Instalirajte ispravku za Windows 8.1 (KB 2919355)

Windows 8.1 Update i Windows RT 8.1 Update (poznat i kao KB 2919355) uključuju poboljšanja koja olakšavaju pronalaženje i korišćenje omiljenih aplikacija i postavki i obezbeđuju poznatije opcije miša i tastature. Više informacija potražite u članku Šta je novo u operativnim sistemima Windows 8.1 Update i Windows RT 8.1 Update?

Evo šta treba da znate o instaliranju ove važne ispravke.

Možda je već instalirana

Ako koristite Windows 8.1 ili Windows RT 8.1 i dobijate ispravke automatski, ne morate da radite ništa Windows Update će preuzeti i instalirati ispravku umesto vas u sledećih nekoliko sedmica. To neće prekinuti ono što radite, osim što će vas obavestiti da treba ponovo da pokrenete računar da biste završili instalaciju.

Da biste proverili da li je ispravka već instalirana, idite na početni ekran. Ako vidite dugme „Pretraži“ blizu svog imena naloga na vrhu početnog ekrana, već imate ispravku.

Dugme „Pretraži“ na početnom ekranu
Nakon ažuriranja, dugme „Pretraži“ se pojavljuje na početnom ekranu.

Ispravka se postepeno šalje svim ljudima koji imaju računar koji radi pod operativnim sistemom Windows 8.1 ili Windows RT 8.1 u periodu od nekoliko sedmica. Ako dobijete automatske ispravke, ali još ne vidite tu ispravku, sačekajte nekoliko dana i proverite ponovo.

Napomene

Ručno instaliranje ispravke

Ako koristite Windows 8.1 ili Windows RT 8.1 i još uvek nemate ispravku, možete ručno da proverite da li postoji ispravka i da je instalirate tako što ćete pratiti ove korake:

 1. Uverite se da je računar priključen i povezan sa Internetom pomoću neograničene veze. Nemojte prekidati vezu, iskopčavati niti isključivati računar dok se ispravka instalira.

 2. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim dodirnite stavku Promeni postavke računara.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore, izaberite stavku Postavke, a zatim stavku Promeni postavke računara.)

 3. Dodirnite ili izaberite stavku Ažuriranje i oporavak, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Windows Update.

 4. Dodirnite ili izaberite opciju Proveri sada.

 5. Ako budu pronađene ispravke, dodirnite dugme Prikaži detalje ili kliknite na njega.

 6. Sa liste ispravki izaberite ispravku koja sadrži KB 2919355, a zatim dodirnite dugme Instaliraj ili kliknite na njega.

  Ako vam bude zatražena administratorska lozinka ili potvrda, unesite lozinku ili pružite potvrdu.

 7. Kada se instalacija dovrši, ponovo pokrenite računar i prijavite se.

Napomena

 • Ako na listi dostupnih ispravki ne vidite KB 2919355, možda vam nedostaju neke neophodne ispravke. Pratite prethodne korake za proveru da li postoje ispravke, instalirajte sve važne ispravke, posebno KB 2919442, ponovo pokrenite računar, a onda ponovo proverite da li postoji ispravka KB 2919355.

Zašto treba da instalirate ovu ispravku?

Preporučujemo da svakako instalirate Windows 8.1 Update ili Windows RT 8.1 Update (KB 2919355). Ovo je kritična ispravka koja je neophodna za buduće ispravke za Windows. Ako sprečite njeno instaliranje ili je deinstalirate, nećete dobiti neke buduće ispravke grešaka, bezbednosne ispravke i nove funkcije. U nekim slučajevima, ako deinstalirate ovu ispravku sa novog računara pošto se prijavite u Microsoft nalog, OneDrive možda neće raditi na očekivani način.

Koliko je prostora na disku potrebno da biste instalirali ispravku

U većini slučajeva, biće vam potrebna sledeća količina dostupnog prostora na disku na računaru da biste preuzeli i instalirali Windows 8.1 Update ili Windows RT 8.1 Update (KB 2919355) iz usluge Windows Update, u zavisnosti od verzije sistema Windows:

 • Windows 8.1 (64-bitna verzija): 2 GB

 • Windows 8.1 (32-bitna verzija): 0,8 GB

 • Windows RT 8.1: 1,1 GB

Ove količine su procene, pa će vam možda trebati više ili manje dostupnog prostora na disku za ispravku. Da biste saznali kako da proverite trenutni prostor na disku na računaru, pogledajte članak Saveti za oslobađanje prostora na čvrstom disku računara.

