Fitnes

Kako mogu da pratim informacije o vežbanju u dnevniku vežbanja?

Dnevnik vežbanja vam omogućava da pratite dnevne fitnes aktivnosti i vodite evidenciju o vežbama koje radite tokom dana. Možete da sinhronizujete podatke iz dnevnika na više uređaja tako što ćete se povezati sa besplatnom i bezbednom uslugom na mreži HealthVault, koju pruža Microsoft.

 1. Brzo prevucite od gornje ivice ekrana nadole ili kliknite desnim tasterom miša i u odeljku Dnevnici izaberite stavku Dnevnik vežbanja.

 2. Na osnovu toga želite li da dodate kardio trening ili vežbe snage, možete da dodirnete dugme + vežba ili kliknete na njega.

 3. Možete da izaberete vežbu iz liste omiljenih ili da unesete ime vežbe u polje za pretragu i izaberete jedan od predloga. Možete i da pritisnete taster Enter za dodatne rezultate.

 4. Možete da izmenite detalje vežbe koji mogu da se razlikuju u zavisnosti od toga da li se radi o kardio treningu ili vežbi snage.

 5. Nov skup vežbi možete naknadno da dodate kao kružni trening tako što ćete dodirnuti polje za potvrdu Sačuvaj kao nov kružni trening na dnu.

 6. U kasnijoj fazi možete i da uređujete umetnute vežbe.

Kartice analize vam pružaju još informacija o vežbama koje ste dodali u dnevnik vežbanja.

Zdravstveno stanje

Prikaži sve

Kako da promenim ili prerasporedim delove za praćenje u odeljku „Dnevnik zdravlja“?

Dnevnik zdravlja omogućava da pratite težinu, nivo holesterola, krvni pritisak i rasporede vakcinacije; on prikuplja sve informacije na jednom mestu da biste ih lako koristili i pratili.

 1. Brzo prevucite od gornje ivice ekrana ili kliknite desnim tasterom miša, a zatim izaberite stavku Dnevnik zdravlja u okviru odeljka Dnevnici.

 2. Dodirnite dugme Upravljaj dnevnicima u gornjem desnom uglu i izaberite ili poništite izbor određenog dnevnika tako što ćete dodirnuti njegovo ime ili kliknuti na njega.

 3. Dodirnite bilo gde izvan padajućeg menija ili kliknite izvan njega da biste ga zatvorili i prikazali listu dnevnika.

Da biste promenili raspored dnevnika, možete da uradite sledeće:

 1. Izbrišite sve dnevnike iz padajućeg menija Upravljaj dnevnicima kao što je opisano u prethodnom odeljku.

 2. Izaberite dnevnike koje želite da koristite onim redosledom kojim želite da budu prikazani sleva nadesno na stranici. Na primer, ako želite da iza dnevnika krvnog pritiska sledi dnevnih holesterola, prvo poništite izbor svih dnevnika pa dodirnete ili izaberete stavku Krvni pritisak, a zatim Holesterol.

 3. Dodirnite bilo gde izvan padajućeg menija ili kliknite izvan njega da biste ga zatvorili i prikazali listu dnevnika.

Kako da efikasno suzim izbor na određeno stanje u pretraživaču bolesti po simptomima?

Pretraživač bolesti po simptomima omogućava da odaberete određeni deo tela, odaberete stavku sa spiska povezanih simptoma, a zatim suzite listu mogućih stanja, pre nego što pročitate više o pojedinačnim stanjima.

 1. Brzo prevucite od gornje ivice ekrana ili kliknite desnim tasterom miša, a zatim sa spiska izaberite stavku Pretraživač bolesti po simptomima.

 2. Dodirnite padajući meni Pol ili kliknite na njega da biste odabrali odgovarajući model ljudskog tela koji je najsličniji osobi sa simptomima. To pomaže da bude prikazan relevantniji skup simptoma na osnovu odabranog modela.

