Pitanja o naplati pretplate na OneDrive i o skladišnim planovima

OneDrive je besplatna usluga skladišta na mreži, kao dodatni čvrsti disk koji vam je dostupan na svakom uređaju koji koristite. Kada se upišete za OneDrive, dobijate besplatno skladište od 15 GB. Možete da dobijete dodatnih 15 GB besplatnog skladišta u okviru našeg bonusa za rezervne kopije snimaka kamere.

Ako imate pitanja o pretplati na Office 365 koja obuhvata plan skladišta u usluzi OneDrive, posetite veb lokaciju Office.com da biste saznali više ili se obratite službi podrške za Office.

Skladište

Prikaži sve

Koji planovi za skladište su dostupni i koliko koštaju?

Planovi za skladište i cene mogu da se razlikuju u zavisnosti od zemlje ili regiona. Da biste videli najnovije planove i cene, posetite stranicu Planovi za OneDrive. Svi planovi se naplaćuju mesečno, počev od dana kupovine pretplate. Da biste kupili plan za skladište u nekoj drugoj zemlji ili regionu, pogledajte Planovi za skladište po zemljama/regionima. Da biste dobili više detalja o usluzi Office 365, pogledajte temu pomoći Office 365 – Odaberite Office za sebe.

Kako funkcioniše OneDrive plan za skladište?

U nastavku su navedene glavne karakteristike naše usluge pretplate na OneDrive:

 • Kada se prvi put upišete, besplatno ćete dobiti 15 GB skladišnog prostora. Ako vam je potreban dodatni prostor, možete da kupite dodatno skladište. Pogledajte stranicu Planovi za OneDrive da biste videli detalje u vezi sa ovim dodatnim planovima.

 • Naši planovi za skladište naplaćuju se na mesečnoj bazi i podešeni su tako da automatski obnavljaju pretplatu i zadužuju vaš način plaćanja za sledeći mesec. Kada otkažete, vi samo prekidate proces automatskog obnavljanja i možete da koristite svoje skladište kao i do tada dok ne istekne ciklus naplate za tekući mesec.

 • Ako prekoračite preostali prostor za skladištenje, moći ćete da prikažete, delite i preuzmete datoteke iz usluge OneDrive, ali nećete moći da otpremate datoteke dok ne kupite dodatni ili oslobodite postojeći prostor za skladištenje.

 • Takođe možete da snizite pretplatu ukoliko odlučite da vam je potrebno manje skladište.

 • Da biste prikazali iskorišćenost trenutnog skladišta, ili da biste dodali dodatno skladište, idite na stranicu „Skladište“ koja se nalazi ovde.

Kako mogu besplatno da nabavim dodatno skladište?

Možete da osvojite dodatnih 15 GB skladišta kada konfigurišete automatsko pravljenje rezervnih kopija snimaka kamere u usluzi OneDrive. Nabavite detaljan postupak za svoj uređaj, bilo da je u to Android, iOS, ili Windows Phone. Takođe možete da osvojite dodatno skladište ako nekom prijatelju preporučite OneDrive pri čemu ćete oboje dobiti po dodatnih 500 MB. Do 10 preporuka prijateljima može vam doneti maksimalnih 5 GB.

Šta će se dogoditi sa mojim podacima ako otkažem pretplatu ili ako moj bonus za skladište istekne, a ja sam prekoračio/la ograničenje za besplatno skladište od 15 GB?

Ako otkažete pretplatu ili ako istekne vaš bonus za besplatno skladište, i dalje ćete moći da pristupite svojim podacima. Moći ćete da prikažete, delite i preuzmete datoteke iz usluge OneDrive, ali nećete moći da otpremate datoteke dok ne kupite dodatni ili oslobodite postojeći prostor za skladištenje.

Naplata

Prikaži sve

Kako da otkažem svoju pretplatu?

Pretplate ne mogu da se otkazuju, ali možete da otkažete automatsko obnavljanje:

 1. Posetite stranicu „Skladište“ na veb-lokaciji OneDrive.

 2. Pored plana za skladište, dodirnite dugme Upravljaj ili kliknite na njega da biste otišli na lokaciju Microsoft naloga.

 3. Dodirnite ili izaberite stavku prikaži pretplate.

 4. Kliknite na OneDrive.

 5. Izaberite opciju Onemogući automatsko obnavljanje.

 6. Izaberite sve stavke za verifikaciju otkazivanja.

  Napomene

  • Kada otkažete, vi samo prekidate proces automatskog obnavljanja i možete da koristite svoje skladište kao i do tada dok ne istekne ciklus naplate za tekući mesec.

  • Ako otkazujete pretplatu zbog tehničkih problema u usluzi OneDrive, želeli bismo da nam dozvolite da vam pomognemo. Pogledajte naš spisak članaka podrške na stranici Pomoć za OneDrive da biste nabavili dodatnu pomoć.

Kada ističe moja pretplata?

Pretplate ne ističu. One se automatski obnavljaju svakog meseca ukoliko ih ne otkažete. Da biste videli kada će vaša pretplata biti obnovljena, odnosno kada ističe ako ste je otkazali, posetite stranicu Skladište na veb lokaciji OneDrive, a zatim pored svog plana za skladište dodirnite stavku Upravljanje ili kliknite na nju da biste otvorili stranicu Microsoft naloga.

Da li mogu da platim unapred za mesečni plan?

Ne možete unapred da platite za više meseci, ali mesečni planovi se automatski obnavljaju, tako da ne morate da brinete da li ćete se setiti da platite svakog meseca.

Kako da ažuriram informacije o naplati ili način plaćanja koje koristim za svoju pretplatu?

 1. Posetite stranicu „Skladište“ na veb lokaciji OneDrive.

 2. Pored plana za skladište, dodirnite dugme Upravljaj ili kliknite na njega da biste otišli na lokaciju Microsoft naloga.

 3. Dodirnite ili izaberite stavku prikaži pretplate.

 4. Dodirnite ili kliknite na OneDrive.

 5. U odeljku Opcije plaćanja dodirnite vezu do trenutnog načina plaćanja, ili kliknite na nju.

 6. Na stranici Upravljanje opcijama plaćanja možete da ažurirate adresu za naplatu, kao i da uredite, uklonite, ili dodate svoj način plaćanja.

Napomena

 • Ako je način plaćanja odbijen, razlog je najčešće neki problem u vezi sa informacijama o naplati, kreditnom karticom ili drugim načinom plaćanja. Ako su vaše informacije o plaćanju tačne, a i dalje dobijate ovu grešku, obratite se banci da biste dobili dodatne informacije.

Obratite se podršci


Idi u OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?