Kako da preuzmem najnovije ispravke za svoje Microsoft programe?

S obzirom na to da je važno da značajne bezbednosne ispravke dobijate čim postanu dostupne, Mirosoft vas obaveštava tim vrstama ispravki, preuzima ih automatski i omogućava vam da ih odmah instalirate nevezano za postavke koje imate u usluzi Windows Update. Dok ste instalirali Windows Essentials, složili ste se sa tim da na ovaj način dobijate važne ispravke.

Jedini način da zaustavite preuzimanje tih važnih ispravki prestavlja deinstalacija programskog paketa Windows Essentials. Ukoliko odbijete da instalirate preuzete ispravke, možda će pojedine funkcije instaliranih Microsoft programa prestati da rade.

Dodatne ispravke za Mirosoft programe možete da dobijate pomoću usluge Microsoft Update. Microsoft Update vam omogućava da pribavite sve najnovije ispravke za Windows  Essentials i druge Microsoft softverske proizvode koji su podržani bez potrebe da posećujete veliki broj Veb lokacija.

Kod ispravki koje se isporučuju preko usluge Microsoft Update, možete da odaberete postavke automatskog ažuriranja. Da biste pregledali sve preporučene ispravke pre nego što ih preuzmete i instalirate, u programu Windows Update isključite automatske ispravke, a zatim ručno proverite da li ima novih ispravki.

Promena postavki u programu Windows Update

  1. U okviru kontrolne table idite do stavke Windows Update. (Kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U okviru za pretragu otkucajte termin Windows Update, a zatim u listi rezultata izaberite stavku Windows Update.)
  2. U levom oknu kliknite na dugme Promeni postavke, a zatim odaberite željene postavke.

Ručna provera novih ispravki

  1. U okviru kontrolne table idite do stavke Windows Update. (Kliknite na dugme StartSlika dugmeta „Start“. U okviru za pretragu otkucajte termin Windows Update, a zatim u listi rezultata izaberite stavku Windows Update.)
  2. U levom oknu izaberite stavku Proveri da li postoje ispravke. Možete da pregledate ili izaberete bilo koju dostupnu ispravku pre nego što je instalirate.

Napomena

  • Bilo bi dobro da uključite automatsko ažuriranje kako bi računar dobijao najnovije ispravke čim one postanu dostupne. Međutim, ukoliko odlučite da ne koristite automatsko ažuriranje, preporučujemo da najmanje jednom sedmično proveravate da li ima novih ispravki.

Potrebna vam je dodatna pomoć?