Bezbednost vaših datoteka u usluzi OneDrive

Na nekoliko načina pokušavamo da vam pomognemo da zaštitite svoje datoteke u usluzi OneDrive. Vaše datoteke se ne dele ni sa kim, osim ako ih ne sačuvate u javnoj fascikli ili sami izaberete da ih podelite. Da bismo na bolji način vaše datoteke u usluzi OneDrive zaštitili od otkazivanja hardvera, na više servera i više disk jedinica čuvamo više kopija svake datoteke. Za više informacija o bezbednosnom sistemu koji koristimo za zaštitu vaših datoteka pogledajte video snimak o bezbednosti u Microsoft centrima podataka i o usaglašenosti sa propisima.

Evo nekih stvari koje sami možete da uradite da biste bolje zaštitili svoje datoteke u usluzi OneDrive:

  • Kreirajte jaku lozinku. Proverite jačinu lozinke

  • Dodajte bezbednosne informacije na svoj Microsoft nalog. Možete da dodate informacije kao što su broj telefona, alternativna e-adresa i bezbednosno pitanje i odgovor. Tako ćemo, ako ikada zaboravite lozinku ili ako vam neko hakuje nalog, moći da upotrebimo vaše bezbednosne informacije da bismo potvrdili vaš identitet i da bismo vam pomogli da povratite pristup nalogu. Idite na stranicu sa bezbednosnim informacijama.

  • Koristite „verifikaciju u dva koraka“. To će vam pomoći da zaštitite svoj nalog jer će biti potrebno da unesete dodatan bezbednosni kôd prilikom svakog prijavljivanja sa nepouzdanog uređaja. Za više informacija o verifikaciji u dva koraka pogledajte Verifikacija u dva koraka: najčešća pitanja.

  • Napravite rezervne kopije datoteka u usluzi OneDrive Za više informacija o korišćenju funkcije „Istorija datoteka“ u operativnom sistemu Windows pogledajtePodešavanje disk jedinice za istoriju datoteka.

Posetite OneDrive


Drugi resursi

Potrebna vam je dodatna pomoć?
Postavite pitanje na forumu posvećenom usluzi OneDrive

Imate ideje za OneDrive?
Pružite nam povratne informacije

Ne možete da otvorite OneDrive?
Proverite status usluge

Potrebna vam je pomoć za uređivanje Office dokumenata na veb-lokaciji OneDrive?
Otvorite podršku za Office Online