Plan za skladište: uobičajena pitanja o pretplati i naplati

U nastavku slede odgovori na neka najčešća pitanja o kupovini OneDrive plana za skladište. Savete o tome kako da odjednom preuzmete veću količinu podataka (na primer, 50 ili 100 GB) potražite u temi pomoći Maksimalne brzine otpremanja i preuzimanja.

Prikaži sve

Koji planovi za skladište su dostupni i koliko koštaju?

Da biste videli planove za skladište koji su dostupni u vašoj zemlji ili regionu, kao i njihove cene, otvorite stranicu „Upravljanje skladištem“ na veb-lokaciji usluge OneDrive, a zatim u levom oknu kliknite na dugme Nadogradi.

Imam problem da aktiviram kôd koji sam primio za dodatno skladište

Proverite da li ste uneli tačan kôd. On se sastoji od 25 cifara. Ako niste uspeli da uklonite problem i pored toga što ste uneli tačan kôd, sačekajte nekoliko minuta, a zatim pokušajte ponovo.

Kada ističe moja pretplata?

Pretplate se automatski obnavljaju ukoliko ih ne otkažete. One ne ističu. Ako ste platili pretplatu za celu godinu, ona će automatski biti obnovljena na dan kupovine. Ako ste platili pretplatu za jedan mesec, ona će automatski biti obnovljena za mesec dana. Da biste videli kada će vaša pretplata biti obnovljena, odnosno kada ističe ako ste je otkazali, posetite stranicu „Upravljanje skladištem“ na veb-lokaciji OneDrive.

Zašto se moj plan za skladište ne pojavljuje u usluzi OneDrive?

Ako se vaš plan za skladište ne pojavljuje u usluzi OneDrive, posetite stranicu „Upravljanje skladištem“, a zatim osvežite stranicu. Možda je potrebno da se prijavite na Microsoft nalog.

Kako da ažuriram informacije o naplati koje koristim za svoju pretplatu?

 1. Posetite stranicu „Upravljanje skladištem“ na veb-lokaciji OneDrive.

 2. Pored plana za skladište, dodirnite dugme Upravljaj ili kliknite na njega da biste otišli na lokaciju Microsoft naloga.

 3. Da biste promenili lične informacije, dodirnite ili mišem izaberite stavku profil, a zatim stavku uredi profil.

  Da biste uredili način plaćanja, dodirnite dugme pretplate, ili kliknite na njega, iznad svoje pretplate za OneDrive dodirnite ili mišem izaberite stavku upravljaj, opciju promeni opciju plaćanja, a zatim pratite uputstva na ekranu.

Napomena

 • Kada dođe do automatskog obnavljanja plana za skladište, koristiće se novi način plaćanja i nove informacije.

Zašto još uvek imam na raspolaganju dodatni prostor za skladištenje ako je moja pretplata otkazana?

Kada otkažete pretplatu na skladište, ono vam je na raspolaganju do datuma isteka pretplate. Ako prekoračite preostali prostor za skladištenje, moći ćete da prikažete, delite i preuzmete datoteke iz usluge OneDrive, ali nećete moći da otpremate datoteke dok ne kupite dodatni ili oslobodite postojeći prostor za skladištenje.

Kako mogu da pređem na manji plan za skladište?

Ako kupite plan za skladište koji prevazilazi vaše potrebe, pratite korake koji su navedeni u sledećem odeljku da biste otkazali pretplatu. Zatim sačekajte da ona istekne i izaberite plan sa manjim skladištem. Ako ste platili pretplatu za celu godinu, jednom godišnje možete da pređete na kraći plan pretplate. Da biste ovo uraditi, potrebno je da se obratite korisničkoj podršci. Proverite da li je skladišni prostor koji ste zauzeli manji od ograničenja skladišta u novom planu pre nego što pređete na njega.

Kako da otkažem svoju pretplatu?

Pretplate ne mogu da se otkazuju, ali možete da otkažete automatsko obnavljanje:

 1. Posetite stranicu „Upravljanje skladištem“ na veb-lokaciji OneDrive.

 2. Pored plana za skladište, dodirnite dugme Upravljaj ili kliknite na njega da biste otišli na lokaciju Microsoft naloga.

