Bezbednost vaših datoteka u usluzi OneDrive

Na nekoliko načina pokušavamo da vam pomognemo da zaštitite svoje datoteke u usluzi OneDrive. Vaše datoteke se ne dele ni sa kim, osim ako ih ne sačuvate u javnoj fascikli ili sami izaberete da ih podelite. Da bismo na bolji način vaše datoteke u usluzi OneDrive zaštitili od otkazivanja hardvera, na više servera i više disk jedinica čuvamo više kopija svake datoteke. Za više informacija o bezbednosnom sistemu koji koristimo za zaštitu vaših datoteka pogledajte video snimak o bezbednosti u Microsoft centrima podataka i o usaglašenosti sa propisima.

Evo nekih stvari koje sami možete da uradite da biste bolje zaštitili svoje datoteke u usluzi OneDrive:

  • Kreirajte jaku lozinku. Proverite jačinu lozinke

  • Dodajte bezbednosne informacije na svoj Microsoft nalog. Možete da dodate informacije kao što su broj telefona, alternativna e-adresa i bezbednosno pitanje i odgovor. Tako ćemo, ako ikada zaboravite lozinku ili ako vam neko hakuje nalog, moći da upotrebimo vaše bezbednosne informacije da bismo potvrdili vaš identitet i da bismo vam pomogli da povratite pristup nalogu. Idite na stranicu sa bezbednosnim informacijama.

  • Koristite „verifikaciju u dva koraka“. To će vam pomoći da zaštitite svoj nalog jer će biti potrebno da unesete dodatan bezbednosni kôd prilikom svakog prijavljivanja sa nepouzdanog uređaja. Za više informacija o verifikaciji u dva koraka pogledajte Osnovni podaci o verifikaciji u dva koraka.

  • Napravite rezervne kopije datoteka u usluzi OneDrive Za više informacija o korišćenju funkcije „Istorija datoteka“ u operativnom sistemu Windows pogledajte Podešavanje disk jedinice za istoriju datoteka.

Obratite se podršci


Idi u OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?