 3. Dodirnite odgovarajući deo tela ili kliknite na njega ili izaberite neki od nespecifičnih simptoma.

 4. Dodirnite bar jedan simptom sa liste simptoma.

 5. Dodirnite ili izaberite stavku Simptomi unutar drugog nivoa simptoma da biste suzili obim liste mogućih stanja.

 6. Izaberite stanje sa konačne liste stanja da biste pročitali i saznali više o njemu.

Pored toga, možete da koristite i funkciju 3D prikaz ljudskog tela da biste dalje razumeli određeno telo pogođeno stanjem koje ste tražili.

Kako da potražim određeni deo tela korišćenjem 3D prikaza ljudskog tela?

3D prikaz ljudskog tela omogućava da odaberete neki od sistema organa ljudskog tela i izaberete određene delove tela da biste pročitali više o njima.

 1. Brzo prevucite od gornje ivice ekrana ili kliknite desnim tasterom miša, a zatim sa liste izaberite stavku 3D prikaz ljudskog tela.

 2. Odaberite odgovarajući pol modela čoveka tako što ćete dodirnuti ikonu pola ispod prikaza tela.

 3. Ako je potrebno, na osnovu onoga što tražite izaberite odgovarajući sistem organa, kao što je nervni sistem ili mišićni sistem.

 4. Rotirajte i pomerite se do odgovarajućeg dela tela. Takođe možete da dodirnete određenu oblast ili kliknete na nju da biste je uvećali.

 5. Dodirnite određeni deo tela ili organ ili kliknite na njega da biste ga istakli i videli povezani članak sa više informacija.

 6. Dodatno, možete da upotrebite kartice Povezana anatomija i Povezani sistemi da biste videli povezane članke.

 7. U bilo kom trenutku možete da osvežite prikaz na podrazumevani tako što ćete dodirnuti dugme za osvežavanje ispod prikaza ljudskog tela ili kliknuti na njega.

Dodatno, možete da upotrebite funkciju Pretraživač bolesti po simptomima da biste proverili moguće simptome i povezana stanja.

Ishrana

Prikaži sve

Kako mogu da prilagodim ciljni dnevni unos kalorija?

Ciljni dnevni unos kalorija je preporučeni unos kalorija zasnovan na stilu života, ciljnoj težini i drugim informacijama iz vašeg profila. Možete da koristite izračunati preporučeni ciljni unos kalorija ili da u oknu Personalizacija podesite prilagođeni.

 1. Brzo prevucite od gornje ivice ekrana ili kliknite desnim tasterom miša, izaberite Dnevnici, a zatim izaberite Dnevnik ishrane.

 2. Dodirnite ili izaberite karticu Pronalaženje preporučenog ciljnog dnevnog unosa kalorija ili dodirnite stavku Moj profil u odeljku Brzi pristup da biste otvorili okno Personalizacija.

 3. U oknu Personalizacija popunite odeljke Moj profil i Moj ciljni unos kalorija da biste dobili preporučeni ciljni dnevni unos kalorija na osnovu željene telesne težine ili podesite prilagođeni.

 4. Dodirnite okno Personalizacija ili kliknite van njega da bi se prilagođeni ciljni unos kalorija ažurirao.

Kako da pronađem i dodam namirnice u dnevnik ishrane?

Možete da pratite ishranu i brojite kalorije pomoću opcije Dnevnik ishrane.

 1. Brzo prevucite od gornje ivice ekrana ili kliknite desnim tasterom miša, izaberite Dnevnici, a zatim izaberite Dnevnik ishrane.

 2. Dodajte namirnicu u okviru relevantnog odeljka.

 3. Namirnice možete da tražite tako što ćete uneti upit u polje za pretragu. Odaberite opciju sa liste predloga ili pritisnite taster Enter za dodatne rezultate.

 4. Dok dodajete namirnice u Dnevnik ishrane, možete da koristite kartice Nedavno i Omiljeno da biste dodavali brže. Pomoću kartice Prilagođeno možete da dodajete i prilagođene namirnice.

