Video zapisi

Windows 8.1, Windows RT 8.1

Deljenje video zapisa

Deljenje iz aplikacija

Fotografije i video zapise možete da delite direktno iz aplikacija Fotografije, OneDrive i Kamera pomoću dugmeta za deljenje.

 1. Otvorite aplikaciju „Fotografije“, OneDrive ili „Kamera“.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • U aplikaciji „Fotografije“ ili OneDrive idite do fascikle u kojoj su video zapisi koje želite da delite, a zatim brzo prevucite nadole preko njih ili kliknite desnim tasterom miša na njih.

  • U aplikaciji „Kamera“ idite na snimke kamere i pronađite video koji želite da delite.

 3. Brzo prevucite sa desne ivice ekrana, a zatim dodirnite stavku Deli.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u gornji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nadole, a zatim izaberite stavku Deli.)
 4. Dodirnite ili izaberite aplikaciju pomoću koje želite da delite, a zatim pratite uputstva na ekranu.

Savet

 • Ako su vaše datoteke uskladištene u usluzi OneDrive, imate opciju da pošaljete poziv koji određenim osobama daje dozvolu da vide datoteke ili pribave vezu za deljenje sa širom publikom. Više informacija potražite u članku Aplikacija „Fotografije“ za Windows: najčešća pitanja.

 • Posetite Windows prodavnicu na računaru kako biste potražili više aplikacija za deljenje video zapisa.

Gledanje video zapisa na TV-u

Video zapise, filmove, TV emisije ili bilo šta od onoga što se nalazi na vašem računaru možete da reprodukujete kad povežete računar sa TV-om. Koristite aplikaciju Xbox SmartGlass ili povežite kablove iz računara sa TV-om. Tip kabla koji treba da upotrebite zavisi od vrste TV uređaja koji imate i vrste izlaznih portova na računaru.

 1. Povežite računar sa TV-om.

 2. Prevucite prstom ulevo na ekranu, a zatim dodirnite stavku Uređaji.
  (Ako koristite miš, postavite pokazivač u donji desni ugao ekrana, pomerite pokazivač miša nagore, a zatim izaberite stavku Uređaji.)

 3. Zatim dodirnite ili izaberite opciju Drugi ekran.

 4. Dodirnite ili kliknite na stavku Dupliraj ako želite da se isti sadržaj vidi i na računaru i TV-u, ili stavku Proširi da biste mogli da radite na računaru dok ide protok na TV-u.