Aplikacija Putovanja: najčešća pitanja

Prikaži sve

Kako da dodam (zakačim) odredište na početni ekran?

 1. Počnite na bilo kom ekranu u aplikaciji Putovanja i kliknite desnim tasterom miša bilo gde na ekranu ili na dodirnom ekranu brzo prevucite prstom sa vrha ili dna ekrana da biste prikazali gornju traku za navigaciju.

 2. Dodirnite ili izaberite pločicu Postavke.

 3. Dodirnite ili izaberite željeno odredište.

 4. Kliknite desnim tasterom miša bilo gde na ekranu ili na dodirnom ekranu brzo prevucite prstom sa vrha ili dna ekrana da biste prikazali donju traku za navigaciju.

 5. Dodirnite dugme Zakači na početni ekran ili kliknite na njega.

 6. Dodirnite ili izaberite stavku Zakači na početni ekran u iskačućem prozoru. Takođe možete izabrati veličinu zakačene pločice.

Kako da potražim odredište?

 1. Ako imate određeno odredište na umu, unesite ime odredišta u polje za pretragu u gornjem desnom uglu.

 2. Da biste pretraživali odredišta, pomerite se nadesno na panorami početne stranice. Ako ste dozvolili aplikaciji Putovanja da koristi vašu lokaciju, videćete Lokalna odredišta. To su odredišta u blizini vaše trenutne lokacije. Dodirnite dugme Još ili kliknite na njega da biste otkrili dodatna lokalna odredišta. Možete i da pretražujete po regionu tako što ćete kliknuti na pločice regiona koje ćete pronaći ako se pomerite još nadesno.

 3. Da biste pretraživali sva odredišta, počnite na bilo kom ekranu u aplikaciji Putovanja i kliknite desnim tasterom miša bilo gde na ekranu ili na dodirnom ekranu brzo prevucite prstom sa vrha ili dna ekrana da biste prikazali gornju traku za navigaciju. Dodirnite ili izaberite pločicu Postavke. Pretražujte po popularnosti ili izaberite stavku Region da biste pretraživali po regionima.

Kako da dozvolim aplikaciji Putovanja da koristi moju lokaciju?

 1. Brzo prevucite prstom od desne ivice ekrana ili postavite kursor u gornji desni ugao, a zatim ga pomerajte nadole.

 2. Dodirnite ili izaberite stavku Postavke.

 3. Dodirnite ili izaberite stavku Dozvole.

 4. Podesite stavku Dozvole na opciju Uključeno.

Kako da sačuvam omiljena odredišta, hotele i članke?

 1. Idite na panoramu odredišta tako što ćete uneti ime odredišta u polje za pretragu ili idite do panorame hotela koristeći alatku Pretraga hotela. Dodirnite ili izaberite stavku Dodaj u omiljeno, koja se nalazi ispod imena odredišta ili hotela. Odredište ili hotel će se pojaviti na panorami početne stranice u okviru Omiljeno.

 2. Da biste sačuvali članak, kliknite desnim tasterom miša dok prikazujete članak ili na dodirnom ekranu brzo prevucite prstom sa vrha ili dna ekrana da biste prikazali donju traku za navigaciju. Dodirnite ili izaberite stavku Dodaj u omiljeno u donjem desnom uglu. Članak će se pojaviti na panorami početne stranice u okviru Omiljeno.

 3. Da biste promenili redosled omiljenih stavki na početnom ekranu, kliknite desnim tasterom miša na pločicu ili je dodirnite i izvucite dok ne vidite istaknutu ivicu pločice i ikonu „X“ u gornjem desnom uglu pločice. Prevucite pločicu da biste je postavili na željeno mesto.

 4. Stavku možete ukloniti iz liste Omiljeno na tri načina. Kada markirate određenu pločicu, dodirnite ikonu X i stavka će biti uklonjena. Možete i da potražite ikonu olovke u gornjem desnom uglu liste Omiljeno. Dodirnite ikonu ili kliknite na nju i ikona „X“ će se pojaviti na svim pločicama na listi. Dodirnite ikonu X ili kliknite na nju na pločici koju želite da uklonite. Treći način je da dodirnete stavku u okviru Omiljeno da biste je otvorili. Kada su u pitanju odredište ili hotel, dodirnite ili izaberite stavku Ukloni iz omiljenih. Kada je u pitanju članak, kliknite desnim tasterom miša bilo gde na ekranu ili na dodirnom ekranu brzo prevucite prstom sa vrha ili dna ekrana da biste prikazali donju traku za navigaciju. Dodirnite ili izaberite stavku Ukloni iz omiljenih.

