Nadogradnja operativnog sistema Windows 8.1 Preview na Windows 8.1

Hvala što koristite Windows 8.1 Preview. Preliminarna verzija više nije dostupna za preuzimanje, a licenca za nju ističe 15. januara 2014. Ako još uvek niste instalirali konačnu verziju operativnog sistema Windows 8.1 ili Windows RT 8.1, trebalo bi da to uradite sada.

Ako i dalje koristite verziju Windows 8.1 Preview, svaki put kada se prijavite, videćete sledeće obaveštenje. Nakon 15. januara 2014, vaš računar će se ponovo pokretati na svaka 2 sata, a vi ćete izgubiti sve podatke koje niste sačuvali.

Ekran sa obaveštenjem o isteku preliminarne verzije

Da biste instalirali konačnu verziju, u okviru ovog obaveštenja dodirnite dugme Nabavi Windows ili kliknite na njega, da biste dovršili korake u odeljcima u nastavku.

Nadogradnja na Windows 8.1 ili Windows RT 8.1

Opcije za nadogradnju na Windows 8.1 zavise od toga kako ste instalirali Windows 8.1 Preview ili Windows RT 8.1 Preview.

Prikaži sve

Preliminarna verzija je instalirana iz Windows prodavnice ili uz pomoć medijuma dok se Windows 8 izvršavao

Nadogradnju možete besplatno da preuzmete iz Windows prodavnice. Moći ćete da zadržite lične datoteke, ali ćete morati ponovo da instalirate aplikacije. Proverite da li imate bilo kakav originalni instalacioni medijum koji će vam možda zatrebati za aplikacije koje nisu instalirane iz Windows prodavnice.

  1. Na početnom ekranu dodirnite stavku Prodavnica ili kliknite na nju da biste otvorili Windows prodavnicu. Ako se niste prijavili u Prodavnicu koristeći Microsoft nalog, uradite to sada.

  2. Kada otvorite Prodavnicu, vratite se na ovu stranicu.

  3. Preuzmite Windows 8.1 iz Windows prodavnice.
    (Takođe, možete da unesete ms-windows-store:WindowsUpgrade u traku adresa pregledača da biste stigli na stranicu za preuzimanje.)

Napomena

  • Pre nego što obavite nadogradnju, proverite da li je pokrenut Windows Update i instalirajte sve raspoložive ispravke. Da biste saznali više, pogledajte temu pomoći Windows Update: najčešća pitanja.

  • Da biste proverili napredak instalacije operativnog sistema Windows 8.1, pogledajte temu pomoći Instalacije u Windows prodavnici.

Da biste saznali više o nadogradnji na Windows 8.1, pogledajte temu pomoći Nadogradnja na Windows 8.1: najčešća pitanja.

Preliminarna verzija je instalirana pokretanjem sistema sa ISO medijuma

Ako ste Windows 8.1 Preview instalirali pokretanjem sistema sa ISO medijuma, nadogradnju na konačnu verziju operativnog sistema Windows 8.1 Pro možete da obavite u Windows prodavnici, ali sistem se neće aktivirati sve dok ne kupite licencu i šifru proizvoda za Windows 8.1. To možete da uradite tako što ćete pratiti uputstva prilikom aktivacije sistema, ili tako što ćete kupiti DVD sa operativnim sistemom Windows 8.1 Pro.

Ako ne želite da kupite primerak izdanja operativnog sistema Windows 8.1 Pro, trebalo bi da se vratite na prethodni operativni sistem na računaru pre nego što instalirate Windows 8.1.

Povratak na prethodni operativni sistem na računaru

U nekim slučajevima ćete možda želeti da se vratite na prethodni operativni sistem pre nego što obavite ažuriranje ili nadogradnju na Windows 8.1. Na raspolaganju vam je više opcija u zavisnosti od verzije operativnog sistema Windows pod kojom je računar radio pre nego što ste instalirali preliminarnu verziju.

