Da li je za korišćenje Windows Live Pošte potrebno da se prijavim koristeći Microsoft nalog?

Ne morate da se prijavite koristeći Microsoft nalog da biste koristili Windows Live Poštu: možete da dodajete naloge i šaljete i primate e-poruke bez prijavljivanja. Međutim, prijavljivanje u „Poštu“ vam omogućava da se povežete sa drugim Microsoft uslugama i pruža vam korišćenje funkcija programa „Pošta“ kao što su:

 • E-poruka sa fotografijama: ako kreirate e-poruku sa fotografijama, vaše fotografije visoke rezolucije se čuvaju u usluzi Microsoft OneDrive u okviru Microsoft naloga sa kojim se prijavljujete. U poruci se prikazuju sličice, što omogućava primaocima da vide neke ili sve fotografije pre nego što pogledaju fotografije visoke rezolucije na mreži. To znači da možete da pošaljete više fotografija u poruci, a vaši primaoci ih mogu videti na mreži u projekciji slajdova i preuzeti ako to žele.

 • Messenger: ako na računaru imate instaliran Messenger, možete da koristite „Poštu“ da biste videli kada je neki Messenger dostupan za razgovor putem razmene trenutnih poruka.

 • Lista kontakata: ako ste se u „Poštu“ prijavili koristeći Microsoft nalog, videćete iste kontakte koje vidite u ostalim Microsoft uslugama kao što su Hotmail i Messenger. Sve promene koje izvršite nad kontaktima u „Pošti“ videće se i u drugim uslugama. Informacije o kontaktima možete deliti na stranici „Profil“, a možete tražiti i da primate automatske ispravke kada prijatelji promene kontakt informacije.

  Napomena

  • Ukoliko se do sada niste nijednom prijavili u „Poštu“ koristeći Microsoft nalog, vaša lista kontakata sadrži samo one osobe koje ste dodali direktno u „Poštu“ i kontakte koji se dodaju automatski kada ima triput pošaljete odgovor. Evo kako možete da promenite tu postavku:

   1. U programu „Pošta“, u meniju File izaberite stavku Opcije, a zatim prstom ili mišem izaberite stavku Pošta.

   2. Prstom ili mišem izaberite karticu Slanje, a zatim opozovite izbor u polju za potvrdu Osobe kojima odgovorim automatski stavi u moj imenik, posle trećeg odgovora.

 • Kalendari: ako se ne prijavite, kalendarima možete pristupiti samo sa računara na kojima ste ih kreirali. Kada se prijavite, kalendar se automatski uvozi u „Poštu“ i svi kalendari koje ste kreirali u „Pošti“ dodaju se u „Kalendar“.

Upozorenje

 • Svi sa kojima delite Microsoft nalog moći će da vide vaše naloge za „Poštu“ bez obzira na to da li ste prijavljeni. Da biste sprečili druge da pristupe vašem nalogu u programu „Pošta“, nemojte deliti Microsoft nalog sa drugim osobama.

Potrebna vam je dodatna pomoć?