Windows To Go: najčešća pitanja

Uz Windows To Go možete da napravite kopiju operativnog sistema Windows 8 na USB disku i koristite je kad ste u pokretu. Ako radite od kuće ili putujete, ubacite USB disk u Windows 7 ili Windows 8 računar i moći ćete da otvorite i koristite sve aplikacije i datoteke koje su vam potrebne za posao. Više informacija potražite u članku Windows To Go: najčešća pitanja.

Prikaži sve

Šta je to Windows To Go radni prostor?

Windows To Go radni prostor sa sastoji od operativnog sistemaWindows 8 na USB disk jedinici, kao i svih datoteka, fascikli i aplikacija koje su kopirane prilikom kreiranja radnog prostora.

Kako da prestanem da koristim Windows To Go radni prostor i nastavim sa radom na računaru?

Isključite Windows To Go radni prostor, uklonite disk jedinicu, a zatim pokrenite računar. Radni prostor isključujete na isti način kao i računar. Više informacija potražite u članku Isključivanje računara, stavljanje u stanje spavanja ili u stanje hibernacije

Upozorenje

  • Važno je da u potpunosti isključite Windows To Go radni prostor pre nego što uklonite USB disk jedinicu koja je sadrži; u suprotnom, možete izgubiti podatke ili oštetiti operativni sistem. Ako greškom uklonite disk jedinicu, odmah je ponovo ubacite i sačekajte da Windows To Go završi isključivanje.

Šta je to datoteka Windows slike i gde da je pronađem?

Datoteka Windows slike (sa .wim oznakom tipa datoteke) sadrži operativni sistem, aplikacije i datoteke računara. Kada kreirate Windows To Go radni prostor, moraćete da odaberete datoteku slike. Windows To Go će uglavnom pronaći datoteku slike, ali ako je ne pronađe, pitajte administratora sistema za pomoć.

Koji hardver je potreban za kreiranje Windows To Go radnog prostora?

Da biste obezbedili ispravan rad Windows To Go radnog prostora, preporučujemo vam da koristite samo uređaje koji prikazuju logotip „Dizajniran za Windows“. Listu ovih uređaja možete da pronađete na stranici Windows To Go: pregled funkcija na Veb lokaciji TechNet.

Potrebna vam je dodatna pomoć?