Upozorenje

  • Ako radite u OS Windows 8.1 Preview, a koristili ste Dodavanje funkcija za promenu izdanja, možda ćete morati da ponovite instalaciju ili da ponovite aktivaciju koristeći šifru proizvoda za svoje izdanje. Da biste saznali više o promeni šifara proizvoda, pogledajte članak KB2750773.

Prikaži sve

Računar je radio pod operativnim sistemom Windows 8 pre instalacije preliminarne verzije

Ako je vaš računar radio pod operativnim sistemom Windows 8, možda možete da ga vratite na Windows 8 koristeći funkciju za osvežavanje računara. To neće uticati na vaše lične datoteke, ali ćete morati ponovo da instalirate aplikacije koje nisu isporučene sa računarom, a aplikacije koje ste instalirali dok ste koristili preliminarnu verziju možda neće biti dostupne u Windows 8 prodavnici. Da biste saznali više o funkciji za osvežavanje računara, pogledajte temu pomoći Vraćanje računara u prethodno stanje, osvežavanje ili ponovno pokretanje računara.

Ako je vaš računar radio pod operativnim sistemom Windows 8, a preliminarnu verziju ste instalirali pokretanjem sistema sa nekog medijuma, moraćete da vratite svoj operativni sistem u prethodno stanje uz pomoć medijuma za oporavak koji ste kreirali pre instalacije, ili tako što ćete pratiti uputstva proizvođača računara. Operativni sistem Windows 8.1 možete da instalirate preko Windows prodavnice. Detaljna uputstva potražite u temi pomoći Nadogradnja na Windows 8.1 sa operativnog sistema Windows 8.

Računar je radio pod operativnim sistemom Windows RT pre instalacije preliminarne verzije

Ako je vaš računar radio pod operativnim sistemom Windows RT, ne možete da se vratite na Windows RT. Nadogradnju na Windows RT 8.1 ćete morati da obavite preko Windows prodavnice.

Računar je radio pod operativnim sistemom Windows 7 pre instalacije preliminarne verzije

Ako je vaš računar radio pod operativnim sistemom Windows 7, možete da kupite i preuzmete Windows 8.1 uz pomoć programa Pomoćnik za nadogradnju na Windows 8.1. U okviru programa „Pomoćnik za nadogradnju“ ćete dobiti opciju da instalirate Windows 8.1 odmah, kasnije ili preko medijuma sa ISO datotekom ili USB fleš diska.

Računar je radio pod operativnim sistemom Windows Vista ili Windows XP pre instalacije preliminarne verzije

Ako ste ranije koristili operativni sistem Windows XP ili Windows Vista, moraćete da ponovo instalirate svoj prethodni operativni sistem sa particije za oporavak koju ste kreirali pre instalacije preliminarne verzije, ili sa instalacionog medijuma koji ste dobili uz računare (najčešće je to DVD).

Windows 8.1 i Windows 8.1 Pro nisu projektovani za instalaciju na uređajima koji su radili pod operativnim sistemima Windows Vista ili Windows XP. Neke funkcije, na primer kontrola dodirom, rade samo na novim računarima. Ako ste ranije koristili operativni sistem Windows Vista ili Windows XP, trebalo bi da se vratite na prethodni operativni sistem uz pomoć medijuma za oporavak i da kupite DVD za instalaciju operativnog sistema Windows 8.1. Pre nego što pristupite instalaciji, pogledajte temu pomoći Nadogradnja na Windows 8.1 sa operativnog sistema Windows Vista ili Windows XP.

Pogledajte više


Nabavite resurse, alatke i uzorke koda koji su vam potrebni za izradu aplikacija.

Pogledajte šta se dešava iznutra i pronađite odgovore na tehnička pitanja.

Postavite pitanja i pogledajte odgovore drugih korisnika koji testiraju preliminarnu verziju i profesionalaca zaduženih za podršku.