Ispravan rad aplikacija i uređaja u operativnom sistemu Windows 8.1

Većina aplikacija i uređaja kreiranih za ranije verzije operativnog sistema Windows radiće u operativnom sistemu Windows 8.1. Međutim, ako naiđete na probleme sa kompatibilnošću aplikacije ili uređaja, postoji nekoliko stvari koje možete probati.

Traženje rešenja u centru aktivnosti

Centar aktivnosti u operativnom sistemu Windows 8.1 može da vas obavesti o različitim problemima, od ispravki ili upravljačkih programa koje morate da instalirate, do postavki koje treba promeniti.

  1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Pretraga.
    (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, a zatim izaberite stavku Pretraga.)

  2. U polje za pretragu unesite centar aktivnosti , a zatim dodirnite dugme Centar aktivnostiili kliknite na njega.

  3. Sledite uputstva na ekranu.

Provera Window centra kompatibilnosti

Na internetu, na lokaciji Centar za kompatibilnost za Windows 8.1 potražite da li su uređaj ili aplikacija kompatibilni sa operativnim sistemom Windows 8.1.

Pokrenite aplikaciju u režimu kompatibilnosti za prethodnu verziju operativnog sistema Windows

Ako imate problema pri pokretanju aplikacije koja je funkcionisala u prethodnoj verziji operativnog sistema Windows, možda ćete moći da je pokrenete u režimu kompatibilnosti. Više informacija potražite na adresi Omogućavanje kompatibilnosti starijih programa sa ovom verzijom operativnog sistema Windows.

Potrebna vam je dodatna pomoć?