Čuvanje Office dokumenata u usluzi OneDrive

U usluzi OneDrive, možete da pristupate svojim Office dokumentima sa bilo kog PC, Mac ili tablet računara, kao i sa telefona.

Kreiranje i uređivanje dokumenata sa bilo kog mesta

Da biste kreirali Office dokument koristeći Office Online, samo posetite veb-lokaciju OneDrive, na gornjoj traci dodirnite dugme Kreiraj ili kliknite na njega, a zatim izaberite tip datoteke koju želite da kreirate. Kada dodirnete neki Office dokument na veb-lokaciji OneDrive ili kliknete na njega, on će se automatski otvoriti u Office Online aplikaciji. Office Online programi će sačuvati oblikovanje dokumenta, tako da ćete moći da unosite brze izmene bez brige o tome da ćete pokvariti izgled dokumenta.

Zajednički rad na dokumentima

Ako koristite OneDrive, možete da delite dokumente sa drugima, a možete i svi da radite na istom primerku umesto da stalno prosleđujete različite verzije u e-porukama. Vaši školski drugovi, prijatelji ili saradnici mogu besplatno da koriste Office Online aplikacije da bi prikazali ili uredili dokumente, čak i ako nemaju instaliran Office. U usluzi OneDrive možete i u isto vreme da zajednički radite na dokumentima i to neće dovesti do neusaglašenosti. Više informacija o deljenju datoteka u usluzi OneDrive potražite u temi pomoći Deljenje datoteka i fascikli i promena dozvola.

Napomena

Prikaz istorije verzija

Kada unesete promenu u dokument, ili to uradi neko drugi, OneDrive automatski evidentira verzije, tako da ne morate da skladištite različite verzije istog dokumenta. Da biste prikazali, vratili ili preuzeli prethodne verzije nekog dokumenta, izaberite polje za potvrdu u gornjem desnom uglu dokumenta, dodirnite dugme Upravljaj ili kliknite na njega, a zatim izaberite stavku Istorija verzija. Da biste prikazali neku stariju verziju, izaberite je u odeljku Starije verzije, a zatim izaberite stavku Vrati u prethodno stanje ili Preuzmi.

Obratite se podršci


Idi u OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?