 5. Dodirnite dugme Gotovo ili kliknite na njega da biste izabranu namirnicu dodali u dnevnik. Da biste otkazali dodavanje namirnica, dodirnite iskačući prozor Dodavanje namirnica ili kliknite van njega.

Kako mogu da dodam prilagođene namirnice na postojeću listu namirnica i koje sve detalje mogu da dodam?

Pored iscrpne liste namirnica koje možete da birate dok pratite ishranu, aplikacija Bing Zdravlje i fitnes vam takođe omogućava da dodajete prilagođene namirnice i informacije o hranljivoj vrednosti.

 1. Brzo prevucite od gornje ivice ekrana nadole ili kliknite desnim tasterom miša i u odeljku Dnevnici izaberite stavku Dnevnik ishrane.

 2. Dodajte namirnicu u okviru relevantnog odeljka.

 3. Pomerite se do kartice prilagođeno u odeljku Dodavanje namirnica.

 4. Dodirnite zaglavlje Unesi prilagođenu namirnicu u tom odeljku.

 5. Pored toga, ako unesete upit za pretragu i pritisnete taster Enter, videćete opciju Dodaj ovo kao prilagođenu namirnicu pri kraju liste sa rezultatima pretrage.

 6. Unesite detaljne informacije o prilagođenoj namirnici uključujući ime namirnice, veličinu porcije i količinu kalorija koje sadrži.

 7. Kad unesete detalje, dodirnite dugme Sačuvaj ili kliknite na njega. Prilagođena namirnica sada bi trebalo da se prikaže na kartici Prilagođeno.

Možete i da unesete koliko prilagođena namirnica sadrži masti, proteina i ugljenih hidrata, u gramima. Tako možete da zajedno sa unetim kalorijama pratite njihov unos u procentima tokom određenog dana.

Kako mogu da upoređujem namirnice?

Upoređivanjem namirnica bolje razumete šta unosite i prema tome donosite bolje odluke na osnovu više informacija kada treba da izaberete između više namirnica i veličina porcija u kojima se serviraju. Ova funkcija omogućava da upoređujete sve prehrambene informacije dveju namirnica.

 1. Izaberite opciju Namirnica u odeljku Brzi pristup.

 2. Pronađite određenu namirnicu i dodirnite jednu od predloženih opcija ili kliknite na nju.

 3. Na stranici sa detaljima o namirnici dodirnite ili izaberite stavku Uporedi.

 4. Potražite drugu namirnicu i odaberite neku od preporučenih opcija.

 5. Odaberite odgovarajući način posluživanja i veličinu porcije za dve namirnice koje upoređujete

 6. Takođe možete da pregledate sve detaljne informacije za svaku namirnicu tako što ćete dodirnuti ili izabrati stavku Prikaži sve nutricionističke informacije pri dnu.

 7. Da biste se u bilo kom trenutku vratili na početnu stranicu sa detaljima o namirnici, dodirnite ili kliknite izvan iskačućeg prozora Uporedi namirnice.

Kako da protumačim vrednosti koje preporučuje alatka za ciljni dnevni unos kalorija?

Alatka za ciljni dnevni unos kalorija preporučuje unos kalorija na osnovu životnog stila, ciljne telesne težine i informacija iz profila. Postoje određene stvari koje treba da imate na umu kad koristite informacije iz dnevnika ishrane:

 • Vrednosti su prilagođene vama i preporučene su uzimajući u obzir vaše održavanje ciljne težine. Menjanje informacija u profilu u bilo kom trenutku, kao što su pol, visina, težina i dob, može da utiče na te vrednosti.

 • Za zdrav unos nutrijenata preporučuje se minimalno 1200 kalorija. Ne bi trebalo da se pridržavate preporučene vrednosti unosa kalorija manje od 1200.

 • Aplikacija Bing Zdravlje i fitnes namenjena je osobama starijim od 14 godina. Osobe mlađe od 14 godina ne bi trebalo da pokušavaju da izračunaju preporučeni ciljni dnevni unos kalorija korišćenjem ove alatke.

