Prvi koraci u operativnom sistemu Windows 10

Šta je novo

​Windows 10 ima puno novih funkcija i poboljšanja. Pogledajte ono najbitnije!

Priprema, podešavanje, „Start“ meni

„Start“ meni je ponovo tu i sada je ličniji, organizovaniji i zabavniji nego pre.

Slika „Start“ menija

Kliknite na taster Start ikona Windows logotipa na traci zadataka. Na levoj strani ćete pronaći najčešće korišćene aplikacije, listu Sve aplikacije i prečice do drugih lokacija na računaru, poput istraživača datoteka i postavki.

Preuzimanje aplikacija, muzike i drugog sadržaja


                Slika Windows prodavnice

Prodavnica je mesto gde možete da kupite sve: muziku, video zapise, igre i aplikacije.

Isprobajte aplikaciju pre nego što je kupite ili odaberite neku besplatnu. Windows 10 aplikacije će raditi na svim vašim Windows 10 uređajima.

Veb u malom prstu uz Microsoft Edge

Microsoft Edge je prvi pregledač koji vam omogućava da hvatate beleške, pišete, skicirate i ističete sadržaj direktno na veb stranicama. Koristite listu za čitanje ikona liste za čitanje da biste sačuvali omiljene članke za kasnije, a zatim ih pročitajte u prikazu za čitanje ikona prikaza za čitanje.

Snimak ekrana prikaza za čitanje

Tamo gde možete da kucate, možete i da pišete

Microsoft Edge nije samo aplikacija u kojoj možete da pišete. Koristite olovku za tablet, prst ili miš da biste pisali svugde gde ste ranije mogli samo da kucate. Ili samo skicirajte koristeći OneNote. Nećemo nikome da kažemo.

Snimak ekrana beležaka i istaknutih rečenica na veb stranici.

Prijavite se i započnite dan uz Windows Hello

Ako je dostupan na uređaju, Windows Hello menja način vaše prijave – umesto lozinke, koristi vaše lice ili otisak prsta. Da biste podesili tu funkciju, izaberite sledeće stavke: Postavke > Nalozi > Opcije prijavljivanja.

Snimak ekrana za Windows Hello zaključani ekran

Sve fotografije na jednom mestu

Ne morate više da tražite unedogled. Aplikacija „Fotografije“ prikuplja sve vaše fotografije i video zapise na jednom mestu. Sa telefona i računara, i OneDrive. Zatim organizuje vaše uspomene u albume u kojima možete da uživate i koje možete da delite.

Slika fotografija