Kako da tražim i rezervišem letove?

 1. Postoje tri načina za pretraživanje i rezervaciju letova. Na panorami početne stranice potražite klaster Alatke i zadaci. Dodirnite ili izaberite pločicu Pretraži letove. Pored toga, počev od bilo kog ekrana u aplikaciji Putovanja, kliknite desnim tasterom miša bilo gde na ekranu (na dodirnom ekranu brzo prevucite prstom sa vrha ili dna ekrana) da biste prikazali gornju traku za navigaciju. Dodirnite ili izaberite pločicu Letovi. Treća opcija je da se pomerite do krajnje desne ivice panorame početne stranice da biste pronašli klaster Sledeći koraci. Dodirnite dugme Pretraži letove ili kliknite na njega.

 2. Unesite informacije o letu i dodirnite ili izaberite stavku Pretraži letove da biste videli opcije rezervisanja.

 3. Ako želite da tražite let od ili do vaše najbliže lokacije, dodirnite ikonu Trenutna lokacija na traci sa tekstom ili kliknite na nju.

 4. Filtrirajte letove po ceni, avio-kompaniji, vremenu polaska, vremenu dolaska i zaustavljanjima.

 5. Sortirajte letove po ceni, avio-kompaniji, vremenu leta, trajanju leta i zaustavljanjima.

 6. Dodirnite izabrani let ili kliknite na njega. Pojaviće se dodatne informacije o tom letu, kao što su detalji o brojevima leta, klasi sedišta i presedanjima. Dodirnite dugme Rezerviši ili kliknite na njega da biste otkrili ponude dobavljača usluge rezervisanja.

 7. Ako niste spremni da obavite rezervaciju, aplikacija Putovanja automatski čuva vašu istoriju pretrage da biste kasnije mogli da ponovite pretragu. Istorija pretrage se pojavljuje sa desne strane alatke za pretragu letova. Ako želite da obrišete istoriju pretrage, dodirnite ili izaberite stavku Obriši istoriju na dnu liste istorije pretrage.

 8. Potrebne su vam dodatne informacije o mogućim letovima pre nego što obavite rezervaciju? Dodirnite karticu „Red letenja“ ili kliknite na nju da biste videli trenutne redove letenja različitih dobavljača avio-usluga.

 9. Da biste dobili informacije o polascima i dolascima današnjih letova, dodirnite karticu Status ili kliknite na nju.

Imajte u vidu da ova funkcija možda nije dostupna na svakoj lokaciji.

Kako da pronađem redove letenja?

 1. Postoje tri načina za pretraživanje redova letenja. Na početnom ekranu potražite klaster Alatke i zadaci. Dodirnite ili izaberite pločicu Redovi letenja. Pored toga, počev od bilo kog ekrana u aplikaciji Putovanja, kliknite desnim tasterom miša bilo gde na ekranu (na dodirnom ekranu brzo prevucite prstom sa vrha ili dna ekrana) da biste prikazali gornju traku za navigaciju. Dodirnite ili izaberite pločicu Letovi. Treća opcija je da se pomerite do krajnje desne ivice panorame početne stranice da biste pronašli klaster Sledeći koraci. Dodirnite ili izaberite stavku Pretraži letove ili Pribavi status leta.

 2. Dodirnite karticu Red letenja ili kliknite na nju i unesite informacije o željenom letu.

 3. Dodirnite ili izaberite stavku Pribavi redove letenja da biste videli trenutne redove letenja različitih dobavljača avio-usluga, uključujući vreme, trajanje, zaustavljanja i dane u nedelji.

 4. Filtrirajte po avio-kompaniji, zaustavljanjima i danima u nedelji.

 5. Sortirajte po avio-kompaniji, vremenu leta, trajanju, zaustavljanjima i danima u nedelji.

Kako da saznam najnovije statuse o polascima i dolascima letova?

