Maksimalne brzine otpremanja i preuzimanja

Vreme koje vam je potrebno za otpremanje ili preuzimanje veće količine podataka iz usluge OneDrive zavisi od brzine internet veze, vaše geografske udaljenosti od naših servera, dnevnog ograničenja za podatke koje možete da otpremite kod vašeg dobavljača internet usluga, brzine vašeg računara i drugih činilaca. U nastavku su dati saveti za maksimalno uvećanje brzine prenosa:

  • Koristite žičnu vezu umesto bežične.

  • Izbegavajte pokretanje drugih aplikacija na računaru dok otpremate ili preuzimate velike količine podataka.

  • Izbegavajte korišćenje internet veze u druge svrhe dok prenosite velike količine podataka. Možda bi bilo dobro da taj prenos obavljate noću dok drugi korisnici u vašoj oblasti manje opterećuju vezu.

  • Pre nego što započnete prenos većih količina podataka, proverite da li računar nije podešen tako da pređe u stanje spavanja. Ako pređe u stanje spavanja, sva otpremanja i preuzimanja će se zaustaviti.

Da biste proverili brzinu veze, na vebu potražite upit „test propusnog opsega“. Kada ustanovite brzinu veze, na vebu potražite upit „kalkulator brzine otpremanja“ ili „kalkulator brzine preuzimanja“ da biste saznali koliko vremensko trajanje otpremanja ili preuzimanja određene količine podataka možete da očekujete.

Obratite se podršci


Idi u OneDrive

Potrebna vam je dodatna pomoć?