 3. Dodirnite ili mišem izaberite stavku pretplate.

 4. Iznad svoje pretplate za OneDrive, dodirnite dugme upravljaj ili kliknite na njega.

 5. Kliknite na dugme otkaži pretplatu, zatim dodirnite dugme dalje ili kliknite na njega.

 6. Dodirnite dugme potvrdi otkazivanje ili kliknite na njega.

  Napomena

  • Ako otkažete pretplatu, plan za skladište će biti raspoloživ do datuma isteka. Kada plan istekne, skladište će se vratiti na besplatan plan u usluzi OneDrive.

Kako da obnovim svoju pretplatu?

Ne morate da preduzimate ništa. OneDrive planovi za skladište se automatski obnavljaju.

Da li mogu da nadogradim svoj plan za skladište dok traje pretplata?

Da, možete da pređete na plan sa većim skladišnim prostotom ili da sa plana koji se mesečno plaća pređete na plan sa jednakim ili većim skladištem koji se plaća godišnje. Biće vam naplaćena razlika u ceni između novog plana i preostalog vremena važenja postojećeg plana. Datum za obnavljanje pretplate će biti vraćen na datum kada ste nadogradili plan za skladište.

Kako da dobijem refundaciju?

Novac od OneDrive pretplata se u najvećem broju slučajeva ne vraća izuzev kada je to propisano zakonom.

Kako da promenim metod plaćanja?

Napomena: da biste nadogradili svoj plan za skladište koristeći neki drugi metod plaćanja, najpre obavezno promenite metod plaćanja, a zatim izaberite novi plan za skladište.

Postupak za promenu metoda plaćanja:

 1. Posetite stranicu „Upravljanje skladištem“ na veb-lokaciji OneDrive.

 2. Pored plana za skladište, dodirnite dugme Upravljaj ili kliknite na njega da biste otišli na lokaciju Microsoft naloga.

 3. Dodirnite dugme pretplate, ili kliknite na njega, iznad svoje pretplate za OneDrive dodirnite ili mišem izaberite stavku upravljaj, opciju promeni opciju plaćanja, a zatim pratite uputstva na ekranu.

Šta treba da uradim ako je moj način plaćanja odbijen ili nevažeći?

Generalno gledano, ako je način plaćanja odbijen, razlog je neki problem vezan za informacije o naplati, kreditnu karticu ili drugi način plaćanja. Pratite ove korake da biste potvrdili verodostojnost svojih informacija o naplati ili da biste promenili način plaćanja:

 1. Posetite stranicu „Upravljanje skladištem“ na veb-lokaciji OneDrive.

 2. Pored plana za skladište, dodirnite dugme Upravljaj ili kliknite na njega da biste otišli na lokaciju Microsoft naloga.

 3. Dodirnite dugme opcije plaćanja ili kliknite na njega, a zatim izaberite opciju plaćanja koju koristite za plan pretplate na OneDrive.

 4. Ako treba da promenite te informacije, dodirnite dugme uredi ili kliknite na njega.

  Da biste koristili neki drugi način plaćanja, dodirnite dugme pretplate, ili kliknite na njega, iznad svoje pretplate za OneDrive dodirnite ili mišem izaberite stavku upravljaj, opciju promeni opciju plaćanja, a zatim pratite uputstva na ekranu.

Napomena

 • Ako su vaše informacije o plaćanju tačne, a i dalje dobijate ovu grešku, obratite se banci da biste dobili dodatne informacije.

Napomene

Posetite OneDrive


Drugi resursi

Potrebna vam je dodatna pomoć?
Postavite pitanje na forumu posvećenom usluzi OneDrive

Imate ideje za OneDrive?
Pružite nam povratne informacije

Ne možete da otvorite OneDrive?
Proverite status usluge

Potrebna vam je pomoć za uređivanje Office dokumenata na veb-lokaciji OneDrive?
Otvorite podršku za Office Online