 1. Postoje tri načina za pretraživanje statusa leta. Na panorami početne stranice potražite klaster Alatke i zadaci. Dodirnite ili izaberite pločicu Status leta. Pored toga, počev od bilo kog ekrana u aplikaciji Putovanja, kliknite desnim tasterom miša bilo gde na ekranu (na dodirnom ekranu brzo prevucite prstom sa vrha ili dna ekrana) da biste prikazali gornju traku za navigaciju. Dodirnite ili izaberite pločicu Letovi. Treća opcija je da se pomerite do krajnje desne ivice panorame početne stranice da biste pronašli klaster Sledeći koraci. Dodirnite pločicu Pretraži letove ili Pribavi status leta ili kliknite na nju.

 2. Dodirnite ili izaberite karticu Status. Postoje dva načina da potražite status leta. Unesite ime aerodroma u okvir za tekst i izaberite stavku Pronađi status. Pojaviće se tabla sa letovima datog aerodroma, na kojoj će biti prikazano da li avion stiže ranije, da li kasni, stiže na vreme ili je otkazan. Biće prikazano i vreme polaska i dolaska, aerodrom, terminal i kapija. Možete da potražite i vreme dolaska i polaska. Koristite polje za pretragu da biste potražili određeni let. Kada pronađete željeni let, dodirnite ga da biste otkrili dodatne informacije. Možete i da pretražujete po broju leta. Kliknite ili dodirnite stavku Po letu u alatki Pretraga letova. Unesite broj avio-kompanije i leta i dodirnite ili izaberite stavku Pribavi status.

Kako da potražim i rezervišem hotele?

 1. Postoje tri načina da pretražujete hotele. Na panorami početne stranice potražite klaster Alatke i zadaci. Dodirnite ili izaberite pločicu Pretraži hotele. Pored toga, počev od bilo kog ekrana u aplikaciji Putovanja, kliknite desnim tasterom miša bilo gde na ekranu (na dodirnom ekranu brzo prevucite prstom sa vrha ili dna ekrana) da biste prikazali gornju traku za navigaciju. Dodirnite ili izaberite pločicu Hoteli. Treća opcija je da se pomerite do krajnje desne ivice panorame početne stranice da biste pronašli klaster Sledeći koraci. Dodirnite dugme Pretraži hotele ili kliknite na njega.

 2. Unesite informacije o hotelu i dodirnite dugme Pretraži hotele ili kliknite na njega da biste videli izbor hotela sa adresama, brojevima telefona, cenama, kategorijom hotela i listu pogodnosti koje hotel nudi.

 3. Rezultate možete da filtrirate po imenu ili adresi pomoću trake za pretragu u gornjem desnom uglu.

 4. Potražite određeni hotel po imenu ili adresi u polju za pretragu.

 5. Sortirajte rezultate po imenu, ceni, kategoriji hotela ili sadržajima koje hotel nudi.

 6. Filtrirajte po ceni, kategoriji hotela i sadržajima koje hotel nudi.

 7. Dodirnite ili izaberite listu sa informacijama o hotelu, koja uključuje sve ili samo neke od sledećih stavki: mapu lokacije hotela, opis hotela, panorame u prikazu od 360°, galerije slika, spisak sadržaja, vezu ka veb lokaciji hotela, vezu ka informacijama o najbližem odredištu i veze ka obližnjim hotelima.

 8. Dodirnite ili kliknite na dugme Rezerviši da biste izvršili rezervaciju.

 9. Ako je moguće rezervisati hotel putem više dobavljača ove usluge, videćete navedene sve opcije. Možete da uporedite cene i tipove soba pre nego što obavite rezervaciju na veb lokaciji dobavljača ove usluge.

 10. Ako niste spremni da obavite rezervaciju, aplikacija Putovanja automatski čuva istoriju pretrage da biste rezervaciju mogli da obavite kasnije ili da rezervišete isti hotel u više različitih prilika. Istorija pretrage će se pojaviti sa desne strane alatke Pretraga hotela. Ako želite da obrišete istoriju pretrage, dodirnite ili izaberite stavku Obriši istoriju na dnu polja Istorija pretrage. Ako želite da brzo pristupite panorami određenog hotela, dodirnite ili izaberite stavku Dodaj u omiljeno ispod imena hotela (ako je ime dostupno). Hotel će biti dodat u omiljene stavke na početnom ekranu. Kada budete spremni da obavite rezervaciju, dodirnite ili izaberite hotel u okviru Omiljeno i izaberite ili dodirnite stavku Proveri cene.

Napomena

 • Funkcije se mogu razlikovati u zavisnosti od državnih smernica, ograničenja ili usluga podataka dostupnih u vašoj oblasti.

Potrebna vam je dodatna pomoć?