6
fade
light

Windows pruža podršku kreatorima

Džoš Henderson je delom vizionar, a delom ugostitelj. Windows koji radi na svim njegovim uređajima pomogao mu je da transformiše ponudu brze hrane u Sijetlu i da otvori tri svoja restorana.

Windows pruža podršku početnicima

Harli Sitner je pasionirani ljubitelj kombija koji je otvorio radionicu Peace Vans. On koristi navigaciju dodirom koju mu pruža Windows dok ispituje delove ispod šasije kako bi ljubimci njegovih mušterija – vanagoni, vestfalije i doke – bili spremni za vožnju koja im predstoji.

Windows pruža podršku proizvođačima

Bjanki Senders su kutlača i špatula bile prve igračke. Nakon iskustva u porodičnom restoranu svojih roditelja i obuke za izradu francuskih peciva, pokrenula je sopstveni biznis, a kutlača, špatula i poznati Windows su joj uvek pri ruci.

Sedam razloga zbog kojih treba da odaberete Windows

6
fade
dark

 1  Radi sa lakoćom

 1  Radi sa lakoćom

Rad nikada nije bio jednostavniji, bilo da je reč o početnom ekranu, radnoj površini ili kontroli dodirom

U operativnom sistemu Windows 8.1 rad možete da počinjete sa radne površine koju već poznajete, ili sa modernog početnog ekrana na kome su aplikacije prikazane u vidu Live Tile pločica. Možete da koristite kontrolu dodirom ili miš i tasturu – šta god vam je lakše. Uz to, možete da koristite pribor po želji jer je Windows kompatibilan sa skoro svim postojećim priborom. Osim toga, Bing pametna pretraga vam omogućava da u isto vreme pretražujete računar, veb, informatički oblak i aplikacije. Sve što treba da uradite je da aktivirate dugme za pretragu sa desne strane ekrana.

 2  Poslovna primena

Alatke koje vam pomažu da obavite posao

Nabavite Office i dobićete slobodu da radite sa praktično bilo kog mesta, u bilo koje vreme i sa bilo kog uređaja. Kreirajte dokumente koristeći poznate i pouzdane Office aplikacije, sačuvajte ih u informatičkom oblaku, uredite ih i radite na njima sa drugima u realnom vremenu u usluzi Office Online. Osim toga, imate mogućnost podele ekrana radi obavljanja više zadataka u isto vreme kada se za tim ukaže potreba, a Bing pametna pretraga vam pomaže da brzo dođete do informacija, bez obzira na to gde se nalaze.

Ikona aplikacije Outlook    Ikona aplikacije Word    Ikona aplikacije Excel    Ikona aplikacije OneNote    Ikona aplikacije PowerPoint

3Sve aplikacije su tu

Svet Windows aplikacija

U Windows prodavnici ćete pronaći aplikacije koje volite, a nove a svakodnevno ćete moći da otkrivate nove. Tu su i ugrađene aplikacije koje vam pomažu da obavite više posla, kao što su „Hrana + piće“, aplikacija koja će vam pomoći u kuhinji, i "Fotografije", aplikacija koja vam omogućava sasvim nove načine da uredite svoje snimke.

Skype

Internet Explorer

6
fade
         dark
       

 4   Lični pečat

Menjajte postavke dok ne dobijete savršen izgled

Prilagođavajte Windows dok ne bude baš po vašoj meri. Odaberite pozadinu početnog ekrana, zakačite omiljene aplikacije, igre, fascikle, profile ili veb lokacije i rasporedite ih onako kako želite. Džoš menja sve opcije dok ne dobije baš ono što želi. Na isti način postupa i sa menijima svojim restoranima.

 4   Lični pečat

Uredite pločice po svom ukusu

Neke aplikacije imaju Live Tile pločice tako da možete da vidite novosti u realnom vremenu bez potrebe da otvarate bilo šta. Raspored i veličinu pločica možete da prilagodite njihovoj važnosti, Bjanka dodaje kašičicu jednih i prstohvat drugih.

 4   Lični pečat

Transformišite svoju radnu površinu

Želite moderniju radnu površinu? I nju možete da prilagodite prelepim pozadinama za radnu površinu sa prizorima iz celog sveta, kao i temama za Windows koje sadrže komplet fotografija, paletu boja i dizajn zvuka. Harli dodaje slike sa svojih putovanja kombijem kojima postiže željeni rezultat.

 5  Stalna povezanost

Windows je isti na svim uređajima

Zahvaljujući usluzi OneDrive i besplatnom skladištu od 15 GB, možete da pristupate svojim filmovima, muzici, fotografijama, dokumentima, postavkama, Windows aplikacijama, pa čak i istoriji surfovanja sa svih svojih uređaja. Toliki prostor je dovoljan za približno 255 sati muzike, 20.000 Word dokumenata ili 300.000 fotografija. Drugim rečima, to je puno.

Možete da koristite isti Microsoft nalog na svakom uređaju. To znači da treba da zapamtite samo jedan korisnički ID i jednu lozinku, a vaši omiljeni sadržaji i postavke će vas automatski pratiti kad pređete sa jednog uređaja na drugi.

 6  Zabava

Xbox je vaš centar zabave u operativnom sistemu Windows

Xbox je centar za kompletnu zabavu u informatičkom oblaku koji vam pruža pristup igrama, muzici, filmovima, iTunes bibliotekama i drugim sadržajima, kod kuće ili u pokretu.

Xbox Games

Prodavnica Xbox Games ima naslove koje želite, a ponuda se svakodnevno uvećava U mnogim igrama možete da koristite kontrolu dodirom za potpuniji doživljaj. U usluzi Xbox možete da se pohvalite prijateljima, zauzmete mesto na tabeli najboljih igrača i još mnogo toga.

 7  Uređaji

Najveći izbor uređaja za sve namene, ukuse i budžete

Konvertibilni računar

Postignite produktivnost laptopa i zabavu tablet računara u jednom uređaju. Konverttibilni računar sa operativnim sistemom Windows vam omogućava kontrolu dodirom i kucanje, u zavisnosti od toga gde se nalazite i šta radite.

„All-in-one“ računar

Zahvaljujući velikim ekranima osetljivim na dodir, živopisnom prikazu, ozbiljnoj snazi i velikom prostoru za skladištenje, „all-in-one“ računari sa operativnim sistemom Windows pretvorili su se u radno sedište, filmsko platno i porodični centar zabave u jednom uređaju.

Tablet računar

Od malih računara od 7 inča koji staju u novčanik, do radnih stanica od 12 inča, tablet računari sa operativnim sistemom Windows vam pružaju prenosivost, a time i stalnu produktivnost i mogućnost da se slobodno krećete, a da vas od filmova, muzike, igara, e-pošte i veba deli samo jedan klik.

Laptop računar

Laptop računari sa operativnim sistemom Windows vam donose sjajan doživljaj posla i zabave, bilo da je reč o višerežimskim ultrabukovima sa ekranima visoke definicije, ili o raznobojnim uređajima sa sjajnim trajanjem baterije.