Aplikacija „Alarmi“ za Windows: najčešća pitanja

Aplikacija „Alarmi“ je aplikacija koja pruža alarme, tajmere i štopericu da bi vam pomogla u upravljanju vremenom i njegovom praćenju.

Napomena

 • Alarmi se neće oglasiti ako je računar potpuno isključen ili je u stanju hibernacije. Ako računar ima funkciju InstantGo, alarmi mogu da se oglase dok je on u stanju spavanja.

  Neki računari posle izvesnog vremena mogu automatski da se prebacuju iz stanja spavanja u hibernaciju kako bi uštedeli energiju. To može da spreči oglašavanje alarma. Da do toga ne bi došlo, neka vaš računar stalno bude priključen u strujnu utičnicu.

  Ako računar nema InstantGo, kad dodate novi alarm videćete upozorenje da se obaveštenje oglašava samo dok je računar u budnom stanju.

Prikaži sve

Kako da postavim alarme?

Dodavanje novog alarma

 1. Otvorite aplikaciju „Alarmi“.

 2. U prikazu Alarm dodirnite ili izaberite stavku Dodaj Ikona „Dodaj novo“.
 3. Koristite birače da biste postavili vreme alarma.

 4. Odaberite koliko često će se alarm oglašavati. Odaberite da se oglasi samo jednom ili ga postavite da se ponavlja koliko god dana želite.

 5. Iz padajućeg menija odaberite zvuk alarma.

 6. Dodirnite ili izaberite stavku Sačuvaj Ikona „Sačuvaj“.

Uključivanje ili isključivanje alarma

 • Dodirnite dugme ZvonceIkona zvonca ispod alarma ili kliknite na njega. (Kad je alarm uključen, na njemu će pisati Uključeno. Kad je alarm isključen, na njemu će pisati Isključeno.)

Uklanjanje alarma

 1. Dodirnite ili izaberite alarm koji želite da uklonite.

 2. U gornjem desnom uglu dodirnite ili izaberite stavku Izbriši Ikona „Izbriši“.

Napomena

 • U isto vreme možete da postavite više alarma. Da biste dodali drugi alarm, dodirnite ili izaberite stavku Dodaj Ikona „Dodaj novo“.

Mogu li se alarmi oglasiti i kad je računar isključen?

Alarmi se neće oglasiti ako je računar potpuno isključen ili je u stanju hibernacije. Ako računar ima funkciju InstantGo, alarmi mogu da se oglase dok je on u stanju spavanja. Alarmi će se oglasiti čak i ako je na računaru privremeno isključen zvuk.

Neki računari posle izvesnog vremena mogu automatski da se prebacuju iz stanja spavanja u hibernaciju kako bi uštedeli energiju. To može da spreči oglašavanje alarma. Da do toga ne bi došlo, neka vaš računar stalno bude priključen u strujnu utičnicu.

Postavite ove dozvole da biste dozvolili da se alarmi oglase kad je računar u stanju spavanja:

 1. Otvorite aplikaciju „Alarmi“.

 2. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Postavke.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša prema gore, a zatim izaberite stavku Postavke.

 3. Dodirnite ili izaberite stavku Dozvole.

 4. Postavite Obaveštenja i Zaključani ekran na Uključeno. To aplikaciji omogućava da prikazuje obaveštenja, radi u pozadini i prikazuje brzi status na zaključanom ekranu.

Ako računar nema InstantGo, alarmi će se oglasiti samo kad je računar u budnom stanju. Aplikaciju „Alarmi“ možete i dalje koristiti da postavljate podsetnike i obaveštenja kad radite na računaru.

Kako da proverim ima li moj računar InstantGo?

Ako računar nema InstantGo, kad dodate novi alarm, na vrhu ekrana videćete upozorenje koje kaže da će se obaveštenja prikazati samo kad je računar u budnom stanju. I na veb stranici proizvođača možete saznati da li uređaj podržava InstantGo.

Kako da postavim tajmere?

 1. Otvorite aplikaciju „Alarmi“.

 2. U prikazu Tajmer, dodirnite dugme Dodaj ili kliknite na njega Ikona „Dodaj novo“.
 3. Koristite birače da biste postavili vreme alarma. Imajte u vidu da vreme možete da postavite u časovima, minutima i sekundama.

 4. Da biste pokrenuli tajmer, dodirnite dugme Reprodukuj ili kliknite na njega.

 5. Da biste pauzirali tajmer, dodirnite dugme Pauziraj ili kliknite na njega.

 6. Da biste izbrisali tajmer, dodirnite ili izaberite stavku Izbriši Ikona „Izbriši“.

Napomene

 • Da biste tajmerima dodali časove, okrenite birač minuta za više krugova

 • Odjednom možete da postavite više tajmera. Da biste dodali drugi tajmer, dodirnite ili izaberite stavku Dodaj Ikona „Dodaj novo“.

Kako pratim etape i razdvajanja kad koristim štopericu?

 • Dodirnite dugme Reprodukuj ili kliknite na njega da biste pokrenuli štopericu.

 • Da biste pratili etape i razdvajanja, dodirnite dugme Zastavica Ikona zastavice ili kliknite na njega. Videćete da se lista vremena etapa i razdvajanja popunjava svaki put kad dodirnete dugme Zastavica Ikona zastavice ili kliknete na njega.
 • Da biste kopirali informacije o etapi ili razdvajanju, pritisnite i držite unos na listi ili kliknite na njega desnim tasterom miša.

 • Da biste pauzirali štopericu, dodirnite dugme Pauziraj ili kliknite na njega.

 • Dodirnite dugme Resetuj da biste ponovo postavili štopericu na nulu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?