Rešavanje problema prilikom instaliranja ispravke

Ako vidite bilo koju od sledećih grešaka u usluzi Windows Update kada pokušate da instalirate Windows 8.1 Update ili Windows RT 8.1 Update (KB 2919355), možda će vam ova rešenja pomoći da otklonite probleme. Ako vam je potrebna dodatna pomoć, obratite se Microsoft podršci.

Greška u usluzi Windows Update Značenje greške i kako je ispraviti
Greška u usluzi Windows Update

Kôd 0x80073712

Značenje greške i kako je ispraviti

Ova greška može da znači da je neka datoteka koja je potrebna usluzi Windows Update oštećena ili da nedostaje. Evo nekoliko koraka koje možete da probate da biste rešili problem:


 1. Pokrenite Windows 8.1 Update alatku za rešavanje problema da biste otklonili problem.

 2. Instalirajte Windows 8.1 Update ili Windows RT 8.1 Update.

Greška u usluzi Windows Update

Kôd 0x800F0923

Značenje greške i kako je ispraviti

Ova greška može da znači da upravljački program ili drugi softver na računaru nije kompatibilan sa ispravkom. Da biste dobili dodatne informacije o tome kako da rešite ovaj problem, obratite se Microsoft podršci.

Greška u usluzi Windows Update

Kôd 0x800F0922

Značenje greške i kako je ispraviti

Ova greška može da znači da računar ne može da se poveže sa serverima usluge Windows Update. Ako koristite VPN vezu da biste se povezali sa poslovnom mrežom, prekinite vezu sa mrežom i isključite VPN softver (ako je primenljivo), a zatim pokušajte ponovo da instalirate ispravku.


Greška može da znači da ne postoji dovoljno slobodnog prostora na sistemski rezervisanoj particiji. Moći ćete da otklonite problem korišćenjem softvera nezavisnog proizvođača da biste povećali veličinu sistemski rezervisane particije.

Greška u usluzi Windows Update

Greška: Nismo mogli da dovršimo ispravke. Opozivanje promena. Ne isključujte računar.


Greška: konfigurisanje Windows Update ispravki nije uspelo. Vraćanje promena.

Značenje greške i kako je ispraviti

Ovo su generičke greške koje se mogu pojaviti kada neka Windows ispravka ne uspe. Moraćete da utvrdite određeni kôd greške da biste istražili kako da na najbolji način rešimo ovaj problem.


Možete naći kôd greške za neuspelu ispravku prikazivanjem istorije ispravke. Na listi potražite KB 2919355, zapišite kôd greške, a zatim se obratite Microsoft podršci.


Prikaz istorije ažuriranja

 1. Otvorite uslugu Windows Update tako što ćete brzo prevući sa desne ivice ekrana, (odnosno, ako koristite miš, postavite pokazivač na donji desni ugao ekrana i pomerajte pokazivač miša nagore), dodirnuti ili izabrati stavku Postavke, dodirnuti ili izabrati stavku Promena postavki računara, a zatim dodirnuti ili izabrati stavku Ažuriranje i oporavak.

 2. Izaberite stavku Prikaz istorije ažuriranja.

Greška u usluzi Windows Update

Greška: ispravka nije primenljiva na vaš računar.

Značenje greške i kako je ispraviti

Ova greška može da znači da na svom računaru nemate instaliranu obaveznu ispravku KB 2919442. Proverite i uverite se da na računaru imate instalirane sve važne ispravke, uključujući KB 2919442. Ako su sve ispravke instalirane, možda ćete morati da osvežite svoj računar.


Osvežavanje računara

 1. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, dodirnite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite ga nagore i izaberite stavku Postavke, a zatim izaberite stavku Promeni postavke računara.)

 2. Dodirnite ili izaberite stavku Ažuriranje i oporavak, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Oporavak.

 3. U okviru Osveži računar bez uticaja na datoteke tapnite ili kliknite na stavku Započni.

 4. Sledite uputstva na ekranu.

Potrebna vam je dodatna pomoć?