 • Pored toga, možete i da pročitate odricanje odgovornosti.

Opšte postavke

Prikaži sve

Kako da promenim veličinu fonta i stil u člancima?

Iz članka koji čitate možete da odaberete četiri različite veličine fontova – mali, srednji, veliki ili veoma veliki i dva stila teksta.

 1. Pređite prstom nagore sa donje ivice da biste videli komande aplikacije.
  (Ako koristite miš, kliknite desnim tasterom miša u okviru aplikacije.)

 2. Dodirnite ili izaberite stavku Veličina teksta i odaberite odgovarajuću veličinu teksta.

 3. Dodirnite ili izaberite stavku Stil teksta da biste se prebacivali između dva stila za prikaz teksta članka.

Kako mogu da koristim miš i tastaturu za rad sa ovom aplikacijom?

Windows 8 i proizvodi posle njega optimizovani su za korišćenje na dodirnim uređajima, ali se isto iskustvo može postići i korišćenjem tastature i miša.

 1. Prikaz gornje i donje trake za navigaciju: kliknite desnim tasterom miša ili pritisnite taster WindowsTaster sa Windows logotipom + Z na tastaturi.
 2. Zatvaranje aplikacije: koristeći miš, kliknite na aplikaciju i držite je u sredini gornjeg dela ekrana. Prevucite aplikaciju na dno ekrana i pustite taster miša da biste je zatvorili. Ili možete da pritisnete kombinaciju tastera Alt+F4 na tastaturi.

 3. Pomeranje kroz sadržaj: da biste pregledali sadržaj horizontalno kao u člancima, možete da koristite traku za pomeranje na dnu ekrana ili točkić za pomeranje miša. Da biste pregledali sadržaj vertikalno unutar odeljka, možete da koristite traku za pomeranje sa strane ili točkić za pomeranje miša. Da biste pregledali sadržaj pomoću tastature, prelazite sa jednog odeljka na drugi pomoću tastera Tab, a radnje u odeljcima dovršavajte pomoću razmaknice ili tastera Enter.

Kako mogu da pružim povratne informacije o aplikaciji Bing Zdravlje i fitnes?

Povratne informacije koje nam pružite veoma su nam važne kako bismo mogli bolje da zadovoljimo vaše potrebe i poboljšamo iskustvo pri radu sa aplikacijom za sve korisnike; one nam pomažu da dodamo nove funkcije kako bismo rešili vaše probleme.

 1. Prevucite prstom ulevo na ekranu, a zatim dodirnite opciju Postavke.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore, a zatim izaberite stavku Postavke.)

 2. Dodirnite dugme Osnovni podaci o ili kliknite na njega, a zatim na dodirnite dugme Povratne informacije ili kliknite na njega.

 3. Unesite povratne informacije u obrazac i dodirnite dugme Prosledi ili kliknite na njega.

Kako mogu da promenim jezik i sadržaj aplikacije na region po svom izboru?

Bing Zdravlje i fitnes ima lokalizovan sadržaj za 36 tržišta.

 1. Prevucite prstom ulevo na ekranu, a zatim dodirnite opciju Postavke.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore, a zatim izaberite stavku Postavke.)

 2. Dodirnite stavku Opcije ili kliknite na nju, a zatim izaberite željeni jezik iz padajuće liste.

Imajte u vidu da će se promenom tržišta izbrisati nedavni sadržaj iz aplikacije.

Kako mogu da pretražujem i pregledam sadržaj u aplikaciji?

Aplikacija Bing Zdravlje i fitnes spaja bogat sadržaj sa oplemenjenim iskustvom korišćenja informacija o fitnesu, ishrani i zdravlju. Od interaktivnih mapa ljudskog tela do video zapisa vežbi snimljenih iz više uglova, od izuzetno iscrpne baze podataka o namirnicama do sveobuhvatnog pretraživača bolesti po simptomima, ova aplikacija sadrži mnogo informacija za svakog korisnika. Da bi vam pomogla u efikasnom pregledanju i otkrivanju sadržaja u aplikaciji, na raspolaganju vam stoji snažna funkcija pretrage unutar aplikacije.

