Detaljan prikaz OS Windows 8.1

Poznate komponente u boljem izdanju

Radna površina sa poznatim fasciklama i ikonama na koju ste navikli ne samo da je još uvek tu. I ne samo da je još uvek tu, već je i bolja nego ranije zahvaljujući novom menadžeru zadataka i pojednostavljenom upravljanju datotekama. Pritom, uvek možete da otvorite radnu površinu i da se zatim jednim dodirom ili klikom vratite na početni ekran.

Programi

Koristite ih isto kao i do sada. Word, Excel, PowerPoint i drugi programu na koje se oslanjate rade kao i obično. Možete da koristite miš i tastaturu da biste organizovali svoje sadržaje u fascikle na radnoj površini.

Bezbednost

Windows zaštitnik i Windows SmartScreen vam mogu pomoći da u realnom vremenu štitite svoj računar od virusa, špijunskog softvera i drugog zlonamernog softvera. Program „Porodična bezbednost“ pruža vašoj deci izvesnu samostalnost, a ipak pazi na njih.

Miš i tastatura

Možete da koristite miš i tastaturu da biste radili na Windows radnoj površini onako kako ste navikli. A sve ono što možete da uradite dodirom, kao što je korišćenje aplikacija iz Windows prodavnice i kretanje u okviru početnog ekrana možete takođe da izvedete i uz pomoć miša i tastature.

Pregled svih stavki jednim pogledom

Dok radite na poznatoj radnoj površini, sve otvorene aplikacije će biti prikazane na traci zadataka pri dnu ekrana. Tu spadaju i aplikacije koje ste otvorili sa radne površine i one iz Windows prodavnice koje ste otvorili sa početnog ekrana.

Neka bude samo vaš

Smestite sve što vam je najbitnije na početni ekran: fotografije, novosti kod prijatelja, omiljene aplikacije i lokacije. Odaberite boje i premeštajte stavke sa jednog mesta na drugo dok sve ne bude baš onako kako vam se najviše dopada.

Više o početnom ekranu

5
fade
Rad u više aplikacija istovremeno

Windows 8.1 vam omogućava da radite onako kako želite. S lakoćom prelazite sa jednog zadatka na drugi tako što ćete raditi na više njih odjednom na bilo kom Windows računaru ili tablet uređaju. Pronađite članak sa Vikipedije kojim ćete okončati diskusiju sa prijateljem sa kojim ćaskate u aplikaciji Skype. Možete i da pustite muzički spot dok doterujete svoju radnu biografiju. U zavisnosti od veličine ekrana, na njemu možete da vidite najviše četiri aplikacije u isto vreme.

Više o korišćenju aplikacija

Jedna pretraga za sve rezultate

Bing pametna pretraga vam daje rezultate sa računara, iz aplikacija i sa veba. Rezultati su dati u jasnom grafičkom prikazu, tako da brzo možete da dođete do onoga što tražite. (Pojedine funkcije nisu dostupne u nekim regionima.)

Više o pretrazi

Windows na svakom mestu

Ide svuda gde i vi.

Koristite svoj Microsoft nalog da biste se prijavili na bilo koji uređaj sa operativnim sistemom Windows 8.1 i videćete isti raspored, aplikacije i postavke. Prijavljivanje uz pomoć Microsoft naloga (koji je kombinacija e-adrese i lozinke po vašem izboru) vas takođe uvodi u čitav svet aplikacija u Windows prodavnici i omogućava vam da sačuvate, prikažete i uredite svoje dokumente i fotografije na mreži u usluzi OneDrive.

Više o Microsoft nalozima

Ikona usluge OneDrive OneDrive

Vaše datoteke su uvek sa vama

OneDrive je besplatno skladište na mreži koje je ugrađeno u Windows 8.1. Automatski čuvajte dokumente, fotografije i ostale datoteke u OneDrive i pristupajte im bilo kada i sa bilo kog računara ili uređajima. Uslugu OneDrive možete da koristite i za zaštitu datoteka u slučaju da se nešto desi sa računarom.

Pored toga, OneDrive možete da koristite za deljenje dokumenata i saradnju sa drugima, kao i za prikaz sadržaja na mobilnom telefonu ili na uređajima koji ne rade pod operativnim sistemom Windows.

Više o usluzi OneDrive

Ikona aplikacije Internet Explorer 11Internet Explorer 11

Brz, agilan i stvoren za kontrolu dodirom

Internet Explorer 11 je pregledač stvoren za kontrolu dodirom, kod koga su kartice veće, kontrole jednostavnije, a reakcija na pokrete agilna. Internet Explorer iskorišćava potencijal ubrzanja hardvera, tako da se veb lokacije učitavaju brže, dok se pregledanje vrši uz manje napora.

