Reprodukcija posebnih funkcija na DVD-u

Windows Media Player obezbeđuje posebne funkcije prilikom reprodukcije DVD-a koji podržava posebne funkcije. Na primer, možete da podesite roditeljski nadzor da spreči dete koji koristi računar da reprodukuje DVD neprikladnog sadržaja. Ili, možete da promenite ugao kamere ili da reprodukujete posebne funkcije na DVD-u.

Prikaži sve

Uključivanje roditeljskog nadzora za DVD-ove

Prvi korak u korišćenju roditeljskog nadzora je da obezbedite računar pomoću odgovarajućih korisničkih naloga i lozinki u operativnog sistemu Windows. Kada to uradite, možete da dodelite roditeljsku ocenu u programu Player. Neki DVD-ovi ne podržavaju ovu funkciju.

Da biste promenili postavke roditeljskog nadzora, morate se prijaviti kao administrator ili član administratorske grupe.

 1. Prijavite se na računar sa nalogom administratora, a zatim dodelite lozinke svim administratorskim nalozima.

 2. Kreirajte korisnički nalog za korisnika sa ograničenim pravima i korisnika sa ograničenim pristupom za svakog pojedinca na kojeg želite da primenite postavke roditeljskog nadzora.

 3. Pokrenite Windows Media Player, kliknite na strelicu ispod kartice Reprodukuje se, izaberite stavku Više opcija, a zatim i karticu DVD.

 4. Kliknite na dugme Promeni postavke.

 5. U okviru opcije Izbor ocene, izaberite ocenu Filmske asocijacije SAD (MPAA) koju će korisnici sa ograničenim nalozima moći da vide na računaru. Na primer, izaberite stavku PG-13 ako želite da sprečite da korisnici sa ograničenim korisničkim nalozima reprodukuju DVD-ove koji imaju ocenu „R“ ili višu.

Promena ugla kamere za DVD

 1. Reprodukujte DVD.

 2. Kliknite na dugme DVD, postavite pokazivač na stavku Ugao kamere, a zatim izaberite ugao kamere koji želite da prikažete.

  Imajte na umu da neki DVD-ovi ne podržavaju ovu funkciju.

Reprodukcija posebnih funkcija na DVD-u

 1. Reprodukujte DVD.

 2. Kliknite na dugme DVD, a zatim izaberite stavku Osnovni meni.

 3. Izaberite karticu Reprodukuje se, a zatim kliknite na veze do posebnih funkcija, ako je primenljivo.

 4. Kliknite na dugme DVD, a zatim izaberite stavku Zatvori meni (nastavi).

  Procedura može da se razlikuje u zavisnosti od načina na koji je autorizovan DVD koji reprodukujete. Na primer, kada kliknete na dugme DVD, možda ćete morati da izaberete stavku Meni naslova umesto stavke Osnovni meni.

  Imajte na umu da neki DVD-ovi ne podržavaju ovu funkciju.