Video zapisi

Windows 8.1, Windows RT 8.1

Pogledajte video zapise

Postoji nekoliko opcija za reprodukovanje video zapisa na računaru. Koja aplikacija će najbolje funkcionisati zavisi od toga koji tip video zapisa želite da gledate.

Gledanje ličnih video zapisa

Aplikacije Fotografije, OneDrive i Kamera su sjajne za reprodukovanje ličnih video zapisa i sve ih dobijate uz Windows 8.1. One ih prikazuju preko celog ekrana i možete brzo da se prebacujete između gledanja i skraćivanja. Otvorite ove aplikacije tako što ćete dodirnuti ili izabrati njihove pločice na početnom ekranu ili tako što ćete potražiti, a zatim otvoriti aplikaciju.

Aplikacija „Fotografije“:

 • Ovu aplikaciju možete koristiti za gledanje video zapisa koji se nalaze u biblioteci „Slike“ i u usluzi OneDrive.

 • Ako pregledate biblioteku „Slike“ i želite da vidite fascikle OneDrive, dodirnite ili izaberite stavku Biblioteka „Slike“ u gornjem levom uglu. Možete i da se prebacujete između prikaza „Detalji“ i „Sličice“ tako što ćete dodirnuti dugmad u gornjem desnom uglu ili kliknuti na njih.

 • Ako na fotoaparatu ili telefonu imate video zapise, možete da ih uvezete pomoću aplikacije „Fotografije“.

Aplikacija OneDrive:

 • Ovu aplikaciju možete koristiti za gledanje video zapisa koji se nalaze u usluzi OneDrive i u biblioteci „Slike“.

 • Ako pregledate fasciklu OneDrive i želite da vidite biblioteku „Slike“, dodirnite ili izaberite stavku OneDrive u gornjem levom uglu. Možete i da se prebacujete između prikaza „Detalji“ i „Sličice“ tako što ćete dodirnuti dugmad u gornjem desnom uglu ili kliknuti na njih.

 • Ako automatski otpremate video zapise koje snimate pomoću aplikacije „Kamera“ u uslugu OneDrive, pronaći ćete ih u fascikli Snimci kamere.

Aplikacija „Kamera“:

 • Video zapise koje ste snimili pomoću ove aplikacije možete da pogledate u snimcima kamere. Brzo prevucite nadesno ili kliknite na strelicu na levoj strani ekrana da biste počeli da pregledate nedavno snimljene fotografije i video zapise. Možete i da brzo prevučete nagore sa donje ivice ili da kliknete desnim tasterom miša, a zatim da dodirnete ili izaberite stavku Snimci kamere.

Napomene

 • Aplikacija „Fotografije“ prikazuje fotografije i video zapise u biblioteci „Slike“ na računaru. To je pre svega fascikla „Slike“, ali može uključivati i spoljne disk jedinice, deljene mrežne fascikle i ostale fascikle na računaru. Ako želite da vidite fotografije iz drugih fascikli, premestite ih u fasciklu „Slike“ ili ih dodajte u biblioteku „Slike“. Da biste saznali kako, pročitajte članak Biblioteke: najčešća pitanja.

 • Snimci kamere pojavljuju se u usluzi OneDrive samo ako automatski otpremate fotografije ili video zapise. Pročitajte članak Skladištenje fotografija u usluzi OneDrive da biste saznali kako da to podesite.

Gledanje filmova i TV emisija

Koristite aplikaciju „Video“ da biste gledali filmove i TV emisije koje ste kupili u usluzi Xbox Video ili one koje već imate i koje ste premestili u biblioteku „Video zapisi“.

 1. Na početnom ekranu otvorite aplikaciju „Video“.

 2. Pomerite prikaz ulevo, dodirnite ili mišem izaberite stavku moji video zapisi, a zatim dodirnite ili kliknite na video zapis koji želite da gledate.

Druga opcija za gledanje filmova, TV emisija i DVD-ova je Windows Media Center. Neka izdanja operativnog sistema Windows uključuju Windows Media Center. Ako nemate Windows Media Center, pratite sledeće korake da biste dobili Windows Media Center paket.

Sledeće: Kako se koristi aplikacija „Filmski trenuci“