Neka vaša deca budu bezbednija dok koriste računar

Windows 8.1, Windows RT 8.1

Nadgledajte šta vaše dete radi na uređaju pomoću izveštaja o aktivnostima

Kada dodate dete u svoju Microsoft porodicu, dobijaćete redovne izveštaje o aktivnostima putem e-pošte na Microsoft nalog, rezimirajući na taj način vreme koje je dete provelo za računarom, veb lokacije, igre i aplikacije koje su korišćene, kao i termine tražene u pretraživačima, kao što su Bing, Google ili Yahoo! Pretraga.

E-poruka sadrži mnoštvo informacija o aktivnostima vašeg deteta za računarom koje odmah vidite. Ipak, uvek možete da se upustite u detalje i da na osnovu informacija o aktivnostima promenite dozvole i druge postavke tako što ćete izabrati opciju Nedavna aktivnost na lokaciji account.microsoft.com/family. Evo postupka:

  1. Posetite veb-lokaciju account.microsoft.com/family i prijavite se.

  2. Izaberite ime deteta čiji izveštaj želite da vidite, a zatim izaberite stavku Nedavna aktivnost. Proverite da li su izveštaji o aktivnostima uključeni.

Ako ne želite da dobijate sedmične izveštaje o aktivnostima e-poštom, možete da isključite tu funkciju i da samo ručno proveravate stranice izveštaja o aktivnostima svoje dece.

  1. Posetite veb-lokaciju account.microsoft.com/family i prijavite se.

  2. Izaberite ime deteta čiji izveštaj želite da vidite, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Nedavna aktivnost. Proverite da li pored izveštaja o aktivnostima piše Uključeno.

  3. U odeljku Sedmični izveštaji o aktivnostima koji se šalju odraslima putem e-pošte premestite prekidač sa položaja Uključeno u Isključeno.

Veb-lokacije

Ovaj odeljak izveštaja o aktivnostima pokazuje sve nedavne pretrage deteta, kao i veb-lokacije koje je dete posetilo ili pokušalo da poseti. Najpre su navedene blokirane lokacije, a zatim lokacije koje je dete uspešno posetilo. Svaku od ovih lokacija možete da dozvolite ili blokirate direktno u izveštaju o nedavnim aktivnostima tako što ćete pored URL adrese kliknuti na dugme Dozvoli ili Blokiraj. Da biste prilagodili ograničenja za veb-lokacije za svoje dete, izaberite stavku Postavke.

Aplikacije i igre

Ovde možete da vidite sve aplikacije i igre koje je dete koristilo, uključujući i one koje su blokirane. Pored naslova takođe možete da vidite njihovu pogodnost za uzrast, a direktno sa liste možete da izaberete opciju Dozvoli ili Blokiraj pored aplikacija i igara. Da biste prilagodili ograničenja za aplikacije i igre za svoje dete, izaberite stavku Postavke.

Vreme ispred ekrana

Da biste mogli da vidite ukupno vreme koje je dete provelo ispred svog uređaja, odeljak Vreme ispred ekrana pokazuje kada je i koliko dugo dete koristilo svoje uređaje tokom čitave sedmice.

Videćete listu ukupnog trajanja vremenskih perioda koje su deca provodila na svojim uređajima svakog dana, kao i perioda provedenih za svakim uređajem pojedinačno tokom cele sedmice.

Ako smatrate da treba da prilagodite ograničenja vremena provedenog ispred ekrana za svoje dete, izaberite stavku Postavke.

Drugi resursi

Idite u Microsoft porodicu

Promenite postavke svoje Microsoft porodice.

Podešavanje programa „Porodična bezbednost“

Saznajte kako da dodate naloge u Microsoft porodicu.

Pomoć zajednice

Postavite pitanje na forumima zajednice.