Video zapisi

Windows 8.1, Windows RT 8.1

Kako se koristi aplikacija Filmski trenuci

Aplikacija Filmski trenuci vam pomaže da pretvorite svoje video zapise u kratke filmove koje ćete voleti da delite. Možete da skratite scene kako biste zadržali samo omiljene delove, istaknete omiljene trenutke pomoću modernih natpisa i dodate muziku da biste napravili prikladnu atmosferu. Završen film zatim možete da delite bez napuštanja aplikacije. Ova stranica će vam pomoći da napravite prve korake. Ako želite više detalja, pogledajte Aplikacija Movie Moments za Windows: najčešća pitanja.

Ova aplikacija namenjena je za unošenje brzih i zanimljivih promena u kratkim video zapisima. Svi dovršeni filmovi traju 60 sekundi ili manje. Ako želite da unesete naprednije izmene ili da radite sa dužim video zapisima, potražite druge aplikacije za uređivanje video zapisa u Windows prodavnici na računaru.

Instaliranje aplikacije Filmski trenuci

 1. Sa početnog ekrana otvorite Windows prodavnicu. Morate biti povezani sa internetom i prijaviti se pomoću Microsoft naloga.

 2. Unesite termin Filmski trenuci u polje za pretragu u gornjem desnom uglu prodavnice.

 3. U rezultatima dodirnite ili izaberite stavku Filmski trenuci.

 4. Dodirnite dugme Instaliraj ili kliknite na njega.

Otvaranje aplikacije Filmski trenuci

 1. Idite na početni ekran.

 2. Na početnom ekranu pomerite se nagore sa sredine ili kliknite na strelicu Nadole Strelica nadole pored donjeg levog ugla početnog ekrana.
 3. U polje za pretragu unesite termin Filmski trenuci.

 4. Dodirnite ili izaberite stavku Filmski trenuci.

Savet

 • Ako želite na brži način da otvorite aplikaciju Filmski trenuci, možete da je zakačite za početni ekran. Umesto da dodirnete ili izaberete stavku Filmski trenuci u poslednjem koraku, brzo prevucite prstom nadole ili kliknite desnim tasterom miša na nju. Zatim dodirnite dugme Zakači na početni ekran ili kliknite na njega. Kad želite da je otvorite, sada možete da odete na početni ekran i dodirnete pločicu Filmski trenuci ili kliknete na nju.

Pravljenje filma

 1. Sa početnog ekrana otvorite aplikaciju Filmski trenuci.

 2. Odaberite video ili snimite novi.

 3. Možete da izvršite sledeće radnje tokom pravljenja filma:

  • Brisanje scena: Premestite regulatore na mesta gde želite da film počne i da se završi. Završeni filmovi moraju da traju 60 ili manje sekundi.

  • Dodavanje naslova ili natpisa: Dodirnite dugme Natpis ili kliknite na njega, unesite tekst, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Gotovo. Možete da izaberete reč ili frazu kako biste ih istakli i zamrzli taj kadar.

  • Promena stila naslova i natpisa: Dodirnite dugme Natpis ili kliknite na njega, dodirnite ili izaberite stavku Stilovi, a zatim odaberite stil za film.

  • Dodavanje muzike: Dodirnite ili izaberite stavku Muzika, a zatim odaberite pesmu.

 4. Dodirnite ili izaberite stavku Pregled. Tokom pregledanja filma, videćete sve efekte i čuti filmsku muziku.

 5. Uradite nešto od sledećeg:

  • Unos promena: dodirnite ili izaberite stavku Uredi, izvršite promene, a zatim ponovo pregledajte film.

  • Objavljivanje filma ili slanje e-poštom: Dodirnite ili izaberite stavku Deli.

  • Pravljenje novog filma: Prevucite prstom brzo nagore sa donje ivice ili kliknite desnim tasterom miša, a zatim dodirnite ili izaberite stavku Novi film.

 6. Dodirnite dugme Sačuvaj ili kliknite na njega. Čuva se u istoj fascikli kao i originalni video.

Savet

 • Pretražite Windows prodavnicu na računaru da biste našli više aplikacija koje mogu da dele filmove sa prijateljima ili ih objavljuju na društvenim mrežama.

Sledeće: Uvoz i uređivanje video zapisa