Šta je to praćenje?

Praćenje se odnosi na način na koji veb lokacije, nezavisni dobavljači sadržaja, oglašivači i drugi uče o tome kako stupate u interakciju sa lokacijama. To može da uključuje praćenje stranica koje posećujete, veza na koje kliknete i proizvoda koje kupujete i pregledate. Praćenje pomaže ovim lokacijama da nude personalizovan sadržaj kao što su oglasi ili preporuke, ali istovremeno znači da se vaša aktivnost pregledanja prikuplja i često razmenjuje sa drugim preduzećima.

Korišćenje opcije Do Not Track kao pomoći u zaštiti privatnosti

Kad je opcija Do Not Track uključena, Internet Explorer šalje Do Not Track zahtev i lokacijama koje posećujete i trećim stranama čiji je sadržaj hostovan na tim lokacijama. Do Not Track zahtev omogućuje tim lokacijama i dobavljačima sadržaja da znaju kako biste hteli da se vaša aktivnost pregledanja ne prati.

Napomena

  • Slanje Do Not Track zahteva lokacijama ne garantuje zaštitu privatnosti. Lokacije mogu odabrati da poštuju zahtev ili mogu nastaviti sa aktivnostima koje ćete smatrati praćenjem iako ste rekli šta biste hteli. To zavisi od praksi vezanih za privatnost pojedinačnih lokacija.

Isključivanje opcije Do Not Track

OpcijaDo Not Track je uključena u programu Internet Explorer ako ste odlučili da koristite postavke ekspresne instalacije kada ste postavljali računar, ali je u bilo kojem trenutku možete isključiti ili uključiti.

1. korak

Na početnom ekranu dodirnite ili izaberite stavku Internet Explorer da biste otvorili Internet Explorer.

2. korak

Prevucite prstom ulevo na ekranu, a zatim dodirnite opciju Postavke.
(Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore, a zatim izaberite stavku Postavke.)

3. korak

Dodirnite dugme Privatnost ili kliknite na njega.

Postavke privatnosti u programu Internet Explorer

4. korak

U okviru Do Not Track, postavite Pošalji "Do Not Track" zahteve lokacijama koje posećujem u programu Internet Explorer na Isključeno.

Postavke opcije „Do Not Track“

Isključivanje opcije Do Not Track sa radne površine

Evo kako da isključite opciju Do Not Track kada koristite Internet Explorer za stone računare.

1. korak

Otvorite radnu površinu i zatim dodirnite ikonu Internet Explorer na traci zadataka ili kliknite na nju, a zatim dodirnite dugme Alatke Alatkeili kliknite na njega.

2. korak

Postavite pokazivač miša na Bezbednost, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Isključi Do Not Track zahteve.

Postavke opcije „Do Not Track“ sa radne površine

Korišćenje zaštite od praćenja kao pomoći u zaštiti privatnosti

Zaštita od praćenja pomaže da sprečite da se podaci o tome šta pregledate šalju nezavisnim dobavljačima sadržaja na lokacijama koje posećujete tako što blokira sadržaj od tih dobavljača. Saznajte više o zaštiti od praćenja
Potrebna vam je dodatna pomoć?