 1. U gornjem desnom uglu bilo koje stranice unesite bilo koji upit za pretragu u polje za globalnu pretragu. Možete da počnete da kucate bilo gde u aplikaciji i upit za pretragu će se automatski pojaviti u polju za pretragu.

 2. Na osnovu upita za pretragu, pretraživač Bing će pružiti rezultate duž četiri vertikale („Fitnes“, „Ishrana“, „Zdravstveno stanje“ i „Članci i vesti“) na generičkoj stranici sa rezultatima pretrage ili detaljniji rezultat na namenskoj stranici pregledanja. Na primer, pretraga po reči „srce“ prikazaće generičke rezultate pretrage, dok će pretraga za „prednji čučanj sa iskorakom sa dvoručnim tegom“ pružiti namensko iskustvo pregledanja u odeljku fitnesa.

 3. Na stranicama za pregledanje možete da filtrirate sadržaj na osnovu unapred definisanih filtera, a oni se aktiviraju na osnovu sadržaja koji se pretražuje. Podržan je izbor više filtera i vrednosti unutar njih.

Pored toga, možete da uradite i nešto od sledećeg da biste u aplikaciji pronašli relevantan sadržaj:

 1. Brzo prevucite nadole sa gornje ivice ekrana ili kliknite desnim tasterom miša na matičnu stranicu i izaberite jednu od pločica u gornjem zaglavlju.

 2. Brzo prevucite nadesno preko panorame početne stranice i odaberite nešto iz bogate kolekcije prikazanog sadržaja.

 3. Dodirnite ili izaberite određenu pločicu na traci BRZI PRISTUP.

U odeljcima Dnevnik vežbanja i Dnevnik ishrane prilikom dodavanja unosa možete da tražite vežbe ili namirnice tako što ćete uneti određeni termin u polje za pretragu. Možete da odaberete rezultat iz padajuće liste ili da pritisnete taster Enter da biste pronašli dodatne rezultate pretrage.

Kako mogu da personalizujem iskustvo i šta se personalizuje?

Možete da personalizujete iskustvo pri radu sa aplikacijom tako što ćete ispuniti profil i izabrati postavke sadržaja u oknu za personalizaciju. Tako ćete personalizovati sadržaj koji se odnosi na vežbanje prikazan na matičnoj stranici, iskustvo pregledanja unutar aplikacije, proračun brzine sagorevanja kalorija i preporučene ciljne unose kalorija, uz sinhronizovanje naloga sa uslugom HealthVault. Možete da otvorite okno Personalizacija tako što ćete dodirnuti ili izabrati stavku Moj profil na traci BRZI PRISTUP.

Okno za personalizaciju ima četiri odeljka i preporučuje se da ih sve ispunite kako biste uživali u skladnom iskustvu personalizacije. Pored toga, odeljak Moj ciljni unos kalorija zahteva da odeljak Moj profil obavezno bude ispunjen kako bi izračunao preporučeni ciljni dnevni unos kalorija za vas. Sinhronizovanje sa uslugom HealthVault pomaže samo u sinhronizovanju i praćenju informacija iz dnevnika, ali ne sinhronizuje niti ažurira informacije u profilu.

Kako mogu da se povežem sa podacima u usluzi Microsoft HealthVault?

Ako imate HealthVault nalog, možete da ga sinhronizujete sa aplikacijom Bing zdravlje i fitnes kako biste podatke iz usluge HealthVault videli u dnevnicima zdravlja, i da bi se podaci koje dodate u aplikaciju Bing zdravlje i fitnes sačuvali u HealthVault zapisu. Povezivanje sa uslugom HealthVault omogućava da sinhronizujete podatke iz dnevnika zdravlja, ishrane i vežbanja sa više uređaja.

Pre nego što počnete:

Bing Zdravlje i fitnes povezuje se sa vašim HealthVault nalogom korišćenjem Microsoft naloga.

