pričekajte dok Windows zatraži da se prijavite, a zatim ponovo pokrenite računar da biste iznova pokušali.

  Upozorenje

  • Promena redosleda pokretanja predviđena je samo za napredne korisnike, jer može se dogoditi da se nenamerno izvrši neka promena koja bi mogla da spreči ispravno pokretanje računara.


 4. Na stranici Instaliranje operativnog sistema Windows kliknite na dugme Instaliraj odmah, a zatim sledite korake.


Potrebna vam je dodatna pomoć?