Objavljivanje poruka na mreži Twitter

Objavljujte poruke na mreži Twitter i dobijajte novosti sa društvenih mreža i tvitove na jednom mestu – u aplikaciji „Osobe“. Odaberite kako želite da vidite novosti – sve zajedno, po pojedinačnim društvenim mrežama, ili po osobama.

Napomena: zbog promena koje je Facebook uneo u svoj softver, integracija mreže Facebook u aplikaciju „Osobe“ više nije podržana. To znači da aplikacija „Osobe“ više neće moći da preuzima informacije sa mreže Facebook, ili da ih direktno deli na toj mreži. Za više informacija pogledajte temu pomoći Facebook Connect više nije dostupan.

Objavljivanje novosti

Veze, fotografije i poruke na svojim društvenim mrežama možete da delite iz drugih aplikacija i sa drugih veb lokacija. Evo kako da napišete tvit:

 1. U „Start“ meniju dodirnite pločicu Osobe ili kliknite na nju.

 2. Dodirnite pločicu Ja ili kliknite na nju.

 3. U okviru Šta je novo odaberite društvenu mrežu koju želite da koristite, napišite poruku, a zatim dodirnite ikonu „Pošalji“ ili kliknite na nju da biste objavili sadržaj na svom zidu.

Evo kako da delite veze i fotografije iz aplikacija ili sa veb lokacije:

 1. Idite u aplikaciju ili na veb lokaciju odakle želite da delite.

 2. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Deli.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, a zatim izaberite stavku Deli.)

 3. Dodirnite stavku Osobe ili kliknite na nju, a zatim izaberite željenu društvenu mrežu.

Pogledajte šta je novo

Pratite novosti kod prijatelja i članova porodice pomoću aplikacije „Osobe“. Kada povežete svoje naloge u uslugama kao je Twitter, dobijaćete sve najnovije novosti i tvitove na jednom mestu. Retvitujte bez potrebe da menjate aplikacije.

Odeljak „Šta je novo“ u aplikaciji „Osobe“
 1. Na početnom ekranu dodirnite pločicu Osobe ili kliknite na nju.

 2. Dodirnite ili izaberite stavku Šta je novo.

 3. Videćete najnovije novosti i tvitove i moći ćete da kažete da vam se sviđaju, da ih komentarišete ili retvitujete.

Zakačite osobe da biste videli njihove novosti direktno na „Start“ meniju

Zakačite osobe do kojih vam je stalo na „Start“ meni da biste videli njihovu sliku i novosti bez otvaranja ijedne aplikacije. Takođe, tako pravite zgodnu prečicu za slanje e-pošte i pokretanje ćaskanja.

Evo postupka:

 1. U „Start“ meniju dodirnite pločicu Osobe ili kliknite na nju.

 2. U okvir za pretragu unesite ime kontakta čije informacije želite da uredite. Dok kucate, videćete listu kontakata. Dodirnite željeni kontakt ili kliknite na njega.

 3. Pređite prstom nagore sa donje ivice da biste videli komande aplikacije.
  (Ako koristite miš, kliknite desnim tasterom miša u okviru aplikacije.)

 4. Dodirnite ili mišem izaberite stavku Zakači za „Start“ meni, unesite nadimak ako želite, a zatim dodirnite ili mišem izaberite stavku Zakači za „Start“ meni.

Potrebna vam je dodatna pomoć?