Neka vaša deca budu bezbednija dok koriste računar

Windows 8.1, Windows RT 8.1

Nadgledajte šta vaše dete radi na računaru pomoću izveštaja o aktivnostima

Kada uključite režim „Porodična bezbednost“ za nalog vašeg deteta, nadgledanje će se automatski pokrenuti. „Porodična bezbednost“ redovno šalje izveštaje o aktivnostima putem e-pošte na vaš Microsoft nalog, rezimirajući na taj način vreme koje je dete provelo za računarom, veb lokacije, igre i aplikacije koje su korišćene, kao i termine tražene u pretraživačima, kao što su Bing, Google ili Yahoo! Pretraga.

E-poruka vam za tren oka daje uvid u mnoštvo informacija o aktivnostima vašeg deteta za računarom. Međutim, možete da potražite više detalja i da na osnovu informacija o aktivnosti promenite dozvole i ostale postavke u bilo kom trenutku tako što ćete izabrati vezu u izveštaju u e-poruci ili pogledati izveštaj na mreži. Izveštaj možete otvoriti i na veb lokaciji „Porodična bezbednost“. Evo kako:

  1. Idite na veb lokaciju „Porodična bezbednost“ i prijavite se.

  2. Izaberite ime aplikacije koju želite da onemogućite, a zatim izaberite stavku Izveštavanje o aktivnostima. Proverite da li je izveštavanje o aktivnostima uključeno.

Detalji rezimea

Na gornjoj polovini stranice „Rezime“ prikazani su podaci o veb lokacijama koje je vaše dete nedavno posetilo i sve nedavne pretrage veba. Trakasti grafikon Najpopularnije veb lokacija prikazuje pet najpopularnijih lokacija koje je dete posetilo i broj stranica koje je pogledalo u okviru svake lokacije ponaosob, ali ne prikazuje vreme provedeno na svakoj lokaciji. Da biste videli ceo spisak svih veb lokacija koje je vaše dete posetilo u toku prošle nedelje, izaberite opciju Prikaži sve, koja se nalazi iznad grafikona. Takođe, na stranici „Rezime“ sve veb adrese i svi termini za pretragu prikazani su kao veze koje možete da dodirnete ili da kliknete na njih.

Na donjoj polovini stranice „Rezime“ prikazani su podaci o tome koliko je vremena vaše dete provelo za računarom, koje je aplikacije i igre najčešće koristilo kao i sva preuzimanja iz Windows prodavnice.

Veb aktivnost

Da biste videli celu listu aktivnosti vašeg deteta na internetu, možete i da dodirnete karticu Veb aktivnost ili da kliknete na nju. Na ovoj stranici prikazane su sve lokacije koje je vaše dete posetilo ili pokušalo da vidi, uključujući lokacije koje „Porodična bezbednost“ prepoznaje kao „sumnjive“ ili potencijalno neprikladne. U koloni Preduzeta radnja vidi se da li je „Porodična bezbednost“ dozvolila lokaciju ili blokirala ceo njen sadržaj ili samo deo. U koloni Kategorija prikazane su kategorije veb lokacija kako ih je odredila korporacija Microsoft, ali vi možete da osporite ocenu lokacije ako se ne slažete sa njom. Koristite dugmad u koloni Promeni postavke da biste dozvolili ili blokirali buduće posete deteta za određenu lokaciju.

Aktivnost na računaru

Da biste analizirali ukupno vreme koje je vaše dete provelo za računarom, dodirnite ili izaberite karticu Aktivnost na računaru. U odeljku Sesije navedeno je kada je i koliko dugo vaše dete koristilo računar tokom nedelje. Odeljak Aplikacije i igre navodi koje je aplikacije ili igre vaše dete koristilo, kao i kada i koliko dugo su korišćene. U koloni Radnja navedeno je i to da li je vaše dete bilo sprečeno da koristi određenu aplikaciju.

Preuzimanja datoteka sa interneta i preuzimanja i ispravke iz Windows prodavnice navedena su posebno u odgovarajućim odeljcima. Ukoliko je vaše dete preuzelo igru iz Windows prodavnice, a zatim je igralo 45 minuta, ta igra biće prikazana i u odeljku Preuzimanja iz Windows prodavnice i u odeljku Aplikacije i igre u okviru ove stranice.

Drugi resursi

Idi na veb lokaciju „Porodična bezbednost“

Promenite postavke na veb lokaciji „Porodična bezbednost“.

Porodična bezbednost: najčešća pitanja

Imate pitanje? Pogledajte najčešća pitanja.

Pomoć zajednice

Postavite pitanje na forumima zajednice.