 • Ako ste povezali Windows korisnički nalog sa Microsoft nalogom (što se preporučuje), uverite se da ste to uradili sa onim istim koji ste upotrebili za HealthVault nalog. Nećete moći da se prijavite u HealthVault sa drugačijim Microsoft nalogom.

 • Ako niste povezali Windows nalog sa Microsoft nalogom, biće zatraženo da unesete Microsoft nalog tokom sledećih koraka.

Ako treba da dodate Microsoft nalog u HealthVault, možete da ga dodate tako što ćete pratiti korake u ovom članku baze znanja.

Da biste povezali aplikaciju Bing Zdravlje i fitnes sa podacima u usluzi HealthVault, uradite sledeće:

 1. U aplikaciji Bing Zdravlje i fitnes dodirnite stavku Sinhronizuj sa uslugom HealthVault ili kliknite na nju.

 2. Pročitajte uslove korišćenja i izjavu o privatnosti. Takođe obratite pažnju da je ovde prikazano ime osobe čiji će HealthVault zapis biti korišćen u aplikaciji Bing Zdravlje i fitnes.

 3. Dodirnite dugme Prihvatam ili kliknite na njega.

Sinhronizovao/la sam Bing Zdravlje i fitnes sa uslugom HealthVault, ali ne vidim svoje podatke

Evo nekih stvari koje treba da proverite kada mislite da nedostaju podaci:

 1. Da li ste se prijavili u odgovarajući nalog?

  Proverite da li ste se prijavili pomoću ispravnog HealthVault naloga. Pronađite više informacija u odeljku „Kako da se povežem sa svojim podacima u usluzi Microsoft HealthVault?“ Ako već imate HealthVault nalog, ne bi trebalo da se od vas traži da napravite novi nalog kada ga sinhronizujete sa aplikacijom Bing Zdravlje i fitnes.

 2. Gledate li podatke za pravu osobu?

  Kad je sinhronizujete sa uslugom HealthVault, aplikacija Bing Zdravlje i fitnes uzima podatke od „podrazumevane“ osobe, osobe čije se informacije pojavljuju prve kad se prijavite u HealthVault, a to ste najčešće vi. Ne možete odabrati da Bing Zdravlje i fitnes koristite za drugu osobu.

 3. Da li je računar povezan sa internetom?

  Bing Zdravlje i fitnes može da radi van mreže. Sinhronizovaće podatke sa uslugom HealthVault kad se sledeći put povežete sa internetom.

Kako mogu da prekinem sinhronizovanje sa uslugom HealthVault?

Da biste prekinuli vezu sa uslugom HealthVault, brzo prevucite sa donje ivice ekrana ili kliknite desnim tasterom miša, a zatim izaberite stavku Prekini vezu sa uslugom HealthVault. Imajte u vidu da će svi podaci sinhronizovani sa uslugom HealthVault pre nego što ste prekinuli vezu biti dostupni u aplikaciji Bing Zdravlje i fitnes, ali se više neće sinhronizovati.

Napomena

 • Ne morate da prekidate vezu svaki put kad na trenutak završite sa korišćenjem aplikacije Bing Zdravlje i fitnes. Umesto toga, vezu prekinite samo ako ste odlučili da više ne želite da usluga HealthVault i Bing Zdravlje i fitnes budu sinhronizovani. Možete da doprinesete zaštiti osetljivih podataka tako što ćete zaključati Windows ili se odjaviti iz njega kad niste za računarom.

Gde mogu da dobijem podršku za korisnike aplikacije Bing Zdravlje i fitnes?

Ako vam je potrebna dalja pomoć za korišćenje aplikacije Bing Zdravlje i fitnes, posetite Bing zajednicu aplikacije.

Ako vam je potrebna pomoć za rešavanje problema vezanih za povezivanje sa uslugom HealthVault, posetite HealthVault podršku za korisnike.

Ako vam je potrebna pomoć oko Microsoft naloga, kao što je ponovno postavljanje lozinke, posetite podršku za Microsoft nalog.