Istorija pregledanja su informacije koje Internet Explorer pamti i skladišti na računaru dok pregledate veb. To uključuje informacije koje ste uneli u obrasce, lozinke i lokacije koje ste posetili i doprinosi poboljšavanju vašeg utiska pri pregledanju. Ako koristite deljeni ili javni računar, Internet Explorer ne bi trebalo da pamti vašu istoriju pregledanja.

Prikaz istorije pregledanja i brisanje određenih lokacija

Prikazom istorije pregledanja možete da odaberete brisanje određenih lokacija ili povratak na veb stranicu koju ste već posetili.

 1. U programu Internet Explorer za radnu površinu, dodirnite dugme Omiljene lokacije ili kliknite na njega Dugme „Omiljene lokacije“.
 2. Dodirnite karticu Istorija ili kliknite na nju i odaberite način na koji želite da prikažete istoriju izborom filtera iz padajućeg menija:

  • Stavka Prikaži po datumu prikazuje istoriju poslednje tri sedmice hronološkim redosledom.

  • Stavka Prikaži po lokaciji prikazuje listu lokacija koje ste posetili tokom poslednje tri sedmice, ali ne i datume poseta.

  • Stavka Prikaži po broju poseta prikazuje najposećenije lokacije tokom poslednje tri sedmice.

  • Stavka Po redosledu današnjih poseta prikazuje samo lokacije koje ste danas posetili.

Da biste izbrisali određene lokacije, pritisnite i zadržite lokaciju na bilo kojoj od tih lista (ili kliknite desnim tasterom miša na nju), a zatim dodirnite ili izaberite stavku Izbriši. Ili se vratite na stranicu dodirom bilo koje lokacije na listi ili klikom na nju.

Brisanje istorije pregledanja

Redovno brisanje istorije pregledanja pomaže zaštiti vaše privatnosti, naročito ako koristite deljeni ili javni računar.

Prikaži sve

Brisanje istorije pregledanja u aplikaciji Internet Explorer

 1. Prevucite prstom ulevo na ekranu, a zatim dodirnite opciju Postavke.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore, a zatim izaberite stavku Postavke.)

 2. Dodirnite ili izaberite stavku Opcije, a zatim u okviru Istorija dodirnite ili izaberite stavku Izaberi.

 3. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Istorija pregledanja i sve druge tipove podataka ili datoteke koje želite da uklonite, a zatim dodirnite dugme Izbriši ili kliknite na njega.

Brisanje istorije pregledanja na radnoj površini

 1. U programu Internet Explorer za radnu površinu kliknite na dugme Alatke Dugme „Alatke“, postavite pokazivač na stavku Bezbednost, a zatim izaberite stavku Brisanje istorije pregledanja.
 2. Izaberite tipove podataka ili datoteke koje želite da uklonite sa računara, a zatim dodirnite dugme Izbriši ili kliknite na njega.

  Napomena

  • Ako želite da Internet Explorer briše istoriju pregledanja svaki put kada ga zatvorite, potvrdite izbor u polju za potvrdu Izbriši istoriju pregledanja pri izlasku pre nego što kliknete na dugme Izbriši.

Šta se to briše kada brišete istoriju pregledanja

Tipovi informacija
Šta se briše
Saznajte više

Istorija pregledanja

Lista lokacija koje ste posetili.

Keširane slike i privremene internet datoteke

Kopije stranica, slika i ostalog medijskog sadržaja uskladištenog na računaru. Pregledač koristi ove kopije kako bi brže učitao sadržaj sledeći put kada posećujete te lokacije.

Kolačići

Informacije koje lokacije skladište o vašem računaru kako bi zapamtile vaše željene postavke kao što su informacije o prijavljivanju ili vaša lokacija.

Istorija preuzimanja

Lista datoteka koje ste preuzeli sa veba. Ovo briše samo listu, ne i stvarne datoteke koje ste preuzeli.

Sačuvani podaci obrasca

Informacije koje ste uneli u obrasce, kao što su vaša e-adresa ili adresa za isporuku.

Sačuvane lozinke

Lozinke koje ste sačuvali za lokacije.

Zaštita od praćenja, ActiveX filtriranje i Do Not Track podaci

Veb lokacije koje ste isključili iz ActiveX filtriranja i podaci koje pregledač koristi za otkrivanje aktivnosti praćenja.

Omiljene lokacije

Lista lokacija koje ste dodali kao omiljene. Nemojte brisati omiljene lokacije ako želite da uklonite samo pojedine lokacije – to će izbrisati sve sačuvane lokacije.Potrebna vam je dodatna pomoć?