Više o programu Internet Explorer

Ikona aplikacije SkypeSkype

Video, glas i trenutne poruke

Ova aplikacija koja radi u pozadini obezbediće vam da komunicirate sa svim svojim kontaktima lakše nego ikada pre. Ostanite u kontaktu zahvaljujući video i glasovnim pozivima i trenutnim porukama koji su vam dostupni u samo jednoj aplikaciji. Brzo i lako uputite poziv na bilo koji broj telefona. Svi Skype/Skype video i glasovni pozivi su besplatni, a poruke se isporučuju odmah bez obzira na to šta radite. Prikačite Skype sa leve ili desne strane ekrana i obavljajte druge poslove dok obavljate video poziv, razmenjujete trenutne poruke ili motrite na glavni prozor.

Više o programu Skype

Ikona Windows prodavniceWindows prodavnica

Ne štedite aplikacije

Otvorite Windows prodavnicu direktno sa početnog ekrana da biste pregledali i preuzimali aplikacije za kulinarstvo, fotografije, sportove, vesti i još mnogo toga, a mnoge od njih su besplatne. Sortirajte ih po ceni, oceni ili kategoriji. Pronađite stare i omiljene, kao i najaktuelnije aplikacije.

Više o Windows prodavnici

Sjajne aplikacije su već u paketu

Ikona aplikacije „Pošta“ Pošta

Dobijajte e-poštu sa svojih naloga – uključujući Outlook i Yahoo! – sve na jednom mestu.

Ikona aplikacije „Muzika“ Muzika

Istražujte, preuzimajte i slušajte najnovije pesme. Pristupite milionima pesama koje možete besplatno da strimujete.

Ikona aplikacije „Video zapisi“ Video zapisi

Pronađite i gledajte filmove i emisije. Gledajte ih na računaru ili ih pustite na televizoru.

Ikona aplikacije „Fotografije“ Fotografije

Uređivanje fotografija na ekranu osetljivom na dodir kakvo zaslužujete. Isecite, popravite i primenite neki filter brzo i jednostavno.

Ikona aplikacije „Igre“ Igre

Otkrijte najaktuelnije igre, omiljene klasike i igre koje su ekskluzivno napisane za Windows. Pratite napredak i uporedite rezultate sa prijateljima.

Ikona aplikacije „Kamera“ Kamera

Snimajte fotografije i video zapise, pregledajte ih i podelite najbolje među njima sa prijateljima i članovima porodice.

Ikona aplikacije „Osobe“ Osobe

Ostanite povezani i započnite razgovore sa naloga e-pošte, Facebook, LinkedIn, Twitter i još mnogih drugih.

Ikona aplikacije „Mape“ Mape

Za čas zabodite pribadače i istražite lokacije koje vas interesuju, nabavite uputstva, pogledajte stanje u saobraćaju i još mnogo toga.

Ikona aplikacije „Kalendar“ Kalendar

Pratite svoj raspored u mesečnom, sedmičnom ili dvodnevnom prikazu. Dobijajte obaveštenja o sastancima da biste uvek bili tačni.

Ikona aplikacije „Novac“ Novac

Iscrpne vesti iz sveta biznisa i berzanski podaci iz globalnih poudanih izvora.

Ikona aplikacije „Alarmi“ Alarmi

Podesite i prilagodite različite alarme za sve na šta vas treba podsetiti. Kada želite da se usredsredite na nešto, možete da ih isključite.

Ikona aplikacije „Kalkulator“ Kalkulator

Pouzdani klasik je i dalje tu, ali je optimizovan za kontrolu dodirom.

Ikona aplikacije „Hrana+piće“ Hrana+piće

Nabavite hiljade recepata, pokaznih video zapisa i saveta od renomiranih profesionalnih kuvara.

Ikona aplikacije „Snimač zvuka“ Snimač zvuka

Lako snimite neki zvuk, a zatim ga skratite, sačuvajte i reprodukujte na računaru.

Ikona aplikacije „Lista za čitanje“ Lista za čitanje

Sačuvajte zanimljive sadržaje koje želite da pročitate kasnije ili ih delite sa prijateljima.

Ikona aplikacije „Vreme“ Vreme

Dobijajte prognozu iz sata u sat, dnevnu prognozu i prognozu za 10 dana na prelepim slikama različitih vremenskih uslova.

Ikona aplikacije „Zdravlje+fitnes“ Zdravlje+fitnes

Preko 1000 video zapisa sa vežbama, nutricionistički i medicinski saveti i opcije za praćenje vežbi i dijeta.

Ikona aplikacije „Sport“ Sports

Pratite sve sportove i timove do kojih vam je stalo zahvaljujući novostima o omiljenim timovima na Live Tile pločici.

Ikona aplikacije „Putovanja“ Putovanja

Isplanirajte putovanje koristeći bedekere, alatke za rezervisanje, konverziju valuta u realnom vremenu i vremensku prognozu.

Ikona aplikacije „Vesti“ Vesti

Prelep i slikovit način da budete u toku sa najnovijim dešavanjima u svetu. Brzo preletite naslove ili se udubite zahvaljujući personalizovanom izveštavanju.

Kucnuo je čas za novi računar

Windows 8.1 je osmišljen tako da osnaži uzbudljivu i pristupačnu novu generaciju tablet uređaja i računara. Oduševiće vas šta sve mogu da urade današnji računari.

Istražite tablet uređaje i računare

Računar sa operativnim sistemom Windows 8.1